Profile picture
The Case @TheCase_omniatv
, 55 tweets, 17 min read Read on Twitter
#Εφετείο_Ηριάννας
Κατάμεστη ήδη η αίθουσα, Αλληλέγγυοι και στην είσοδο του Εφετείου, περιμένοντας την κλούβα που θα φέρει τους κατηγορούμενους.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Ήρθαν οι κατηγορούμενοι, βγήκε και η έδρα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευσή της με εισαγωγή, κάνοντας κριτική στα ρεπορτάζ μας (του @TassiosThita) ως «ανωνύμου αρθρογράφου του indymedia», λέγοντας ότι είναι ανακριβή και στόχο έχουν να την γελοιοποιήσουν.
#Εφετείο_Ηριάννας: Η εισαγγελέας συνεχίζει αναφερόμενη σε άλλα ρεπορτάζ, πάλι επώνυμων αρθρογράφων, ως «ανώνυμα». Μιλάει για «δολοφονία χαρακτήρα».
#Εφετείο_Ηριάννας: Η εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι «δεν ζήτησε ποτέ δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους κατηγορούμενους» και κλείνει την εισαγωγή λέγοντας: «δεν εκτιμώ ανθρώπους που στα δύσκολα εγκαταλείπουν τις αξίες τους».
#Εφετείο_Ηριάννας:
Μετά την εισαγωγή στην οποία επιτέθηκε κατά πάντων όσων κάλυψαν την δίκη, η εισαγγελέας προχωράει στην αγόρευση και την πρόταση.
#Εφετείο_Ηριάννας: Η εισαγγελέας αναφέρεται στα περιστατικά όπως περιγράφονται περίπου στο βούλευμα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Η Ηριάννα δεν έδωσε πειστική απάντηση για το πώς βρέθηκε DNA του Δ.Μπ. σε δίπλωμα οδήγησής της, αφού μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει. Δεν αναφέρεται στις εκθέσεις ότι είναι χαμηλής περιεκτικότητας το DNA.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η Εισαγγελέας θεωρεί αξιόπιστη την έκθεση και το εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ: Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης λέει ότι στατιστικά είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα και δείχνει άμεση επαφή με τα όπλα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Κατά την ακροαματική διαδικασία οι πραγματογνώμονες μάρτυρες (Φύτρου, Φιτσιάλος) δεν κατέστησαν αρκετά πειστικές τις καταθέσεις τους.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Η έκθεση ενός πραγματογνώμονα, πρώην της ΔΕΕ, είναι γεμάτη εμπάθεια κατά της υπηρεσίας.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η εισαγγελέας αναφέρεται σε συνέντευξη του Φιτσιάλου στην οποία λέει ότι από ένα κύτταρο μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Επίσης λέει ότι τα εργαστήρια της ΔΕΕ λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης κι έχουν πάρει ISO.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Η Μεθενίτη είναι αξιόπιστη γιατί παραμένει στη θέση της.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Όμως το DNA δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που συνδέοουν τους κατηγορούμενους με ΣΠΦ. Ο Κων/νος γνώριζε τον Χ. και τον Μπ., σκληρά και αρχηγικά μέλη της ΣΠΦ. Η Ηριάννα γνώριζε Π. και Ο.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Ο Κων/νος αθωώθηκε από ΣΠΦ με βάση μαρτυρική κατάθεση αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής που είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι. Όμως στην απόφαση λέει πως αποδείχτηκε ότι είναι αναρχικός αλλά, ενώ κατανοεί την ιδεολογία της ΣΠΦ δεν την ακολουθεί.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Έτσι, καταρρίπτεται η υπόθεση ότι είναι σκευωρία, γιατί την αθώωσή του την οφείλει σε αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής. Συνεπώς οι σχέσεις των κατηγορουμένων με ΣΠΦ δεν είναι απλώς φιλικές σχέσεις αλλά υπάρχει θερμός εναγκαλισμός.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, άσχετα αν το αρνούνται για τους δικούς τους, υπερασπιστικούς λόγους. Δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις αλλά δεν είναι φιλικές.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα «ταξίδια στο εξωτερικό όπως του Περικλή με τον Κων/νο στην Βαρκελώνη» και συνεχίζει: Τα μέλη της ΣΠΦ δε, είναι άριστοι σκοπευτές.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγελέας: Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα όπλα και τα έθαψαν επιμελώς στην Παν/λη. Η ΣΠΦ είναι μια ανοιχτή οργάνωση σε όλους. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για τα θρησκευτικά σύμβολα [που βρέθηκαν στα όπλα] είναι αβάσιμοι γιατί >
#Εφετείο_Ηριάννας:
> υπάρχει εναγκαλισμός ποινικών-τρομοκρατών και μπορεί να τα πήραν από ποινικούς. Δεν είναι μόνο φίλοι της ΣΠΦ αλλά φίλοι των ηγετικών στελεχών. Όμοιος τον όμοιο αεί πελάζει.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Αγόρευση συνηγόρου Δαλιάνη (Περικλή): Η εισαγγελέας προσπαθεί πολύ άστοχα να στηρίξει την πρωτόδικη απόφαση. Είναι τόσο αναντίστοιχη η πρωτ. απόφαση με τις ενδείξεις που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και της επιστημονικής κοινότητας.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Περίμενα μια τέτοια πρόταση από την εισαγγελέα αλλά όχι να μη λάβει υπ' όψη της τη διαδικασία. Μας ανέγνωσε το σκεπτικό της πρωτόδικης, σαν να μην έγινε διαδικασία. Ξεκίνησε εγκαταλείποντας το ρόλο της κι έλαβε θέση διαδίκου με αναφορές σε ρεπορτάζ.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Η εισαγγελέας έκανε ανάγνωση αυτολεξεί εγγράφων που δεν περιέχονται καν στην παρούσα δικογραφία αλλά σε άλλες, της ΣΠΦ, και μάλιστα με αναφορές σε ονόματα που έχουν απαλλαχθεί από ΣΠΦ.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Αν ήθελε, λέει, η εισαγγελέας να στήσει μια υπόθεση «θα έφερνε παραπάνω στοιχεία». Εμμέσως παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

Η συνήγορος συνεχίζει με αναφορά στα πραγματικά περιστατικά.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Ο Μπάγιας, εισαγγελέας, που έχει πεθάνει και ήταν στη δίκη του Κων/νου για ΣΠΦ είπε στην αγόρευσή του ότι «για τον Κων/νο τί να πω, πρέπει να του ζητήσουνε συγγνώμη». Δεν πρέπει να ποινικοποιούμε προσωπικές σχέσεις, είχε πει ο Μπάγιας.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Ο Περικλής με το που συνέλαβαν τον Κων/νο πήγε μόνος του στον ανακριτή να καταθέσει ότι είναι φίλος του κι ότι ο ίδιος έμενε στο σπίτι.

Η συνήγορος συνεχίζει αναφερόμενη στην ανυπαρξία στοιχείων που να συνδέουν Περικλή με ΣΠΦ.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η συνήγορος Δαλιάνη αναφέρεται στην περίεργη και με πολλά κενά κατάθεση Παπαλάμπρου (που «βρήκε» τα όπλα).
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Η κατάθεση Παπαλάμπρου από την πρώτη στιγμή τίθεται υπό αμφισβήτηση. Επικαλούμενη την κοινή σας λογική θα πω αυτή η κατάθεση δεν αντέχει στη λογική. Υπάρχει μια παράλογη σύνδεση της υπόθεσης που αθωώθηκε ο Κων/νος με αυτά τα όπλα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: (σχετικά με το DNA) Πλέον αναλύονται 25 γενετικοί τόποι, όχι 16, γιατί με τους 16, όταν έγινε η έκθεση Περικλή-Ηριάννας, δεν μπορούσε το εργαστήριο της ΔΕΕ να πάρει ISO. Άρα είναι ανεπαρκή τα 16. Υπάρχουν πιθανότητες σφαλμάτων και κίνδυνοι επιμολύνσεων
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Το DNA μπορεί να είναι μόνο απαλλακτικό, δεν μπορεί να είναι στοιχείο ενοχής. Η νομολογία με πολλή επιφύλαξη έχει αντιμετωπίσει το DNA.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η συνήγορος Δαλιάνη αναφέρεται σε περιπτώσεις όπως του Σίμου Σεϊσίδη και συνεχίζει: Υπάρχει βούλευμα δικαστικού συμβουλίου Πατρών σε ποινική υπόθεση όπου λέει ότι το DNA δεν μπορεί να μας πληροφορήσει ούτε για τον τόπο ούτε για τον χρόνο εναπόθεσης.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Η Μεθενίτη, κόντρα σε όλη την επιστήμη λέει ότι δεν υπάρχει δευτερογενής μεταφορά.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Το δικαστήριό σας έχει την ευκαιρία να νομολογήσει για το θέμα του DNA. Να είναι μια απόφαση συμβατή με την επιστήμη και να βοηθήσει και την αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Καθώς η συνήγορος Δαλιάνη σταχυολογεί από αποφάσεις αθώων για ΣΠΦ, ο πρόεδρος λέει «συντομεύετε».
Δαλιάνη: Μακάρι να ήταν πιό λογική η πρόταση της κ. εισαγγελέως για να ήμουν συντομότερη.
Εισαγγελέας: Κύριε πρόεδρε! Με λέει παράλογη!
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δαλιάνη: Η πρωτόδικη απόφαση και η πρόταση της κ. εισαγγελέως επαναφέρουν τις ποινές υπόνοιας του Μεσαίωνα. Καταδικάστηκε όχι επειδή αποδείχτηκε αλλά επειδή η συμμετοχή στην ΣΠΦ δεν αποκλείστηκε ως ενδεχόμενο. Ζητώ την ομόφωνη και χωρίς αμφιβολίες απαλλαγή.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης Περικλή, Ν. Δαμασκόπουλος: Με την πρότασή της μας ζητάει η εισαγγελέας να επιστρέψουμε σε δικονομικό Μεσαίωνα.
#Εφετείο_Ηριάννας: Ο συνήγορος Δαμασκόπουλος συνεχίζει αποδομώντας το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης.
#Εφετειο_Ηριαννας:
Δαμασκόπουλος: Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το DNA είναι αξιόπιστο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει δευτερογενής μεταφορά, ακόμα δηλαδή κι αν υποθέσουμε ότι τα έπιασε μια φορά τα όπλα, έχουμε οπλοκατοχή; Όχι.
#Εφετειο_Ηριαννας:
Αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισης Ηριάννας, Ν. Βιτώρος.
#Εφετειο_Ηριαννας:
Βιτώρος: Καμμιά ένδειξη επαφής της Ηριάννας με κανένα μέλος της ΣΠΦ. Ούτε κατηγορουμένου. Ούτε στις επαφές της είχε τον Περικλή. Μπορούν δύο αποφάσεις να έχουν τόσο αντικρουόμενα σκεπτικά, με μόνη δικαιολογία ότι οι αποφάσεις δεν παράγουν δεδικασμένο;
#Εφετειο_Ηριαννας:
Βιτώρος: Η Ηριάννα δεν δέχτηκε στήριξη μόνο από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά από διάφορα κομμάτια της κοινωνίας.
#Εφετειο_Ηριαννας:
Ο συνήγορος αναφέρει παραδείγματα, από το Athens Indymedia και την εφημερίδα Εντός/Εκτός, κειμένων που δεν την αναγνωρίζουν ως συντρόφισσα ή πολιτική κρατούμενη. Και συμπληρώνει: Αυτό είναι το «όμοιος τον όμοιο αεί πελάζει»;
#Εφετείο_Ηριάννας:
Βιτώρος: Όχι μόνο δεν υπάρχει ταύτιση με βάση την έκθεση αλλά έχουμε αποκλεισμό. «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάει μια ωραία ιστορία», είπε ο Μ. Τουαίην. Αλλά εδώ είναι ποινική δίκη και θέλουμε αποδείξεις.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Βιτώρος: Η Ηριάννα είναι αθώα και πρέπει να επιστρέψει σπίτι της, στην οικογένειά της, στη δουλειά της. Η απόφασή σας να είναι το εφαλτήριο της καινούργιας της ζωής.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Δεκάλεπτη διακοπή και θα συνεχίσει με την τελευταία αγόρευση, της δεύτερης συνηγόρου υπεράσπισης της Ηριάννας, Ελ. Κοκονούζη.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Συνεχίζεται η διαδικασία.
Κοκονούζη: Τα περί Βαρκελώνης ως αποδεικτικά στοιχεία ενοχής του πρωτοδίκου θα έπρεπε να κρύβονται και όχι να επαναλαμβάνονται.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Κοκονούζη: Μέσα σε μια δεκαετία που υπάρχει η ΣΠΦ, ένας μέσος αναγνώστης έχει πια μια εικόνα για το τί είναι η ΣΠΦ και ποιά είναι η στάση των μελών της. Δεν ταιριάζει καθόλου με της Ηριάννας.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Κοκονούζη: Ακόμα κι αν είχε την πολιτική ταυτότητα που της αποδίδει η εισαγγελέας, τί να σήμαινε;

[Η αγόρευση της συνηγόρου έχει καθηλώσει έδρα και κοινό. Πολύ έντονη η συναισθηματική φόρτιση με την οποία αποδομεί κατηγορητήριο και εισαγγελική πρόταση.]
#Εφετείο_Ηριάννας:
Κοκονούζη: Έχει ενδιαφέρον η αγωνία να της φορεθεί [της Ηριάννας] μια πολιτική ταυτότητα την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι δεν ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Κοκονούζη: Η καταδίκη της Ηριάννας θα είναι δοκιμασία για το δικαστικό μας σύστημα.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις. Διακοπή περίπου μιάμισης ώρας.
#Εφετείο_Ηριάννας:
Η έδρα επανήλθε.
Πρόεδρος: [Με συγκίνηση ο πρόεδρος] Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για τηυν αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοιν. συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο.
#Εφετείο_Ηριάννας: Πρόεδρος: Ομοφώνως αθώοι.
Λίγο νωρίτερα: η τελευταία μεταγωγή από τα δικαστήρια.
#free_Irianna #free_Periklis #dnaconvicted
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to The Case
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!