Kurtlar Vadisi Profile picture
Efsane dizinin efsane fan sayfası🐺 Reklam almıyoruz👎 Instagram sayfamız için tıkla👇

May 23, 2021, 14 tweets

1) Sedat Peker'in 7. videoda anlattıklarını aslında dalga geçtiğiniz KV izleyicileri 18 yıl önce öğrenmişti.

Gelin hep beraber biraz yolculuğa çıkalım ve Sedat Peker'in büyük olay diye açıkladığı isimler KV'de nasıl işlenmiş bakalım.

Çayınızı kahvenizi alın "BİLGİSEL" başlıyor.

2) Tansu Çiller 4 Kasım 1993'te yaptığı bir konuşmada, "Elimizde PKK’ya yardım eden Kürt işadamlarının listesi var. Listede 60 kadar isim bulunuyor. Devlet PKK’yla olduğu gibi, PKK’ya mali destek sağlayanlarla da her biçimde mücadele edecektir." demişti.

3) Kurtlar Vadisi’nin 1. bölümünü izlerseniz 60 kişilik bir iş adamı listesi olduğu yüksek bedellerle bu listeden çıkıldığı ödemeyenlerin ise infaz edildiği anlatılmıştır.
İlk bölümde 3 cinayet işlenmiştir.

Barış Bulmaz
Behiç Türkcan
Önder Zülfü Koşar

4) Savaş Buldan; 1964 Hakkari doğumludur.
HDP’li Bervin Buldan’ın hem kuzeni hem eşidir.

Susurluk Raporu'na göre 1979'dan itibaren PKK’ya destek vermiştir.

En büyük desteği ise 1992’den beri ikamet ettiği İstanbul’da uyuşturucudan kazandığı parayı PKK’ya aktararak yapmıştır.

5) Savaş Buldan, 2 Haziran 1994'te İstanbul Yeşilyurt Çınar Oteli'nden, polis kimlikli, polis yelekli ve telsizli sekiz kişi tarafından kaçırıldı ve sonrasında öldürüldü.

Buldan, kafasına sıkılmış şekilde 4 Haziran 1994'te Bolu'nun Yığılca ilçesi Melen çayı kenarında bulundu.

6) Kurtlar Vadisi’nin ilk bölümünde yine bu konu işlenmiş “Savaş Buldan”, “Barış Bulmaz” olarak karakterize edilmiş ve arabasıyla birlikte Süleyman Çakır tarafından havaya uçurulmuştu.

İsimler ise birbirinin tam tersidir.
Savaş Buldan / Barış Bulmaz

7) Devam ediyoruz.
Behçet Cantürk;1950 Diyarbakır doğumludur. Kürt kökeniyle dikkat çekmektedir.
Devlete açıkça tavır almış, tüm "Doğu" benden sorulur gibi beyanlarda bulunmuştur.

14 Ocak 1994'te şoförüyle birlikte kaçırılıp, cesetleri ertesi gün Sapanca'da bulunmuştur.

8) Susurluk Raporunda Kutlu Savaş ifadesinde;
"Kim olduğu ve ne yaptığı aşikar olmasına rağmen Devlet, Cantürk'le baş edememiştir. Yasal yollar yetmemiş neticede Türk Emniyet Teşkilatı tarafından öldürülmesi kararlaştırılmış ve karar infaz edilmiştir." diye rapor tutmuştur.

9) Behçet Cantürk, Kurtlar Vadisinde “Behiç Türkcan” olarak karakterize edilmiş. Süleyman Çakır’ın polis kimlikli, polis yelekli ve telsizli adamları tarafından kaçırılıp infaz edilerek canım Boğaz’ın serin sularına atılmıştır.

10) Sedat Peker bu ismi söylemedi ama ufak bir özet geçelim. KV'de ölen 3. kişi 1942 Malatya doğumlu Ömer Lütfü Topal’dır.
28 Temmuz 1996'da otomobiliyle evine giderken İstanbul, Yeniköy'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştür. Dizide Önder Zülfü Koşal ismiyle yer almıştır.

11) Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken ve Ayhan Çarkın'ın aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında, faili meçhul cinayetler hakkında "cürüm işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek" gerekçesiyle hapis cezası istenen bir dava açılmıştır.

12) MİT kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür "Yapılan bütün eylemelerin MGK'den çıkan kararlar ile MİT'e geldiğini ve öldürmelerin de bu çerçevede yapıldığını" belirtmiş, cinayetlerin adli makama neden intikal ettirmediği sorulduğunda, “Ama devlet adına yapıldı” demiştir.

13) Sedat Peker’in anlattığı isimler 18 yıl önce anlatılmış ve bu cinayetlerin kim tarafından ve neden yapıldığı aslında açıklanmıştır.

Tabi bizle dalga geçen tatlı su solcuları ve ılık sağcılar ağızları açık izlemeye devam edeceklerdir.

14) Size bir tavsiyemiz; egolarınızı bir kenara bırakın ve “Kurtlar Vadisi İlk 97 Bölümü” kesinlikle izleyin.

Her zaman dediğimiz gibi “Kurlar Vadisi Bir Diziden Ötesi”

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling