, 15 tweets, 4 min read Read on Twitter
1)
És nord-americà i està més a prop dels 60 que no pas dels 50. Un bon empresari que s'ha guanyat bé la vida i no ha tingut mai problemes econòmics. Els seus dos fills són llicenciats i bons professionals en el seu ram. El nostre protagonista viu, és i treballa a Nova York.
2)
El nostre protagonista és aquests dies a Barcelona en motiu del MWC. Ja ha vingut vàries vegades, i en una d'aquestes, fent un reportatge, ens vam conèixer. Vam acabar fent una cervesa i des de llavors, i molt de tant en tant, ens enviem algun e-mail cordial.
3)
El meu conegut nord-americà sempre ha mostrat un gran interès sobre tot el que passa al nostre país. Primer ho veia com una singularitat regional; després, com un perill (per què us voleu separar?) i ara ja com una necessitat (jo, si fos de vosaltres, fotaria el camp ràpid!)
4)
I és que l'amic empresari està encara en estat de xoc. Ahir va ser un dels 200 convidats al sopar de presentació del MWC 2019 i avui, a primera hora del matí, m'envia un whatsapp on em diu "però el rei aquest està sonat o què?" Ens escrivim i m'explica com va anar tot plegat.
5)
Qui primer trenca el gel és l'alcaldessa @AdaColau que, davant de tots els assistents (entre els quals, Felipe VI) reivindica els "valors republicans" de la "llibertat, igualtat i fraternitat" i BCN com a "capital tecnològica" per crear una societat "més justa i feminista".
6)
Reclamar república, justícia i feminisme davant d'un Borbó no és qualsevol cosa, i en aquest sentit l'alcaldessa @AdaColau crea un cert impacte entre els assistents, alguns dels quals van una mica perduts. Espanya és un regne i es troben que l'alcaldessa demana República!
7)
Després toca el torn al "governador" (l'empresari pensa en clau nord-americana; els estats que conformen els EUA no tenen president, sinó governador). Efectivament, el president @QuimTorraiPla agafa el relleu i parla de Catalunya com un país de "creadors revolucionaris". Ai!
8)
Torra recorda, a més, que fa dos anys és @KRLS qui participa en la inauguració de l'MWC. "M'agradaria recordar-lo a ell i als membres del seu govern que avui no poden ser aquí amb nosaltres", afirma el president @QuimTorraiPla en al·lusió als presos polítics i als exiliats.
9)
Després de la intervenció de @QuimTorraiPla, els comensals de la taula de l'empresari nord-americà tots, de manera més o menys dissimulada, consulten coses als seus mòbils, com per exemple "president a l'exili", "Catalunya", "Carles Puigdemont"...
10)
Toca el torn a Felipe VI. S'omple la boca que Ñ és una democràcia plena (cares d'estupefacció entre alguns assistents) i que les institucions espanyoles són sòlides. A què ve això ara? Des de quan Macron ha d'explicar que França és una democràcia i té institucions sòlides?
11)
Després dels discursos la conversa entre els companys de taula de l'amic nord-americà gira gairebé en exclusiva sobre la política interna espanyola. Felipe VI els ho serveix en safata. Molts dels participants al MWC viatgen arreu del món i assisteixen a moltes presentacions.
12)
Mai, em diu el conegut nord-americà, els assistents al MWC es troben en aquest tipus de situacions, en què un cap d'estat ha de dir que el país que els acull és una democràcia, que tenen institucions fortes, que defensen la constitució i que no es poden saltar les lleis.
13)
Però què coi és això? A sobre, abans d'entrar, es troben amb protestes de centenars de persones que llueixen banderes que no són l'espanyola, amb un besamans que semblen coses del segle XIII, amb uns silencis a la taula presidencial que es podien tallar amb un ganivet...
14)
El comercial nord-americà diu estar al·lucinat: "com es pot anar tan mal assessorat? El mateix cap d'estat està internacionalitzant el vostre problema! A sobre, ho fa davant alguns dels empresaris amb més poder del món els quals aquesta nit estan buscant informació de tot!"
i 15)
Quan els organitzadors del MWC es van plantejar l'any passat que en cas de crisi política caldria buscar una altra ubicació, Madrid no va ser mai una alternativa. Felipe VI encara no ha entès que ser adult també vol dir acceptar que hi ha problemes que no es poden resoldre.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!