نقی معمولی Profile picture
مجلسی آدم روایتگر

Jul 2, 2021, 12 tweets

♦️روایت یک حذف!
کشور ما ایران با داشتن حدود ۱۸ درصد ذخایر گاز دنیا، پس از روسیه بزرگترین منبع گاز دنیا محسوب میشود. در جهانی که تامین انرژی یک دغدغه جهانی است، صادرات گاز یکی از روش های تامین منافع سیاسی، اقتصادی کشور های دارای این ذخایر استراتژیک میباشد.

ایران هم به واسطه تحریم هایی که بر آن تحمیل شده است، تلاش فراوانی برای صادرات گاز و در نتیجه بهره گیری سیاسی و اقتصادی از آن داشته است. یکی از تلاش های ایران مربوط به خط لوله صلح است که قرار بود گاز مورد نیاز پاکستان و هند را تامین کند اما به دلیل تحریم ها و فشار ها ناتمام ماند.

حالا پس از سال ها و در آستانه احیای برجام دوباره زمزمه هایی مبنی بر اجرای این پروژه به گوش میرسد. البته شاید کمی دیر باشد!
به نظر میرسد فعلا پاکستان با توجه به ملاحظاتی از این پروژه کنار گذاشته شود و خط لوله ای میان ایران- عمان- هند برقرار شود.

اما این داستان سوی دیگری هم دارد. خط لوله تاپی!
از دهه ۹۰ و با استقلال کشور های شوروی سابق، ذخایر ترکمنستان به عنوان رقیب صادرات انرژی روسیه و ایران برای آمریکا اهمیت پیدا کرد. با بروز ناامنی در افغانستان بسیاری از ظرفیت های صادراتی ترکمنستان بلا استفاده مانده است.

اما بهمن ماه دیداری در ترکمنستان میان نمایندگان طالبان و ترکمنستان برگزار شد. در این دیدار نمایندگان طالبان بر اهمیت ساخته شدن خط لوله گاز تاپی، خط برق تاپ و راه آهن ترکمنستان- افغانستان تاکید کردند.
دوباره بخوانید!
نمایندگان دولت افغانستان نه! نمایندگان طالبان...

چند ماه گذشته است و طالبان روزانه چند شهر را تصرف میکند. حالا طالبان دو روز است که تلاش دارد با تصرف شهر غوریان در ۵۰ کیلومتری مرز ایران مسیر جاده ای و ریلی میان ایران و هرات را قطع کند. به هر حال هرات گذرگاه خط لوله تاپی است!

فکر میکنید در چنین شرایطی که سراسر افغانستان درگیر جنگ است، سرکنسول ترکمنستان در دیدار با استاندار هرات چه حرفی برای گفتن دارد؟
"کار اجرایی پروژه تاپی و تاپ در دو ماه آینده از هرات آغاز میشود!"

با ادامه این روند و با توجه به قرارداد های پاکستان با روسیه و قطر به نظر میرسد ایران باید حداقل تا چند سال رویای تامین گاز پاکستان و تبدیل این کشور به یک متحد را فقط در خوابش ببیند و پروژه مشترک آمریکا و ترکیه و البته سران احمق روسیه برای وابسته نبودن تامین انرژی کشور ها به

ایران را نظاره کند. همان طور که عراق و ترکیه هم به این سمت میروند.
بله، هنوز امیدی برای تامین گاز عمان و هند باقی است. اما جایگزین هایی هم وجود دارد و هیچ مربی ای هم تیمش را ده نفره به میدان نمیفرستد.

سخن آخر: مسئله من این خط لوله یا فلان جنگ نیست. این موضوعات در قیاس با اتفاقی که در حال وقوع است، بسیار کوچک است.
واقعیت این است که تلاش ها برای حذف حداکثری ایران از معادلات است!
امروزه کسی منتظر نمیماند تا فلان کشور مشکلات خود را برطرف کند و سپس منافع مشترک را پیگیری کند.

کشور ها به دنبال منافع خود میروند. اگر منافع برقراری ارتباطات با شما بر مضرات آن بچربد، ارتباط برقرار میشود. در غیر این صورت علی یارت!
برخی ارتباطات با ایران فعلا جایگزینی ندارند. مانند سرمایه گذاری هند در ایران
اما مشخص هم نیست که چنین ارتباطی چه زمانی شدت میگیرد.

به دنیا نگاه کنید.
علت برتری و نفوذ برخی کشور های خاص بر دیگران چیست؟ بمب اتم؟؟!
حالا به کشور ما نگاه کنید.
واقعا فکر میکنید دلیل همه ی این تحریم ها و نزاع ها مسئله هسته ای است؟
من آرزو دارم ایران روزی بمب اتم داشته باشد ولی حواستان باشد آدرس اشتباه را قورت ندهید!
پایان

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling