Kapheros Profile picture
Müzmin muhalif, evli, çocuklu, kedili, sana uymadıysa zamanımı alma, dm yok...

Feb 23, 2021, 23 tweets

Tarihi 17. yüzyıla dayanıyor, ilk söylentilere göre "gökten gelen hava akımlarıyla" oluşuyordu.
1970 ve 80'lerde İngiltere'nin kırsal bölgelerinde rastlanmaya başlanması, nereden geldikleriyle ilgili birçok tartışmanın çıkmasına neden oldu.

Ekin Çemberleri (Crop Circles) olarak bilinseler de, Dünyanın farklı yerlerinde içinde bir “çember” içermeyen bir sürü ekin şekilleri de bulunabilmektedir.

Ekin tarlalarının düzleştirilmesiyle oluşturulmuş, ayrıntılı tasarımlara sahip bu dev şekillerin kökenleri

yıllardır tartışılıyor.
Böylesine düzenli ve bir gecede beliriveren işaretler nasıl “kendiliğinden” oluşabilirdi ki?
Bazı kişiler ise konuyu doğrudan uzaylılara bağlamak yerine, bunların belki de hortumlar gibi özel durumlarda oluşabileceklerini düşünmüşlerdir.

Doug Bower ve Dave Chorley isimli iki İngiliz, 1966 yılında “Saucer Nest” olarak bilinen bir UFO olayından etkilenerek insanları kandırabilmek amacıyla 1978 yılından beri yaklaşık olarak 200-250 arası ekin şekli oluşturduklarını itiraf ettiler.

İkilinin hobisi, uluslararası bir fenomen haline dönüşmüş, 20. yüzyılın sonlarına doğru 26 farklı ülkede 10,000’in üzerinde ekin şekli oluşturulmasına sebep olmuştur; çünkü onların yöntemini kopyalayan veya onları taklit etmeye çalışan diğer insanlar da

tarlalara ekin şekilleri çizmeye başlamışlardır.
Bower ve Chorley’in yaşadıkları yerden tahmin edilebileceği gibi, bu ekin şekillerinin neredeyse %90’ı Güney İngiltere’de bulunmaktadır.

Bu şekillerin insanlar tarafından yapılmış olabileceğine inananların yanı sıra uzaylılar tarafından yapılmış olabileceğine inananların sayısı da hayli fazla.
İnsan eliyle yapılmış çemberler incelendiğinde ekinlerin ezilmiş olduğu gözlemlenmiş,

ancak bazı çemberlerde ekinler ezilmemiş, patlamıştır.
Abd'deki ekin çemberleri araştırılmış. İnsan kaynaklı olanlar tespit edilmiş, bunun yanı sıra kuş uçuşu bakışta bir insanın hava aracına sahip olmadan yapamayacağı kadar büyük bir alanda

simetrik kare üçgen ve daireler tespit edilmiş.
Bu alanlarda fidanın bükülmesini sağlayan mekanik bir etki değil olaydan sonra da ölçülebilen radyoaktivite tespit edilmiş.
Araştırmacılar bir bilgisayar programı ile şekilleri gps koordinatlarına göre bilgisayara yüklemişler.

Sonuç olarak Kuzey Amerika'daki yüzlerce ekin şekillerinin birbirini işaret ettiği keşfedilmiş.
Yani bir kaç üçgen kare ve daireden oluşan şekillerdeki, her şekildeki her doğru izdüşümü takip edilince yüzlerce kilometre ötedeki

kare ve üçgenlerdeki doğrularla en ince bir nüans sapma olmadan kesişiyormuş.
“Ekin Çemberleri’nin Sahte Olduğu Yönündeki Teoriler karşısındaki Argümanlar” adlı makalesinde Joseph E. Mason, gerçek ekin çemberlerinde eğilen bitkiler ile

sahteciler tarafından eğilen bitkiler arasında çok fark olduğunu ifade ediyor.
Gerçek bir ekin oluşumu içindeki bitkinin eğilen boğumu uzuyor ve bundan zarar görmüyor. İnsanlar tarafından mekanik yollarla yatırılan bitki kökleri zarar görüyor ve uzayan boğumları yok.

Mason’a göre gerçek çemberlerdeki pek çok bitkinin boğumlarında bir patlama oluyor.
Ekin çemberlerinin altındaki toprakta, yoğun yağmurdan sonra bile açıklanamaz bir şekilde su kaybı oluyor.
Ve toprak aşırı derecede kuruyor.

Bazı araştırmacılar, bazı bitkilerin bükülmesinin imkansız olduğunu söylüyor.
Bazı araştırmacılar, belirli ekin çemberlerinde sıradan bir sahtecinin anlamasının bile pek muhtemel olmadığı derecede karmaşık geometrilerin bulunduğunu söylemektedir.

Oldukça ilginç bir gerçek, ekin çemberlerinin en sık Dünya'nın enerji hatlarında veya güç yerlerinin bölgesinde ortaya çıkması.

Richard Dolan, bu dairelerin ortaya çıktığı alanlarda elektromanyetik alanların genel itibariyle elektrostatik yüklü olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda bu oluşumlara dair bilyeli aydınlatma olarak adlandırılan “iyonize plazma girdapları” olarak isimlendirilen elektromanyetik enerjinin nadir bir formu bulunuyor açıklamasına yer veriyor.

Bu iş ile uğraşan insanlar circle makers diye bir grup oluşturmuşlar.

circlemakers.org

Boston Üniversitesi astronomi bölümünün eski başkanı Gerald S. Hawkins, ekin çemberleri ile Öklid geometrisi arasında bağlantılar tespit ettiğini söylemektedir.
Crop Circulars sitesindeki bir makalede şöyle deniyor:

“Hawkins, ekin çemberlerindeki alanlar arasındaki ilişkilere dayanarak ve Öklid geometrisinin ilkeleri kullanarak dört teoremi çözebildiğini görmüştür.

Hala cevaplanmamış birçok soru var...

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling