, 33 tweets, 8 min read Read on Twitter
Ένα μικρούλικο (ναι καλά) θρεντάκι περί @Boeing, #737Max κι άλλες αηδίες, στο οποίο όμως θα κάνω μια τόση δα μικρούλα ανασκόπηση στο επιχειρηματικό & δημοσιογραφικό (μη χέσω) παρελθόν. Συγκεκριμένα, θα συγκρίνω τη σκανδαλάρα των #737Max με το "σκάνδαλο" σκουριάς των #Lancia Beta.
Ξεκινάμε απ'το μακρινό παρελθόν. 1980 συγκεκριμένα. Η πάλαι ποτέ κραταιά βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έτρωγε έτσι κ αλλιώς στα '70s το ένα μαπίδι μετά το άλλο από Γάλλους, Γερμανούς κ Ιταλούς. Αρχαία μοντέλα, προϊστορικά μοτέρια, λαμαρίνα που την κοίταζες κ σάπιζε.
Βέβαια, κάμποσα μοντέλα της προσφέρανε ξύλινα (ή από φορμάικα, λες κ έχει σημασία) φιλέτα στο ταμπλό, αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι οι διορισμένοι τεμπελχανάδες λόρδοι που κάνανε κουμάντο ήταν πιο χαζοί κ απ' τις μολόχες. Έτσι, η British Leyland πήγαινε κουβά, ενώ κ ο όμιλος...
...Rootes, που είχε εξαγοραστεί (μαζί με τη #Simca) από την @Chrysler (που κ αυτή είχε τα προβλήματα της αρκούδας), υπέφερε κ αυτός. Όπως είπα κ πιο πριν, οι Αγγλάρες τρώγανε ήδη το ξύλο της αρκούδας από τους Γάλλοι, Γερμανοί κ τους Ιταλοί. Σα να μην έφτανε αυτό όμως, μπήκαν...
...στο παιχνίδι κ τα τζαπόνια. Που ΟΚ, τ'αμάξια τους τότε δε στρίβανε ούτε με αίτηση, αλλά δε σπάγαν, δε χαλάγαν (μακαρονάδες, για σας βαρά η κουδούνα), άσχετο αν σαπίζανε το ίδιο γρήγορα με ό,τι κυκλοφόραγε τότενες (γαλβανισμένα αμαξώματα εκείνα τα χρόνια δεν παίζανε).
Οι προστατευτικές πολιτικές (δλδ άγριοι δασμοί σε ό,τι δεν παραγόταν στη Britannia) δεν ήταν πια αρκετές για να ψήσουν τον κόσμο. Πολλοί προτίμησαν να γυρίσουν την πλάτη τους στα landcrabs (δλδ μεγαλωμένα Mini) κ να πάρουν κάτι άλλο. Ας πούμε δλδ... Χμμμμ... τι να πούμε;
Α ναι! Τη #Lancia Beta. Το 1972 που κυκλοφόρησε είχε προδιαγραφές που σπέρνανε. Ανεξάρτητη ανάρτηση μπρος-πίσω, πεντάρια σασμάν σε όλες τις εκδόσεις, δισκόφρενα μπρος-πίσω σε όλες τις εκδόσεις, κινητήρες με δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής σε όλες τις εκδόσεις, κ πολύ καλό στήσιμο.
Επίσης, είχε κ πολύ καλό εξοπλισμό για την εποχή. Αν κ δεν ήταν φτηνή, στα χαρτιά κ στο δρόμο έριχνε μπερντάχι στον ανταγωνισμό, κ τα μοτέρια της ΔΕΝ προέρχονταν απ'την εποχή που κυκλοφορούσανε ευρύπτεροι στις θάλασσες.
Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε ο βρετανικός Ρύπος. Το 1980 που λέτε, την Άνοιξη, μια απ'τις κίτρινες κωλοφυλλάδες της Ιγγλατέρας κ μια προκάτοχος της δικιάς μας της Τατιάνας βγάλαν ένα σούπερ-ντούπερ στόρι: Οι Lancia Beta ήταν λέει επικίνδυνες γιατί σαπίζανε κ διαλύονταν στο δρόμο.
