𝕯𝖊𝖓𝖎𝖟 𝕮𝖆𝖓 🏁 Profile picture
Profesyonel iklim karşıtı birey. F*ck rich and famous, I wanna be wealthy and anonymous!

Apr 21, 2023, 76 tweets

Birleşmiş Milletler'in dünyada yaşayan herkesin geleceğini etkileyecek olan İklim Değişikliği ve Küresel Isınma ile Mücadele kapsamı altında yapılması 2015'de taahhüt edilip, günümüzde de çoğunluğu uygulanan projeler hakkında uzun bir flood hazırladım, dileyenler faydalanabilir.

Paris İklim Anlaşması küresel ısınmanın min 1,5 derece ile sınırlandırılması hedefini benimseyen uluslararası bir anlaşmadır. Anlaşma sera gazı emisyonlarını azaltmak için ülkelerin taahhütlerini içerir ve dünya çapındaki iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmayı amaçlar.

İklim Anlaşması'na taraf olarak ülkeler emisyon taahhüdünü yerine getirdiğini anlaşma devletlerine nasıl kanıtlayacak? El-Cevap: Dijital Para ve Karbon Kredisi. HER ŞEY DİJİTALE tabi olacak. Satın alınan, sahip olunan HER ŞEY, adım atılan HER YER krediler ile gerçekleşecek.

Bunlar bi kenarda dursun. 25-27 Eylül 2015 tarihleri ​​arasında New York'ta düzenlen UN Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde kabul edilen "2030 Ajandası" ve zirvede kabul edilen 17 hedefin içindekilere odaklanalım.

1- End poverty: Peki Nasıl?
El-Cevap:
- Evrensel temel gelir.
- Ulusal sosyal koruma ve konut sistemleri. ("Mülkiyetsiz" şekilde sosyal yapılarda konaklama)
- Toplu taşımayı devletin ücretsiz sunması.
Beslenme✅ Barınma✅ Seyahat✅

2- Zero Hunger: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Vegan beslenme. Dünyadaki 7 milyar insanın etçil beslenmesi için, milyarlarca hayvanın olması ve bunların da beslenmesi için, yüz milyarlarca tarım arazisinin de sadece bu hayvanların tüketiminde yetiştirilecek besinlere ayrılması gerekiyor

Şehir içlerinde güneşten ve topraktan uzak, yapay ışıklandırma ve iklimlendirme sistemleri ile çalışan tamamen kimyasal yöntemlerle besin entegrasyonu yapılan ve plastik ortamlarda betonun içinde yetişen otlarla beslenen toplum. Evet, "dikey tarım"daki bitkilerle vegan beslenme!

Kırsaldaki tarlada toprak, güneş, hayvan gübresi gibi doğal yöntemlerle yetiştirilen ürünü düşünelim:
- Tarlayı sürmek için üretilen araçların üretim aşamalarında ve çalışmaları için harcanan petrolün çıkarılması, ulaştırılması, kullanılması aşamalarında havaya salınan karbonlar.

- Tarlaya atılan organik hayvan gübresi elde etmek için yetiştirilen hayvanlar için tarım arazilerinde besin ekimi zorunluluğu (ve bunlar için havaya salınması gereken karbonlar), ayrıca bu hayvanların her birinin doğaya direk salmış olduğu karbonlar.

- Bunların hepsi bir kenara kırsaldan tee şehrin içine, bu ürünlerin lojistiği yapılırken kullanılan araçların üretiminde, araç kullanılırken yakılan petrolün ve bu petrolün çıkarılması, işlenmesi, tüketiciye ulaştırılması sürecinde havaya salınan karbonlar... diye uzar gider.

Dünyadaki kısıtlı miktarda "Temiz Su Kaynağı"
- Fosil yakıtların kullanımı sonucu ortaya çıkan çevre kirlilikleri,
- Hayvancılıktaki milyarlarca hayvan,
- Doğal tarımda kullanılan ve toprağa saçılması sonucu buharlaşması gibi nedenlerle gün be gün daha da azalıyor.

