#ЛиковиШтоГласаатЗа
Перцепција а не реалност е дека #референдум|от е за тебе мал човеку.
Да,да тебе ти зборувам.
Ти шо работиш у кладилница за 15.000 ден. и ти што возиш такси со туѓа кола.
Он има ауто од 35.000€, два стана, викендици.
Ако гласаш-гласаш против себе.
#Бојкотирам
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Падобранство, точак кој чини 4 твои плати, луксузни одмори и пинаколади.
Ти со твоите 15.000 денари плата треба да излезеш да гласаш за нему да му продолжи животот бајка.
Ти? Ти ќе превртуваш плескавици во некоја скара на кило и ќе си бришеш пот со дипломата.
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Ти друже,мајка ти шо пере туѓи гаќи за ти да идеш на факс, ти брату шо шиеш бермуди за германски пазар за 8500 денари, и ти госпоѓо што пакуваш аронија за 9100 денари месечно, излезете и гласајте ЗА, за да може ликов да го лета авиончето.
Јас #Бојкотирам
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Капнат од работа, доаѓаш дома.
Деца те гледаат насмеани, ти немаш ни за чоколатце.
Наоѓаш 10 денари и го праќаш поголемото да купи две еурокрем блокчиња од по 5 денари.
Лето е,сакаш да видиш море, делфин.
Пушташ ТВ,ти исклучиле кабелска.Заспиваш.
#Бојкотирам
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Док жена ти ги лепи тенџерињата со манџа за да не истечат у кола на пат до Дојран, а ти ги штекаш паштетите од КАМ зошто децата мора да каснат и малку месо, некому му стига нотификација за #Лисабон,градот, не кафаната.Гласај за да иде и догодина.
#Бојкотирам
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Додека се враќаш од трета смена со две ѓевречиња за децата од 30 денари, се разминуваш со лик што се враќа од Копенхаген.
Бил на конференција за млади исправачи на вкакна со гумен чекич.
На твој трошок. Од #НашиПари.
Јас нема да #гласам, ќе #Бојкотирам.
Ти?
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Те застанува девојка.
Господине,знаете ли зошто младите сакаат во ЕУ?
Знам Александра,знам.
Зошто ти треба да шеташ по Лондон,Единбург, Кан, Стразбур... а младите треба да ти го платат тоа и да седат тука да јадат бурек на +40 степени.
Пушти слики
#Бојкотирам
#ЛиковиШтоГласаатЗа
" Ќе гласам " се слушна продорен глас од сепарето !
Ќе гласам бре, ќе гласам !
Професоре?
Но зошто ?
ЗОШТО ќерка ми зема 14.000€ плата, мислиш тоа така се добива?
И вас #Бојкотирам невини ќе ве судам.
Глодари едни што живеат со 400€. Гомна !
Рече и излезе.
#ЛиковиШтоГласаатЗа
Доаѓа газдата, касниш со кирија 3 месеци, тропаат извршители.
Изборот е меѓу гордоста и дали децата ќе ти јадат 3 оброци дневно.
Децата се увек први.
#гласам за да може адвокатот да седи цело лето у викендица у странство и да пеца риби со глисер
#Бојкотирам
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Пази ЛЕЏА #Бојкотира
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!