۱/
درین رشته توئیت، میخوام تحلیل فیلمی رو داشته باشم که تقریبا این روزها نقل محافل ایرانیه! تحلیل فیلم #برادران_لیلا (بدون افشایداستان).
احتمالا خواننده منحصربهفردترین تحلیل و نقد فیلم هستید!!!
صبور باشید و تا انتها خواننده نقد باشید!
همیشه در مواجهه با هر اثر، یک سوال بپرسید:
۲/
سوال: بازار هدف این اثر کجاست و کیست؟ این سوال تقریبا ۹۰درصد گره هدف و مقصد هر اثر هنری را برای شما باز میکند. حالا همین سوال در مواجهه با فیلم #برادران_لیلا پرسیده میشود:
بازار هدف این فیلم کیست و کجاست؟
پاسخ: بازار داخلی یا خارجی؟!
خب اول داخلی !
درین فیلم
۳/
درین فیلم سعی شده همه مردم ایران مورد مخاطب قرار بگیرند. اما پیش از تحلیل هدف فیلم باید سمبلهای این فیلم را بررسی کنیم:
یک خانواده سنتی با یک پدر، یک مادر، ۴برادر و خواهرشان لیلا !
تحلیل کاراکتر پدر:
با یک دیالوگ وارد تحلیل کاراکتر پدر میشویم: میخوای بزرگ باشی، بزرگی بلدی؟
۴/
احتمال ۹۰درصد یک مغز جستجوگر با نقش پدر، یاد علی خامنهای میافته! شخصی که حاضره هر لطمهای به خانواده بزنه ولی بزرگی کنه! حاضره باج به فامیل بده اما خرج خانواده خودش نکنه، اما این غلط است! کارگردان از قصد این کار را انجام داده تا کلاه سر مردم ایران بگذارد!
خب پس چی؟!
۵/
پدر نماد نسل ۵۷ است! نسلی که بزرگ بودند اما بزرگی بلد نبودند! نسلی که از یک کودک هم بیمنطقترند اما ریش و موی سپید دارند! و کارگردان از قصد برای بولد کردن فیلم، این تکنیک کلک را به کار برده که مثلا مقابل حکومت قرار بگیرد! اما نه!
مادر سمبل چیست؟
۶/
مادر سمبل زنان سنتی قاجاری که حاضر بودند لچک به سر کنند اما آغا خوشش بیاید! نماد زنان سنتی قجری که حاضر به پذیرش هر سرکوبی بودند تا آقای خانواده خوشش بیاید!
حالا بریم سراغ برادران!
برادر چاق نماد چه کس یا کسانیست؟
۷/
انتخاب جثهها اصلا اتفاقی نیست بلکه به معنای بزرگی جمعیت مورد هدف در جامعه است! پس هرکه چاقتر، تعداد افراد جامعه بیشتر! به عبارتی کارگردان بسیاری از ایرانیان را افرادی تنبل و دزد و متملق و ابله و مفت خور و لایق توالت شویی قرار داده! جالب شد نه؟!
حالا برین سراغ برادر عضلانی!
۸/
برادر عضلانی نماینده نسلیست که درگیر روزمرگیاست و اصلا در باغ نیست! گنجشکروزیانی که فقط درگیر باشگاه و عکس و روزمرگی و غیرسیاسی اما پایبند به ارزشهای سنتی و نه مدرن! پدر برایش ریشسفید است و اصلا مهم نیست که این پدر در حال آتش زدن خانوادهست!
اما برادر کلاهبردار کیست؟!
۹/
یکی از کاراکترهایی که طراحی شده تا اقتصاددانان ایران را هدف قرار دهد! اقتصاددانانی دزد و کلاهبردار و نادان که همیشه زیر قرض و گرفتاری و در نهایت فرارند! نماد عملگرایان ایرانی که قدر اسب هم نمیفهمند!
اما علیرضا یا «برادر لاغر کارگر»نماد چه کسانی است؟!
۱۰/
علیرضا نماد قشر کارگر است، قشر آبباریکهی ترسو و بزدل ایرانی، قشر کارگران استخدامی و حقوق بگیران که قدمهای کوچک برمیدارند! به ارزشهای صاحب خانه هرآنکه باشد پایبند، هم پایبند به توبره و هم آخور!
اما برسیم به محوری ترین کاراکتر! که آنقدر مهم بوده که اصلا اسمش شده فیلم! لیلا
۱۱/
لیلا نماد دهه شصتیهاست! یاغی و منتقد گذشته، ناپایبند به همه اصول ۵۷ی، نماد تعقل خانه قدیمی ایران! کسی که از همه کارها اخراج شده و پس زده شده اما عقل محوری جامعه است که هدیهای به نسلهای آینده است! پوشاننده کم عقلی ۵۷ اما نادیده گرفته شده! یک نکته بسیار مهم را بدانید!
۱۲/
اینکه این فیلم بسیار پیش از انقلاب زنزندگیآزادی ساخته شده🙂 این یادتون باشه باهاش کار داریم! یحتمل شاخ دربیارید! خب بقیه المانهای فیلم با این کدگشایی مشخص میشود! اینکه بزرگ فامیل قبلی کیست! بایرام کیست! چرا برادر چاق و بی عقل عین موش بچه میذاره! اما بریم سراغ سکانسها:
۱۳/
چند سکانس مهم درین فیلم هست:
سکانس اولیه که برشی از تعطیل شدن کارخانه و تشییع جنازه آن روح بیدار:))))
سکانسهای بدبختی و فلاکت مطلق کل ایران! جامعهای که هیچ عقلانیتی ندارد!
حکومت نهها! جامعه! حتی یک اشاره به حکومت درین فیلم نیست! چرا؟
خب برمیگردیم به سوال اول:
۱۴/
جامعه هدف این اثر کیست و چیست؟
مردم ایران؟ حکومت؟ هنرمندان ایرانی؟ کارگران؟ آن روح بیدار؟ رهبری؟:) خیر!
این فیلم فقط با رولایهی خرکردن مردم ایران ساخته شده اما بازار هدفش فقط و فقط فستیوالهای خارجی و مخاطب خارجیست! جالب شد نه؟
حالا سوال:
چرا؟!
۱۵/
به عنوان یک خارجی به فیلم نگاه کنید!
کشوری عقب افتاده و بدبخت و ساده و خر و کلاهبردارِ بدبخت که زرنگیهایش هم خرانهست! جامعهای عقدهای که حتی یک فرد عاقل ندارد! یک دختر خوشگل ببینند، چشمشان گرد میشود! جامعهای بدون فرهنگ و پوچ و در حال فروپاشی! خب مقصر این وضع کیست؟
۱۶/
حکومت؟ آن روح بیدار؟:) آغا؟ خیر!!!
ترامپ قمارباز :)))))))))
تحریمهاست که مردم رو بدبخت کرده:)
آغا که گناهی ندارد:) بایرام(سپاه) و روح بیدار هم که گناهی ندارند:))))
مقصر ترامپ قماربازاست که توئیت میزند و این خانواده(ایران) را ویران میکند:)
حالا بریم سراغ زنزندگیآزادی!
۱۷/
سکانس پایانی فیلم میخواهد بگوید که نسل جدید دختران، زمانی که متولد میشوند، نسل ۵۷ میمیرد! در جشن تولد و رقص دختران اکباتان :)
تکرار میکنم! این فیلم پیش از انقلاب زنزندگیآزادی ساخته شده:))))) اما مهمترین نشانه کارگردان و حاکمیت درین فیلم میدونید چی بود؟!
۱۸/
کیک تولد نسل جدید دختران سبز بود :)))
بنفش نبود! مخملی هم نبود! سبز بود:)))
سبز ۳سید فاطمی
خمینی خامنهای #خاتمی :)))))))
به جرات میگم کمتر فیلمی این همه به ایران و ایرانی توهین کرده.
ممنون که تا انتها همراه بودید
پایان
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.