#БОМБА
ping @VladaMK @VMRO_DPMNE
@portparolVRM
#Референдумот е коцка во големиот план.
Во фиока е нов закон за администрација ( веќе напишан ) со големи олеснувања во отпуштање на вработени.
Една недела по ( успешен ) #референдум се носи по брза постапка и со 🇪🇺. 1⃣
Новиот закон за администрација ќе биде алатка за отпуштање строго #жмроњи.
Крајниот таргет е цифра од 30.000 #жмроњи на улица во периодот од декември до април 2019 -та.
Законот (кој е спремен) ќе биде ПОБАРАН од висок #ЕУ претставник во втората недела по успешниот #референдум 2⃣
Оваа голгота на #жмроњите во државна администрација не е желба на #сдсШ туку на #Сорос. #ЕУ ќе врти глава додека се случува ( на нивно барање ) а максимата на Заев "Од чистачка до директор"
( не е случајна ) ќе биде во full throttle.
Целта на сето ова НЕ Е поефикасна администрација во служба на граѓаните.
Целта се #ПретседателскитеИзбори2019 каде што треба да се изгласа за прв пат во собрание #консесуаленПретседател кој нема да се бира на непосредни избори. 4⃣
#КонсесуаленПретседател ( албанец ) е со цел да се одстранат сите пречки во спроведување на #договорот.
Отпуштањето на #жмроњи по "закон" треба да го даде и конечниот ефект.
Распад на @VMRO_DPMNE .Тотален и со терминални последици. Клуч на брава. Тоа е битно од два аспекта 5⃣
Првиот аспект на кој сметале #Сорос инсталациите е следен.
Иако со инфилтрирано раководство, @VMRO_DPMNE има здраво тело во кое има всаден #Македонизмот.
Истото треба да се демотивира и психички уништи потребата за негување на #Македонизмот.
6⃣
#Сорос е свесен дека за конечна имплементација на #БејбиБум нација, нова, како од мајка родена (модел за натамошно делување) на почетокот од 21-от век, претпоставува бришење на колективната меморија за било што #македонско.
#Сорос знае дека иако административно укинал нација 7⃣
#Окупација не е доволна затоа што постои опасност во краток период при изменети геополитички услови, административно избришаната нација да се врати кон сопствената историја ( колективна меморија ).
#Војна нема да има зошто би имала обратен ефект, т.е. зајакнување на ткивото. 8⃣
Слободно превземање на содржината од сите медиуми.
Прашања овде, одговарам за 2 часа.
Релевантните се пингани.
#Бојкотирам 9⃣
За да не останат нејаснотии. 30.000 кои ќе летаат од администрација се веќе селектирани.
Најсуровиот од сите критериуми бил да бидат што позависни од таа државна плата.
Самохрани мајки, единствен приход во фамилија, ниско образование, што не можат лесно да се вработат повторно.
Ова е опција АКО помине #Референдумот.
Ако не, има меѓу фаза која ќе ви ја опишам во следната #Бомба.
Но АКО НЕ ПОМИНЕ #референдумот, its another ball game all together.
Остануваат две премиси, #Македонија и #Македонците остануваат, се изборија...
Да не откривам премногу.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Пази ЛЕЏА #Бојкотира
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!