Η πραγματικότητα ήταν ότι, ακριβώς επειδή, όπως συνέβαινε με ΟΛΑ τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, η αντισκωριακή προστασία ήταν χοντροανύπαρκτη, τα αμάξια σκούριαζαν - όπως ΟΛΑ της εποχής τους. Επίσης, είχαν ένα αρκετά σοβαρό σχεδιαστικό ελάττωμα. Ποιο ήταν αυτό το ελάττωμα;
Στα σημεία που βίδωνε πάνω στ'αμάξωμα (στην περιοχή του τοιχώματος που χωρίζει τους επιβάτες απ'το μοτέρ) η μπροστινή γέφυρα, πάνω στην οποία βρίσκονταν μοτέρ κ ανάρτηση μαζεύονταν, λόγω σχήματος της γέφυρας, λάσπες κ βροχόνερα που δε φεύγανε, με αποτέλεσμα να σαπίζει.
Αρκετές Beta Berlina της 1ης σειράς, δλδ 1972-1976 (έχει σημασία αυτό) κατέληξαν στη μάντρα για σκραπ εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Κόπηκαν, βλέπετε, στο MoT (ΚΤΕΟ). Όχι, ατυχήματα δεν υπήρξαν ποτέ εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Στην Αγγλία το ΚΤΕΟ είναι ετήσιο κ τα πιάνει αυτά.
Θορυβημένη η #Lancia ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς των προβληματικών αυτοκινήτων, τα οποία ήταν ήδη 4-8 ετών κ μπορεί κ στον τρίτο κατά σειρά ιδιοκτήτη, κ ανταλλαγής τους με άλλα, αντίστοιχης κατηγορίας, μοντέλα του ομίλου Fiat (κυρίως τα 131 κ 132).
Σημειώστε ότι η πολιτική ανάκλησης-αντικατάστασης οχήματος ήταν "no questions asked" - ήταν για κόψιμο στο ΚΤΕΟ τ'αμάξι σου λόγω του σχεδιαστικού προβλήματος; Το παίρνανε, το καταστρέφανε κ σου το ανταλλάζανε αμέσως κ χωρίς πολλά-πολλά με άλλο, καινούργιο.
Σημειώστε επίσης ότι το πρόβλημα αφορούσε την έκδοση Berlina κ μόνο μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1972 κ 1976. Από εδώ κ πέρα όμως αρχίζουν τα ψέματα του βρετανικού Ρύπου, ο οποίος μόλις το 2007 παραδέχτηκε ότι το "σκάνδαλο" ήταν μούφα.
Ψέμα 1ο: ΟΛΕΣ οι Lancia Beta, ακόμα κ αυτές που είχαν πουληθεί στις αρχές του 1980, σαπίζανε αμέσως.
Ψέμα 2ο: ΜΟΝΟ οι Lancia Beta σαπίζανε. Πλήρης απόκρυψη των τεραστίων προβλημάτων σκουριάς των Ford Capri κ Cortina Mk III & IV, των Rover SD1, των Jaguar...
...ακόμη κ των τότε Audi, BMW, VW, για να μην πω τίποτα για τα Simca 1307/1508 κ τα Hillman.
Παρά τις ενέργειες επανόρθωσης της Lancia, η φήμη της στην Αγγλία καταρρακώθηκε χάρη σε μια πολύ καλά συντονισμένη εκστρατεία που κράτησε ΧΡΟΝΙΑ κ προσέθετε σιγά-σιγά κ άλλες μούφες.
Τελικά, η Lancia κούνησε μαντίλι στις δεξιοτίμονες αγορές (δλδ κυρίως στην Αγγλία) το '94 κ, χάρη στο "σημασία για μας έχει μόνο η Alfa Romeo" δόγμα του ομίλου Fiat, αλλά κ στη μνημειώδη ηλιθιότητα του υπερτιμημένου αρμόστοκου Olivier François, έκλεισε οριστικά το 2014.
Πάμε τώρα στη φάση με τη @Boeing... Εδώ δε μιλάμε για μια εταιρεία που αποκτήθηκε χρεοκοπημένη για $1 από έναν άλλο όμιλο που απλά ήθελε να περιορίσει τον ανταγωνισμό. Μιλάμε για έναν από τους δυο κολοσσούς της αεροδιαστημικής βιομηχανίας - ο άλλος είναι η Airbus.
Είχε εδώ κ δεκαετίες (απ'το 1967) στη γκάμα της ένα μοντέλο που το λένε 737. Αυτό, λόγω του ότι κάθεται χαμηλά, έχει ορισμένους περιορισμούς σε σχέση με το τι κινητήρες μπορεί να πάρει, κ βέβαια είναι μια αρχαία σχεδίαση.
Είπε να βγάλει μια νέα έκδοση, την "Max", η οποία είναι απ'τη μάνα της τραγικά υψηλής πυκνότητας (πας για θρόμβωση αβλεπί δλδ), για να ικανοποιήσει κάποιες κατηγορίες εταιρειών, π.χ. τη Southwest (ναι, αυτή που φροντίζει να μη μπορεί ΑμεΑ να πετάξει μαζί της).
Για λόγους μείωσης της κατανάλωσης, σχεδίασε καινούργια πτέρυγα κ έβαλε καινούργιο κινητήρα. Μια χαρά ως εδώ. Αλλά επειδή ο καινούργιος κινητήρας δε χώραγε, τον έβαλε αρκετά πιο μπροστά απ'την πτέρυγα κ έτσι άλλαξαν τ' αεροδυναμικά χαρακτηριστικά κ η συμπεριφορά του αεροπλάνου.
Έλα όμως που ήθελε να το πλασάρει σαν "μια ακόμα έκδοση" του 737, χωρίς κόστος πιστοποίησης για νέο τύπο κ χωρίς να χρειάζονται νέα εκπαίδευση οι πιλότοι των πελατώνε της. Οπότε, τι έκανε; Ανέπτυξε ένα λογισμικό, το MCAS, που επεμβαίνει αυτόματα κ διορθώνει όταν...
...ο αισθητήρας γωνίας προσβολής του λέει ότι έχει πάει να γυρίσει κατακόρυφα κ να πέσει σε απώλεια στήριξης. Μόνο που ο τρόπος λειτουργίας του MCAS είχε σχεδιαστεί λάθος. Μόνο που η ύπαρξή του κ οι αρχές λειτουργίας του είχαν αποκρυφτεί απ'τους πιλότους. Μόνο που...
...για να ξεζουμίσει λίγο ακόμα τους πελάτες της, βασικά συστήματα-δικλείδες ασφαλείας για την περίπτωση δυσλειτουργίας του MCAS τα χρέωσε έξτρα. Τέτοιοι φαρμακοτρίφτες δλδ. Αν ήδη θέλετε να ξεράσετε, κρατηθείτε. Δε σταματά η μούργα εδώ.
Τα καλόπαιδα της @Boeing ήξεραν ήδη ότι το MCAS ήταν επικίνδυνο, αλλά έπεσε ομερτά κ συγκάλυψη. Το αποτέλεσμα το είδαμε. 346 νεκροί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το χειρότερο; Δεν ήταν δυστυχήματα, αλλά εγκλήματα. 346 άνθρωποι έγιναν κομμάτια για λόγους...
..."μείωσης δαπανών", "βελτιστοποίησης της ανταγωνιστικότητας", "αύξησης του commonality" κ "μεγιστοποίησης του κέρδους" - κ με τη Boeing να ξέρει ότι το #737Max είναι ένα ιπτάμενο φέρετρο, αν κ θα μπορούσε να είναι ασφαλέστατο. Αλλά δεν έκανε τπτ, για τους δικούς της λόγους.
Έρχεται λοιπόν η ώρα της σύγκρισης μεταξύ των δυο εταιρειών:
1. #Lancia. Διαπίστωσε το πρόβλημα. ΔΕΝ υπήρξαν ατυχήματα λόγω του προβλήματος σκουριάς. Το διόρθωσε στην επόμενη γενιά του μοντέλου της. Πήρε πίσω τα προβληματικά αμάξια, τα κατέστρεψε κ τα αντικατέστησε. Παρόλα αυτά, συκοφαντήθηκε για δεκαετίες κ τελικά, λόγω κ ανίκανων...
...διοικήσεων του ομίλου Fiat, έκλεισε.
2. @Boeing. Ήξερε ότι το προϊόν της έχει ένα επικίνδυνο πρόβλημα. Χρεώνει έξτρα τα υποσυστήματα που βοηθούν τους πιλότους να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά κ να έχουν ελπίδα να το αντιμετωπίσουν. Το αποκρύπτει από τις Αρχές, από τους πιλότους, από τους πελάτες της, από ΟΛΟΥΣ.
Αποτέλεσμα; 346 νεκροί.
Για ποιο λόγο λοιπόν θα πρέπει να είμαστε περισσότερο επιεικείς με τη @Boeing απ'ό,τι ήμασταν με τη #Lancia; Για πείτε...
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Konstantinos
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!