Ezcümle, hayvancılık ve doğal tarım ile ilgili her konu dikey tarıma göre çok daha fazla karbon salınımı ve temiz su gerektirdiğinden(!) dünyanın iyiliği için(!) zamanla bunların yapılması yasaklanacak. İnsanların hepsi ot ve otsu et(!) yiyip karnını doyuracak ve açlık kalmayacak

Sürdürülebilir gıda üretim sistemleri, üretkenliği ve üretimi artıran dayanıklı tarımsal uygulamalar, iklim değişikliğine, aşırı hava olaylarına, kuraklığa, sel ve diğer afetlere karşı dayanıklı DİKEY TARIM alanları! İlle de et diyenlere özel YAPAY ET çalışmaları son sürat devam!

3- Good Health: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Doha Bildirisi'nde belirtildiği üzere bulaşıcı hastalıklar için toplum sağlığını korumak adına herkese AŞI olmayı GEREKLİ kılarak.
- Doğal doğumlardan ziyade daha kontrollü sezaryen doğumlara yönlendirip çocuk ölümlerini engelleyerek.

- Alınan keskin karbon tedbirleri ile beraber:
"Tehlikeli kimyasallardan ve hava, su ve toprak kirliliği ve kaynaklanan ölüm ve hastalık sayısını önemli ölçüde azaltarak" (🤡)
- Devletin sağlık hizmetlerini olabildiğince(!) ekonomik hale getirip ilaçlara erişimi kolaylaştırarak.

4- Quality Education: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Herkesi halktan ve üye ülkelerden gelen gelir kalemleriyle zorunlu eğitime tabii tutarak.
- Sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için gereken bilgi ve becerileri edinmelerini sağlayarak, sürdürülebilir yaşam için eğitim vererek.

- Cinsiyet eşitliği(!), barış ve şiddetsizliğin yaygınlaştırılması (savunmasızlık), küresel vatandaşlık(!) ve kültürel çeşitliliğin takdiri(!) ve kültürün sürdürülebilir kalkınmaya katkısı(!) konularında eğitim vererek. (Mülteciler = Çeşitlilik ve Hepimiz Tek Dünya Vatandaşıyız)

5- Gender Equality: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak ve erkekler ile olabildiğince eşitlemek adına erkeklerin yoğun olarak çalıştığı kolluk kuvvetleri, ağır sanayi, altyapı, maden vb. sektörlere kadınların yönelmesi için teşvikler verilecek.

- Çocuklar daha kendini tanımlayamadan karmaşık cinsiyet terimleri ile eğitilecek (brainwash) Akl-ı baliğ bile olmamış çocukların yeni medya ile etkilenmiş duygusal yönelimleri dikkate alınıp(!) erken yaşta hormon tedavileri, cinsiyet değiştirme ameliyatları teşvik edilecek.

6- Clean Water: Peki nasıl?
El-Cevap:
- İşlenmemiş atık suyun yarısını azaltarak ve geri dönüşümü ve güvenli yeniden kullanımı önemli ölçüde artırarak. (Yani milyarlarca insanın kanalizasyon atıkları filtrelendirilip, bol kimyasaldan geçip temizlenerek tekrar şebekeye verilecek)

- Sınır ötesi İŞBİRLİĞİ de dahil olmak üzere, tüm düzeylerde entegre su kaynakları yönetimini uygulamak. (yani su kıtlığı çeken(!) ülkeler, senin ülkendeki içilebilir temiz su kaynağı üzerinde hak iddia edebilecek)
- Dikey tarım vs ile "sürdürülebilir" bir su kullanımı sağlanacak

7- Clean Energy: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Fosil yakıt kullanılan araçların kullanımını azaltarak.
- Bireysel araç kullanımını azaltıp toplu taşıma kullanımını artırarak.
- Yenilebilir enerjiyi zorunlu kılıp, milyarlarca insanın fosil yakıt kullanımını engelleyerek.

Karbon kredin yettiği kadar toplu taşıma kullan, enerji satın al ve bu enerjiyle evindeki aletleri çalıştır. Yeterli karbon kredin yoksa üzülme, zaten fazla alete gerek yok. İnan bana 1+0 kutu evinde minimal bir yaşam en güzeli. Az yemek zihni de açar, obez de olmazsın. Sağlık✅

8- Decent Work: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Kaynak(!) verimliliğini(!) geliştirerek(!), Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim Programları 10 Yıllık Çerçevesi doğrultusunda ilerleyerek. (5N1K ile "sürdürülebilir üretim" kelimesini kendi içinizde sorgulamanızı öneririm)

- Tüm insanların finansal hizmetlere erişimini genişleterek ve teşvik etmek için yerel finans kuruluşlarının kapasiteleri güçlendirirerek. (Her şeyi dijitale bağlayıp, dijital dışı ürün-hizmet alım satımını yasaklayarak finans sektöründe her snde trilyonlarca transection yaparak)

9- Triple “I”: Peki nasıl?
El-Cevap:
- İnsanlar için uygun ve adil erişime odaklanarak, bölgesel ve sınır ötesi altyapı da dahil olmak üzere sürdürülebilir, dayanıklı altyapılar geliştirerek
- Bilgi-İletişim teknolojilerine erişimi önemli ölçüde artırarak

Küresel çapta herkese her an erişilebilir olacak şekilde hem ulusal hem uluslararası "yapılar" inşa edilecek. Bu alanda "inovasyonlar" yapılacak ve "endüstri"nin genişlemesi sağlanacak. Hayatta kalmak için karbon kredine muhtaçsın, bunu kullanman için gerekli altyapı tamamlanacak

10- Azaltılmış Eşitsizlikler: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Ayrımcı yasaları, politikaları ve uygulamaları ortadan kaldırarak, bu konuda uygun yasa, politika ve eylemleri teşvik ederek.
(Neye ayrımcı neye bütünleştirici gözüyle bakılacak, orası büyük bi muamma. 🤡)

- Özellikle maliye, ücret ve sosyal koruma politikalarını benimseyin ve giderek daha fazla eşitliği sağlayın. (Karbon kredileri, nakitsiz bir hayat her kesimde uygulanmalı ki, herkes eşit olsun. Sosyal konutlar ile herkese yaşayacağı barınaklar(!) da devlet tarafından sağlanmalı)

- Küresel finansal piyasaların düzenlenmesini ve izlenmesini iyileştirin ve bu tür düzenlemelerin uygulanmasını güçlendirin.
(Kaçış yok yani, seve seve uyacaksınız kurallara deniliyor burada 🫠)

- İnsanların düzenli, güvenli, planlı ve sorumlu bir şekilde göç etmelerini ve hareket etmelerini kolaylaştırmak, planlanmış ve iyi yönetilen göç politikalarının uygulanması koşuluyla.
(O mültecileri sınırdan içeri almayacaktın Türko. Diğer konu da 15-min cities ama biraz sabır.)

Birazdan kullanacağım "Remittance corridors" teriminin açıklamasını ekte belirtiyorum. Temelde alışveriş olmaksızın, uzak bölgeler arasındaki kişisel hesapların bankalar üzerinden para transferlerini ifade eder diyebiliriz.

- Göçmen remitanslarının işlem maliyetini %3'ten aşağı düşürmek ve %5'ten daha yüksek maliyetli remitans koridorlarını ortadan kaldırmak.
(Nasıl mı? Tabiki her ülkedeki dijital paraya endekslenen uluslararası bir dijital para ile. #UniCoin nasıl isim ama!)
zerohedge.com/geopolitical/i…

11- Sürdürülebilir Şehirler:
Hedef: Kentler vd insan yerleşimleri kapsayıcı(!), güvenli(!), dirençli(!) ve sürdürülebilir(!) hale getirilmeli. Peki nasıl?
El-Cevap:
#15mincities denilebilir. Herkes bulunduğu bölgede yaşasın, güvenlik için kentlere giriş çıkışlar kontrollü olsun.

"Kentlere giriş çıkışlar" konusu bir yerden tanıdık gelmiş olması lazım. Valilik izni olmaksızın şehrin dışına çıkamadığınız o güvenli hayatı hatırladınız mı? Tamamsanız, maddelere geçebiliriz :p

- Tüm insanların yeterli(!), güvenli(!) ve ekonomik konutlara ve temel hizmetlere erişimini sağlayın.
Yani eviniz güvenlikli bir sitede bulunmalı, sürüden ayrılanı kurt kapar yoksa. Eviniz yaşamanız için yeterli büyüklükte olsa kafii, fazlası olursa doğaya çok karbon salarsınız!)

- Tüm insanlara güvenli, uygun maliyetli, erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşım sistemlerine erişimi sağlamalı.
Yani bireysel araçlara elveda, insan faktörü yüzünden hiç güvenli değiller. Halbuki devletin toplu taşıma sistemleri çok daha güvenli ve uygun maliyetli ve erişilebilir

Bireysel araç kullanımı doğaya çok daha fazla karbon salıyor bir kere arkadaşlar. Bunu unutmayın. Toplu taşıma gibi daha az karbon kredisi gerektiren (ekonomik) ve sürdürülebilir bir yol varken, böyle alengirli işlere kalkışıyorsunuz. Yoksa siz içten içe bir doğa katili misiniz?

Hem devlet herkesin nereden nereye gittiğini akbil gibi sistemlerle çok kolay bir şekilde bilemezse yaşadığınız kent içinde size nasıl güvenli bir ortam sunabilir? Suçluların kentKartlarına koyulacak tek block ile bireysel hareket kabiliyetleri kısıtlanmalı ki, güvenlik sağlansın

Bir zamanlar toplu taşımada HES adı altında kişiselleştirmeler zorunlu yapılmıştı. Hatırlarsınız, ne güzeldi o güvenli(!) günler. Herkes bu uygulamayı çok beğenmiş olacak ki, sonrasında tüm ulaşım kartlarının kişiselleştirilmesi zorunluluğu getirildi. Her şey senin için arkadaşım

- Katılımcı, bütünleşik ve sürdürülebilir insan yerleşimi planlaması ve yönetimi için kapsayıcı ve sürdürülebilir kentsel gelişimi ve kapasiteyi artırın.
Yani herkesten, sokak kameralarından uzak, sessiz sakin bireysel bir hayat mümkün olmayacak. Sürdürülebilir değil bu bir kere!

Her şey sizin için, sizin güvenliğiniz için, bunu unutmayın. Kendinizi korumanıza gerek yok, devlet herkesi her şeyi izleyip bütün suçluları tespit edecek ve gerekirse sizi kolluk güçleri ile koruyacak. Bireysel silahlanma çok riskli, siz sadece devlete güvenin. O sizi korur.

- Kentlerin kişi başına düşen çevresel etkisini azaltmak, özellikle hava kalitesine(!), belediye ve diğer atık yönetimine özel önem vermek.
Hava kalitesi için, yüksek karbon salınımının önüne geçilmeli. Saçma salak tüketimden sonra atıklarınızdan belediye sorumlu olmamalı bi de!

Eskisi gibi tüketim çılgınlığı içinde özgürce bir hayat süremeyeceksiniz deniliyor. Atığınızın bile kredisini vereceksiniz. Tüketim aşamalarının her noktasında devletinize karbon kredinizi ödemek zorundasınız. Sizin gibi milyarlarcası kontrol edilerek küresel ısınma azaltılıyor!

12- Sorumlu(!) tüketim ve üretim: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Perakende ve tüketici düzeyinde küresel gıda atığını kişi başına yarıya indirilmesi, üretim ve tedarik zincirlerinde, hasattan(!) sonraki kayıpları(!) da içeren gıda kayıplarının azaltılması.
Yani Karbon Kredi Sorumluluğu

- Kanunlara uygun olarak tüm kimyasalların ve atıkların yaşam döngüleri boyunca çevresel olarak uygun bir şekilde yönetilmesi.
Hayvan gübresini tarlanda gübre olarak kullanamazsın yani değerli çiftçi kardeşim. Kanun yasaklıyor, havaya karbon salıp küreyi mi ısıtacaksın yoksa?

- Önleme, azaltma, geri dönüştürme ve yeniden kullanma yoluyla atık oluşumunun önemli ölçüde azaltılması.
Az tüketerek atığı önleyeceksin, atığını azaltacaksın, tükettiğin ürünü satın alırken de, tüketip çöpe atarken de karbon kredini vereceksin. Yok öyle beleşe doğaya bırakmak.

- İnsanların her yerde doğayla uyumlu sürdürülebilir gelişim ve yaşam tarzları konusunda ilgili bilgi ve farkındalığa sahip olmalarını sağlamak.
Sürdürülebilir bir dünya için alıp-sattığın, üretim-tüketim sürecinde bulunduğun adımlarda havaya saldığın karbonun farkında olmalısın!

- (Karbon) Piyasa bozulmalarını kaldıran, çevresel etkilerini tam olarak dikkate alarak zararlı sübvansiyonları yeniden yapılandırma ve varsa kademeli olarak kaldırma(!) yoluyla israfı teşvik eden(!) verimsiz(!) fosil yakıt(!) sübvansiyonlarını düzenlemek.

Evinde ısınmak için yalnızca devletin sana sağladığı kısıtlı enerjiyi kullanmak zorundasın. Devletin seni yönlendireceği site alanlarındaki sosyal konutlarda soba bacaları bulunmayacak. Merak etme devlet sana yetecek kadar(!) ısı enerjisini sürekli sağlayıp, seni asla üşütmeyecek

Canım kardeşim sobayı yakıyorsun, hem ısınıyor hem de yemeğini pişiriyorsun da havaya ne kadar karbon saldığının bilincinde misin? UN, karbon salınımını kontrol altına almak için uluslararası izleme(!) çalışmaları başlattı. Az biraz sorumlu ve bilinçli ol.

Kampta ateş yakmak, doğada sevgilinizle ateş başında romantik anlar geçirmek, tek başınıza doğada hayatta kalma aktivitesi yapmak veya arkadaşlarınızla ateş başında gitar çalıp, şarkı söylemek vs hep eski dünyada kalan adetler. Havaya saldığınız 1 mol karbondan sorumlusunuz artık

13- Climate Action: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Tüm ülkelerde iklimle ilgili tehlikelere(!) ve (küresel ısınma gibi) doğal afetlere karşı dayanıklılığı ve uyum kabiliyetini güçlendirerek.
- İklim değişikliği önleme önlemlerini politikalara, stratejilere ve planlamalara entegre ederek

- İklim değişikliği ile mücadele, uyum, etki azaltma ve erken uyarı konularında eğitim, farkındalık artırma ve insan ve kurumsal kapasiteyi iyileştirerek.
- Gelişmiş ülkeler tarafından United Nations Framework Convention on Climate Change'a yapılan taahhüdü uygulayarak. 🤡😇

14- Life Below Water: Peki nasıl?
El-Cevap:
Önden özetleyeyim, denize girmeyerek. Havuz neyinize yetmiyor dostlar? Hobi olarak yelkencilik yapmak mı? Komik olmayın. Nasıl bireysel araç yoksa, bireysel tekne de olmayacak. O tekneler üretilirken, çalışırken havaya karbon salıyor!

Nasıl ki havayı kirletmeye hakkınız yok, denizi de aynı şekil kirletmenize izin verilmeyecek. Denize gireyim, az çöğdüreyim bişey olmaz diye düşünüyorsunuz ama sizin gibi milyarlarca insanın denize attığı asitli dışkının su altı hayatını nasıl tehdit ettiğini düşünün öncelikle.

Denize girme özgürlüğümüzü nasıl elimizden alacaklar, koskoca deniz illa kuytu köşe bir yer buluruz mu dediniz? Aynen bizim akıllı vatandaşlar da öyle demişti, kolluk kuvvetleri gelip ceza yazana kadar :p Neyse maddelere geçelim:

- Deniz kirliliğini, özellikle deniz çöpleri ve besin kirliliği(!) dahil olmak üzere, önlemek ve önemli ölçüde azaltmak
- Tüm seviyelerde bilimsel işbirliğini artırarak, okyanus asitlenmesinin(!) etkilerini en aza indirmek ve ele almak

Yani denize olta sallayıp da balıkları besleme için bile olsa denize besin sokamayacaksınız dostlar. halen daha vapurdan martılara simit atabiliyorken atın, bunun keyfini ileride süremeyeceksiniz ne yazık ki.

- Deniz ve sahil ekosistemlerinin sürdürülebilir şekilde yönetilmesini ve korunmasını, özellikle dirençlerini güçlendirerek(!) olumsuz etkilerin önlenmesi için harekete geçilmesini ve sağlıklı ve üretken okyanusların elde edilmesi için onarım çalışmalarının yapılmasını sağlamak

Çitlerin ardından denizler daha dirençli olur, kabul edelim bunu. engin mavi suları yine görebilirsiniz nolacak sanki? takmayın kafaya. her şey sizin geleceğiniz, dünyanın geleceği, daha temiz su döngüleri ile küresel ısınmayı engellemek için. arkanıza yaslanın ve devlete güvenin

Devlet babamız bu kadarını da yapamaz ama yaa dediğinizi duyar gibiyim sanki. Bakın canlar aşağıda hazır yapılmışları var ⬇️

Geldik En Can Alıcı Kısma
- Balık stoklarını en az biyolojik özelliklerine göre maksimum sürdürülebilir verim üretebilecek seviyelere geri kazandırmak için aşırı avlanmanın, yasadışı, bildirilmemiş(!) ve düzenlenmemiş avlanma ve yıkıcı avlanma uygulamalarının sona erdirilmesi 🤡

Yani nasıl ki devletten izinsiz ceylan avlayamıyorsunuz, artık balık da avlayamayacaksınız. Balık tutmak halen daha beleşken, yüksek karbon kredili değilken, yasak değilken bütün hevesinizi alın. İleride balıkların, denizlerin ve iklimin iyiliğini düşünmek zorunda olacaksınız. 😇

Balık yemeden duramayanları da düşünüyor devlet babamız. Cebinize uygun karbon kredileri ile bitki tabanlı gerçeğine en yakın ayarda balık yiyebileceksiniz, öyle ki plant based hamburgerler gibi et, gerçek mi yapay mı anlamayacaksınız bile. Direkt ot yemekten iyidir yine de :P

Gerçeği olmadan yapamam diyenlerdenseniz, cebinize en uygun karbon kredileri ile daracık evinize sığacak boyutta bir akvaryum alın ve yiyeceğiniz balıkları kendiniz yetiştirin derim. Ama dikkat edin, devletin size sağladığı enerjinin bir kotası var, pişirmeye de az enerji bırakın

15- Life of Land: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Çölleşme ile mücadele edilerek, kuraklık ve sellerden etkilenen ve/veya kimyasallarla bozulmuş toprakların yenilenmesi sağlanarak, toprak bozulumu nötr bir dünya hedefleyerek.
Yani köydeki arazine bir şey ekemeyeceksin çiftçi kardeşim!

- Korumalı flora ve fauna türlerinin kaçak avlanmasını ve ticaretini sonlandırmak ve yasa dışı yaban hayatı ürünlerinin talebini(!) ve arzını(!) ele almak için acil önlemler almak.
Avlanma zaten hayaldi, hepten yasak olacak sizin anlayacağınız. Yaban TV ve ekipmanlarına da bye!👋

- Karasal ve su ekosistemlerindeki yabancı istilacı türlerin girişini önlemek ve etkilerini önemli ölçüde azaltmak için önlemler(!) almak ve öncelikli türleri kontrol etmek(!) veya yok etmek(!)
Ee hani doğal hayat? Ve türler kime göre neye göre öncelikli, yok etmek derken wtf!?

Önceden uyaralım, istilacı türler geliyor diyip de halkı endişeye sokup, havada karada ve denizde ne gibi önlemler(!) alacaklarına, hangi türleri yok edeceklerine, doğal hayatın akışına nasıl zarar vereceklerine iyi odaklanın derim dostlar. Güzelim hayvanlar... Yazık ne diyelim.

16- Peace, Justice: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Şiddeti önlemek ve terörizmle ve suçla mücadele etmek ve tüm düzeylerde kapasite oluşturmak için uluslararası işbirliği yoluyla ilgili (yani bu yasaları uygulamakla yükümlü) ulusal kurumları güçlendirerek. (There is no escape!)

- Doğum kaydı dahil olmak üzere herkes için yasal kimlik sağlayın (ki sistemden habersiz kimse kalmasın)
- Anlaşmalara uygun olarak, herkese kamu bilgi erişimini ve temel özgürlükleri koruyun (Herkesi sisteme bağlı hale getirin)

17- Partnership: Peki nasıl?
El-Cevap:
- Gelişmekte olan ülkeler için çeşitli(!) kaynaklardan ek finansal kaynaklar yaratarak
- Gelişmekte olan ülkelerin vergi vd gelir toplama(!) kapasitelerini artırmak için uluslararası desteği sağlayarak
Yani bizim paramızla yapacaklar bunları

Demem o ki dostlar, tüketebiliyorken tüketin, gezebiliyorken gezin, eğlenebiliyorken dibine kadar eğlenin. Yakın gelecekte imkanınız olsa da karbon saçmalığı bahanesiyle hiçbirini yapamayacak duruma geleceksiniz. Ben de mangal-semaver yapan doblolu dayı olamayacağıma üzülüyorum.

Sorgulayın ve haklarınızın farkına varın ve bilinçlenerek özgürlüğünüzü savunun arkadaşlar. Başka bir flood'da yukarıdaki sistemlerin uygulandığı C40 Cities projesinden ve bu projenin bir parçası olarak ülkemizde yapılan icraatlerden bahsedeceğim. Şimdilik biraz mola diyelim. 👋

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling