1) Soylu'nun sağ kolu olan, Hakkındaki gözaltı kararını Başsavcı Y.Kocaman sayesinde 2 kez kaldırtan, Ankara’nın uyuşturucu trafiğini ve gece hayatını elinde tutan, 15 Temmuz’da silah dağıtılan gruplardan birisi olan Ahmet Bora Kaplan grubuna yapılan operasyon ne anlama geliyor??
2) Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz’da başka birinin telefonundan arayıp TRT önüne çağırdığı isimlerden biriydi Ahmet Bora Kaplan. Telefonla aranan diğer çete liderleri İsmail Altınok, Levent Çiçek'ti. Soylu bu çete liderini nerden tanıyor olabilir??
3) 15 Temmuz’da Süleyman Soylu ile hareket eden ve önü açılan Ahmet Bora Kaplan Süleyman Soylu'nun içişleri bakanı olmasıyla birlikte baronluğa terfi edecekti.. O tarihlerde Ahmet Bora kaplan adli kapsamda emniyet tarafından takip ediliyordu..
4) 2016'da Soylu içişleri bakanı olduğunda ABK, adamını arayıp, "Abim içişleri bakanı olmuş, hemen bir çiçek yaptırıp evine git, tebrik ettiğimi söyle" demişti. O da Soylu`nun evine gidiyor. ABK`nın çiçeğini ve selamını aldıktan sonra Soylu: "Hepimizin gözü aydın!" diyor
5) "Yürü ya kulum" denen ve torbaciliktan Uyuşturucu baronluğuna geçen Ahmet Bora Kaplan buradan gelen para ile Ankara’nın en ünlü mekanlarından Trend, Makyaj, Klarnet, Vinner ve Günay gibi mekânlar gibi onlarca mekanın sahibi oluverdi.. Bir kısmına ise zorla çöktü..
6) KOM dairesi başkanlığınca takip edilen Ahmet Bora Kaplan hakkında 2 kez gözaltı kararı çıkarmış ama kabul edilmemişti. Kararı kabul etmeyen eski Ankara C. Başsavcısı Yüksel Kocaman’dı. Kocaman, HSYK tarafından Yargıtay’a üye olarak seçilecekti..
7) Tarih 21 Eylül 2020, Ankara’da Sheraton Hotel… Kovid salgını hiçe sayılarak bir kamu görevlisine şatafatlı düğün yapıldı. Bu kişi, nikahından önce, Saray’a çıkan ve helikopter ile balayına giden Yüksel Kocaman’dı. Soylu da dosyaları kapatan bu savcının düğündeydi..
8) Kaplan Grubu ile başka grup arasında silahlı çatışma çıktı, Tatar Aşireti’nin genç oğlu yaralandı. İş kan davasına dönüşüyordu. ‘Huzurun teminatı’ İçişleri Bakanı araya girdi, olayın büyümesi önlendi. Ancak Tatar Aşireti bir şart koşmuştu. Yaralamayı yapan kişi öldürülecekti.
9) o Şahıs, Çankaya’da 10. kattaki binadan aşağıya atıldı, ölüm emniyet kayıtlarına, ‘intihar’ olarak geçti. Diyet ödenmiş, dosya kapatılmıştı. Teksas’a dönmüş Başkent’tin yeni patronuydu Soylu'nun yeni mafyası Ahmet Bora Kaplan!
10) Soylu ile birlikte bütün bu cinayetleri ve Soruşturmaları kapatan kişi Yüksel Kocaman, 1999 yılında Kırklareli ili Pınarhisar ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı yapmış bir isim. Pınarhisar’ı hatırlatınız mı? Hani şu ‘reis’in şiir okuduğu için 4 ay 10 gün cezaevinde kaldığı yer.
11) Yüksel Kocaman, gelecekteki siyasi ikbalini ‘tahmin ettiği’ Erdoğan için birçok riski göze alarak Cezaevinde ‘reis’i oldukça rahat ettirmişti. Hatta bir keresinde, cezaevi bahçesine getirtilen ünlü bir restoranın (Kömür Restaurant) garsonları ile mangal partisi yapılmıştı.
12) Savcı Yüksel Kocaman kariyerini o dönem ‘’dostluk’’ kurduğu ve belki de bugünlere kadar gelmesine sebep olan Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve o dönem Pınarhisar’da çiftliği olan Mehmet ÇELİK' borçlu. (Sonradan Uyuşturucu işine giren Çelik'in hatırı sayılır serveti var)
13) Ankara Başsavcısı Y.Kocaman ve Mehmet ÇELİK Pınarhisar'dan tanışıyor ve çok iyi dostlar. İddiaya göre Başsavcının Sheraton düğününü, helikopterle balayına gitmeyi, geceliği 40 bin ile 60 bin TL arasında değişen villa bölümünde 10 gün tatili uyuşturucu tüccarı Çelik üstlendi!
14) Pınarhisar’da Mehmet ÇELİK'in çiftliğinde alem yapan Başsavcı Kocaman hakkında başka bir bilgi vereyim. Uyuşturucu baronu Mehmet ÇELİK İstanbul Ataköy 9. Kısım’da lüks bir daire kiralıyor. (Garsoniyer) Evin 2. Anahtarı Başsavcı Yüksel Kocaman’a veriliyor.
15) Başsavcımıza İstanbul’un en iyi eskortları ayarlanıyor. Bu eskortların Başsavcımızı tanımaması için özellikle yabancı olmasına dikkat ediliyor.. Normalde bu Özel hayat, kimseyi ilgilendirmez lakin uyuşturucu tüccarı Çelik birçok kez polis operasyonundan kurtarılıyor!!!
16) Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın karakterini anlatmak için yazdım bunları. İşte bu Başsavcı Ahmet Bora Kaplan’a 2 kez çıkartılan gözaltı kararını iptal ettiren isim.. Savcının yıllardır bu Uyuşturucu tüccarı çete liderine sahip çıkma motivasyonu başka bir araştırma konusu..
17) Ayhan Bora Kaplan’ın çocuğunun sünnet düğününe kirve olarak katılan isimlerden birisi 'Michael' lakaplı Selahaddin Yılmaz. Çek senet, haraç alma, adam yaralama ve çete kurmaktan kaydı olan Yılmaz Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile pozlar verebiliyor.. Tuhaf değil mi?
18) Ayhan Bora Kaplan’ın çocuğunun sünnet düğününe kirve olarak katılan diğer bir mafya grubu lideri ise Necati Arabacı. Almanya'da 9 sene hapis cezasına çarptırılan bu isim Türkiye’de elini kolunu sallayarak gez
meye devam ediyor. Nasıl mı? Çürümüş YARGI sistemi sayesinde..
19) Gelelim operasyonun Soylu'ya bakan yönüne.. Malumunuz Erdoğan sonrası için ismi geçen isimler şunlar;
- Hulusi Akar
- Süleyman Soylu
- Hakan Fidan
- Damatlar (Selçuk Bayraktar&Berat albayrak)
20) BAYKAR şirketi üzerinden PR çalışmaları yapan Selçuk Bayraktar geçen hafta ABD savaş gemisinde poz vermiş "yarışta bende varım" demişti. Hulusi Akar kızağa çekildi. Hakan Fidan bakan oldu, kendine dokunulmazlık aldı ve Dışişlerinde kendini pazarlama/tanıtma sürecine girdi..
21) Damat Berat ile kavgalı olan ve Sedat Peker'in yıprattığı Soylu ise kullanılıp kenara atıldı lakin bürokraside hala güçlü. Bu operasyonun motivasyonu Damatlardan geliyor. Ahmet Bora Kaplan konuşursa Sadık Soylu ve @suleymansoylu ile olan irtibatı ortaya çıkacak..
22) Ahmet Bora Kaplan’a ait mekanlarda Diplomat, vekil, Subay, STK,Gazeteci, yargıç vb birçok bürokratın kayda alındığı ve Soylu'ya iletildigi Ankara kulislerinde konuşuluyordu. Adettendir, şimdi bu mekânların hepsi el değiştirecek!! Değişen sistem değil mekan sahipleri..
23) Soylu'nun bu saatten sonra Erdoğan sonrası başa gelme ihtimali Damatların (Berat&Selçuk) yaptığı bu operasyonla tamamen sona ermiştir. Süleyman Soylu'nun bu gözaltına verdiği tepki ise manidar!!
"Operasyon çocukları "
Bakalım damatlar nereye kadar gidebilecek! @Selcuk
@Selcuk 24) Damat Berat ile Soylu arasında uzun zamandır yaşanan bir gerginlik vardı. Omuz atmalar, telefon dinlemeleri ve şantajlar.. Son hamle ile Soylu tamamen oyun dışı bırakıldı. Operasyon ona uzanmaz çünkü ittihat terakkiden beri bu yana içişleri bakanları hesap vermedi..
@Selcuk 25) Bu operasyon Erdoğan sonrasına oynayan Soylu'nun kullanıp bir kenara atılmasından ve ona gözdağı verilmesinden başka bir şey değil.. Bütün kirli işlere bulaşan @suleymansoylu'nun bu operasyona cevap verecek cesareti ve yüreği olduğunu zannetmiyorum..
26) Mafyanın Savcısı Yüksel Kocaman yazdıklarımı yalanlarsa Uyuşturucu tüccarı olan dostu Mehmet Çelik'in uyuşturucu yakalatan elemanını içeriden çıkarmak için hangi ile gittiğini, hangi savcı ile görüştüğünü de şahitlerle birlikte yazacağım. Hodri meydan Mafyanın Savcısı!!
Sehven Ahmet yazmışım doğrusu Ayhan Bora Kaplan olacak...
Share this Scrolly Tale with your friends.
A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.