GAMAAN - گَمان Profile picture
اکانت رسمی گمان: گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان Official account of GAMAAN: The Group for Analyzing & Measuring Attitudes in IRAN. Tweets in Persian & English

Apr 1, 2022, 16 tweets

گزارش نتایج نظرسنجی «نگرش ایرانیان به سیستم سیاسی مطلوب» جهت اطلاع عموم منتشر شده است و در لینک زیر قابل دسترسی و مطالعه است.
gamaan.org/wp-content/upl…
چکیده یافته‌های نظرسنجی در رشته توییت زیر👇🏽

این نظرسنجی از ۲۸ بهمن تا ۸ اسفند ۱۴۰۰ انجام گرفت. نمونه نهایی مورد استفاده برای تهیه این گزارش، شامل ۱۶۸۵۰ نفر ایرانی داخل کشور می‌باشد. یافته‌های این گزارش، دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران (٪۸۵ افراد بزرگسال کشور) را بازتاب ‌می‌دهد (سطح اعتبار ۹۵٪ و فاصله اعتبار ۵٪)

بر طبق نتایج نظرسنجی #گمان:
۸۸٪ جامعه «داشتن یک نظام سیاسی مردم‌سالار و دموکراتیک» را (بسیار/تا حدی) خوب می‌دانند.
۶۷٪ جامعه داشتن «ساختار و نظامی که بر اساس قوانین دینی اداره می‌شود» را (بسیار/تا حدی) بد ارزیابی می‌کنند.
۷۶٪ جامعه مخالف «اداره کشور توسط ارتش و نظامیان» هستند.

درباره شکل نظام سیاسی مطلوب، حدود ۳۴٪ جامعه «جمهوری سکولار»، ۲۲٪ «جمهوری اسلامی»، ۱۹٪ «پادشاهی مشروطه» و ۳٪ «سلطنت مطلقه» را انتخاب کرده‌اند. همچنین بیش از ۲۱٪ گفته‌اند که دانش و اطلاعات کافی برای پاسخ به این سوال را ندارند.
#گمان

درباره ساختار سیاسی مطلوب، ۳۷٪ جامعه «ساختار سیاسی یکپارچه و متمرکز»، ۱۵٪ «ساختار سیاسی یکپارچه و غیر متمرکز» و ۱۲٪ «ساختار سیاسی فدرال» را انتخاب کرده‌اند. ۶٪ هم گزینه «خواهان جدایی و استقلال ملیت خود هستم» را برگزیده‌اند. ۳۰٪ هم گفته‌اند دراین‌باره دانش و اطلاعات کافی ندارند.

درباره ویژگی‌های «بالاترین مقام رسمی کشور»، حدود ۷۸٪ جامعه با «موروثی بودن»، ۷۲٪ با «مرجع مذهبی بودن»، ۶۶٪ با «مادام‌العمر» بودن و ۵۶٪ با «خداناباور (آتئیست) بودن» بالاترین مقام حکومت مخالف هستند.
#گمان

برطبق نتایج نظرسنجی #گمان، در میان احزاب و ایدئولوژی‌های سیاسی، احزاب با گرایش‌های مشروطه‌خواه (طرفداران پادشاهی)، سوسیال-دموکرات، ملی-مذهبی، حامیان محیط‌زیست و جبهه ملی بیش از دیگر احزاب مورد اقبال جامعه هستند.

در میان شخصیت‌های سیاسی و مدنی ذکر شده در پرسشنامه نظرسنجی #گمان، رضا پهلوی با ۳۹٪، ابراهیم رئیسی با ۱۷٪، نرگس محمدی و نسرین ستوده با ۱۵٪، مسیح ‌علی‌نژاد با ۱۳٪، محمود احمدی‌نژاد، محمد نوری‌زاد و کاوه مدنی با حدود ۱۲٪ بیش از دیگران مورد اقبال جامعه قرار دارند.

در پاسخ به این سوال که کدام طرح را به عنوان پرچم ملی ایران بیشتر می‌پسندید، ۴۶٪ جامعه «پرچم سه‌رنگ با نشان شیر و خورشید» را انتخاب کردند. همچنین حدود ۳۰٪ پرچم رسمی فعلی را می‌پسندند و ۱۹٪ هم موافق پرچم سه‌رنگ بدون نشان هستند. ۵٪ جامعه هم موافق هیچکدام از این طرح‌ها نیستند.
#گمان

درباره «رضا (شاه) پهلوی» ۶۶٪ جامعه نظر مثبت، ۲۳٪ نظر منفی؛
درباره «محمدرضا پهلوی» ۶۴٪ نظر مثبت و ۲۸٪ نظر منفی؛
درباره «محمد مصدق» ۵۲٪ نظر مثبت و ۲۷٪ نظر منفی؛
درباره «روح‌الله خمینی» ۲۸٪ نظر مثبت و ۶۴٪ نظر منفی؛
درباره «علی خامنه‌ای»، ۲۶٪ جامعه نظر مثبت و ۶۶٪ نظر منفی دارند.

برای «ایجاد تغییرات سیاسی» در «شرایط امروز ایران»، ۶۵٪ جامعه موافق «اعتصابات سراسری»، ۶۵٪ موافق «کمپین‌های اعتراضی در شبکه‌های اجتماعی»، ۵۲٪ موافق به‌کارگیری «روش‌های نافرمانی مدنی»، حدود ۵۰٪ جامعه موافق «تظاهرات و اعتراضات خیابانی» هستند و حدود ۱۹٪ موافق «مبارزه مسلحانه» هستند.

۶۵٪ جامعه موافق شعار«اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا»،
۵۸٪ جامعه موافق شعار «چه اشتباهی کردیم، که انقلاب کردیم»،
۵۳٪ جامعه موافق شعار «رضا شاه، روحت شاد»،
۲۱٪ جامعه موافق «ما همه سرباز توییم خامنه‌ای، گوش به فرمان توییم خامنه‌ای»،
۵٪ جامعه موافق شعار«یا حسین، میرحسین» هستند

حدود ۸۴٪ جامعه، زبان فارسی را بهترین گزینه برای زبان رسمی یا میانجی در ایران می‌دانند.
۶۵٪ جامعه با تدریس زبان مادری در مدارس، در کنار زبان فارسی، موافق هستند.
۶۱٪ جامعه با این گزاره که «من ترجیح می‌دهم فرزندم در دانشگاه به جای زبان فارسی، به زبان مادری‌اش درس بخواند» مخالف هستند

نتایج نظرسنجی #گمان نشان می‌دهد که حدود ۲۰٪ جامعه عملکرد ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور را تایید می‌کنند و در مقابل حدود ۶۹٪ عملکرد او را تایید نمی‌کنند. میزان نارضایتی از عملکرد رئیسی در میان زنان، افراد با تحصیلات دانشگاهی و ساکن مناطق شهری بیشتر است.

درباره گرایش‌های سیاسی ایرانیان، ۴۱٪ جامعه «خواهان براندازی جمهوری اسلامی»، ۲۱٪ «خواهان تحولات ساختاری و گذار از جمهوری اسلامی»، ۱۸٪ «خواهان حفظ اصول و ارزش‌های انقلاب و حامی سیاست‌های نظام و رهبری» و ۸٪ «خواهان اصلاحات تدریجی در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی» هستند.
#گمان

یافته‌های این نظرسنجی #گمان، دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران (برابر با ٪۸۵ افراد بزرگسال در ایران) را بازتاب ‌می‌دهد و با سطح اعتبار ۹۵٪ و فاصله اعتبار ۵٪ قابل تعمیم به این جامعه هدف است.
متن کامل گزارش شامل روش‌شناسی پژوهش در لینک زیر 👇🏽
gamaan.org/wp-content/upl…

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling