Martijn Profile picture
Realist der Nederlanden. Sarcasme waarschuwing.
2 May
Draadje👇
De Grote Corona Show 1/
De Grote Corona Show 2/
De Grote Corona Show 3/
Read 11 tweets
10 Apr
Draadje👇

Een jaar Diederik Gommers.
Een jaar baas van de bedden.
Read 19 tweets
8 Apr
Hier is die ruling van de European Court of Human Rights. Dit gaat over de DKTP (Difterie, Kinkhoest, Tetanus, Polio) bij kinderen.

Heeft iemand van de pers überhaupt de moeite genomen om die uitspraak te lezen?

hudoc.echr.coe.int/app/conversion…
De woorden ‘covid’, ‘corona’, ‘sars’ of ‘pandemic’ staan er welgeteld 0 keer in...
Om 11:47 gooit AFP dit bericht eruit:
Read 9 tweets
8 Apr
Ik hoef ook niet eens een parodie te plaatsen over mondkapjes op de fiets of lopend met een hond 😂 ze doen het gewoon.
Read 6 tweets
7 Apr
Mooi draadje over de UK. Toch grappig dat je de media hier niet meer hoort over de ongelofelijk gevaarlijke Britse variant hè. Kijk de positieve tests eens crashen daar... terwijl het aantal afgenomen tests keihard opgepompt worden.
De eerste golf kwam ongeveer eind April ten einde in zowel NL als de UK. Daarom durven ze de laatste week van April ook wel dapper de terrassen open te gooien. In de UK hebben ze 30 miljoen prikken gezet, ongeveer de helft van het land. Hier is het wat minder, 10% ofzo 😅
Nu zou je kunnen stellen, ja dat komt door die prikken in de UK. Tuurlijk, dat helpt. Maar de grootste invloed blijft het seizoen. Dat zagen we vorig jaar, dat gaan we nu weer zien. In NL zijn we op grote schaal kinderen gaan testen, dat fluft de boel wat op. Maar... wacht eens.
Read 7 tweets
6 Apr
Waarom vinden mensen het moeilijk of ongemakkelijk, om in te zien dat als er eenmaal een digitaal controle systeem ingevoerd is, dat we er nooit meer vanaf komen? Dat we heel makkelijk onder controle komen, middels uitsluiting? Of inclusie, all the same.
Is het dan zo irrationeel om in te denken wat het logische gevolg is van controle? Er is vaak maar één route mogelijk, helemaal in de politiek: meer macht, meer controle. Controle gaat ten koste van autonomie. Altijd.
Het coronabeleid is een perfect voorbeeld van controle. Eerst begon het met een advies over thuiswerken, bezoekbeperking. Geen evenementen. Toen werd de horeca gesloten. Toen de contactberoepen. Toen de scholen. Met de helft van de kennis, 100% van de beslissingen. Snapten we.
Read 22 tweets
4 Apr
Ik zie überhaupt niks in dit lijstje om trots op te zijn.
Weet je waar ik trots op was geweest?

Als de overheid geen mondkapjesplicht had ingevoerd, ze werken namelijk echt niet.
Weet je waar ik trots op was geweest?

Als de overheid iedereen correct en volledig had geïnformeerd over risico’s. En ons als volwassen, autonome mensen had behandeld, in plaats van kleine kinderen, zodat eenieder zelf een weloverwogen beslissing had kunnen nemen.
Read 14 tweets
3 Apr
Ik ga heel lekker op intellectuele armoede.

Hoe kan deze man stil blijven. Je had me op kunnen vegen 🤣🤣
Read 11 tweets
27 Nov 20
Achja whatever toch, het hele corona-beleid is alleen maar op de PCR gebouwd.
En deze arme kerel beleeft nu al maanden lang een soort Ground Hog Day met de teflonbrigade. Dag in dag uit, week in week uit. Respect alleen daar al voor.
PCR. Of je hebt het. Of je hebt het gehad. Of je krijgt het. Of je hebt het niet maar toch wel. Of je hebt het wel maar toch niet. Of je hebt het, maar bent niet besmettelijk, of wel. Bottomline, ga maar in quarantaine en draag je masker, granny killer.
Read 9 tweets