Profile picture
Bernat Deltell @Bernat_Deltell
, 23 tweets, 6 min read Read on Twitter
1) Certament, aquest 11S han passat moltes coses. La primera, i potser la més important, és que una vegada més els ciutadans d'aquest país han demostrat una gran determinació, coratge i civisme. Tant se val si érem un milió o un milió tres-cents, no és només una guerra de xifres.
2) Amb tot, una manifestació d'un milió de persones contra Donald Trump a Washington obriria les portades de tots els diaris, i oblidem que els EEUU tenen una població d'uns 325 milions. Nosaltres, en canvi, som només set milions i un, pel cap baix, surt al carrer. Pas mal, oi?
3) Però aquestes darreres hores han passat coses importants que hem d'enllaçar una mica més enllà en el temps, a principi d'estiu, concretament al dimarts 26 de juny. Roda premsa conjunta Merkel-Sánchez a Berlín. Preguntada sobre la presència de @KRLS a Alemanya, Merkel respon
4) que no se sent "incòmode" perquè és una qüestió que es regeix per l'Estat de dret. Al seu torn, Pedro Sánchez admet, davant Angela Merkel, que "el que representa l'1-O és una pàgina que s'ha de passar" (dit d'una altra manera: no tornarà a passar més, ho prometo!).
5) Uns dies més tard, el 12 de juliol, el tribunal de Schleswig-Holstein admet extradir @KRLS pel delicte de malversació de fons públics però descartat fer-ho per rebel·lió. Principi de solució. Si l'extradició funciona, cau tot el relat del "jutge" Pablo Llarena.
6) Per això, el dimarts 17 de juliol Pedro Sánchez pot detallar el seu full de ruta al Congrés dels Diputats i admetre que cal “diàleg sense traves” amb Catalunya. I afegeix, responent al republicà @JoanTarda: "el problema s’haurà de resoldre votant”. Ep, ja es parla de votar!
7) Però hi ha guerra soterrada. El dijous 19 de juliol, el "jutge" Pablo Llarena rebutja l'extradició de @KRLS només per malversació i retira l'eurordre contra el president i els consellers a l'exili. I a sobre, Llarena denuncia la "falta de compromís" del tribunal alemany. Ai!
8) Dissabte 11 d'agost. Merkel es desplaça a Doñana. Reunió bilateral amb Pedro Sánchez. Es tracta la qüestió dels refugiats i hi ha roda de premsa dissabte al migdia. A l'endemà diumenge continuen les reunions entre els dos mandataris. Cap referència a Catalunya.
9) Dijous 23 d'agost. El govern de Pedro Sánchez no assumeix la defensa del "jutge" Pablo Llarena a Bèlgica pels seus actes privats. Un dies després rectifica i assumeix tota la defensa de Llarena. Què ha passat? Pressió? Sí, sobretot provinent d'Andalusia, del CGPJ i monarquia.
10) Dilluns 3 de setembre. Pedro Sánchez preveu un referèndum a Catalunya, "però per a millorar l'autogovern, no per la independència". Alemanya pressiona. És la segona vegada que el president espanyol parla de votar. I és evident que la solució passa per votar. I votarem.
11) Alemanya vol que es voti (dins la Constitució i la llei, evidentment). Per què? Perquè és la manera de resoldre el conflicte: si guanya Ñ tenim deu anys de tranquil·litat (pensen els alemanys) i la carpeta Catalunya desada en un calaix. Si perd Ñ ja veurem com ho arreglem.
12) Per tant, que votarem sembla clar, el que es tracta és saber QUÈ votarem. Aquesta és la qüestió. Hem passat de la negació de M. Rajoy a Pedro Sánchez que ha dit públicament des del Congrés (i en dues ocasions) que la solució passa per votar.
13) Però hi ha una cosa que impedeix que es faci un referèndum, hi ha una cosa que impedeix qualsevol tipus d'acord. Quina? Efectivament, els presos i els exiliats. Mentre hi hagi gent a la presó i a l'exili no hi ha solució. I qui ho ha embolicat, tot això?
14) Els culpables són dos: el PP per la judicialització, i el "jutge" Llarena. Els primers ja estan tots fora, i ben callats (la darrera en plegar ha estat Soraya, però abans ha caigut M. Rajoy, Margallo, Cospedal...) Tots! Pablo Casado no és cap obstacle pq competeix amb Rivera.
15) I quan molesti més del compte es pressionarà amb els màsters i se'l farà caure. Llavors pujarà Feijóo com un últim intent de centrar el partit, arribar a acords amb Sánchez i ubicar C's a l'extrema dreta. Per tant, això del PP ja pot (repeteixo: pot) estar en vies de solució.
16) Falta la segona part, el Llarena, que retirant l'euroordre ho va enviar tot a rodar. Què podem fer amb ell? Que l'Estat comenci a buscar coses, a veure què trobem. I és així com en pocs dies han sortit, sorprenentment, algunes informacions interessants.
17) Aquestes notícies afecten a Manuel Marchena, ultraconservador i el jutge ponent de la sentència. Doncs bé, curiosament aquest estiu es va saber que...
elnacional.cat/ca/politica/so…
18) Buscant una mica més ens trobem també que aquests darrers dies apareixen notícies estranyes relacionades amb el "jutge" Pablo Llarena, com ara aquesta del 4 de setembre:
diario16.com/falsificada-ac…
19) O aquesta altra que implica a la senyora del "jutge" Pablo Llarena:

diario16.com/la-mujer-pablo…
20) Finalment, arribem a l'11S i ens trobem amb el ministre d'Exteriors, José Borrell, dient a la BBC (no pas en una televisió local, sinó a la BBC!) que Catalunya és una nació i que "preferiria que els polítics processats no fossin a la presó". Per què ho diu justament ara?
21) Ho diu perquè necessiten arribar a un acord amb el govern català, però amb presos i exiliats no es pot fer res de res i, per tant, no hi ha solució. I Europa vol una solució ja! I què es pot fer? Buscar a les clavegueres i intentar no embrutar-se gaire les mans.
i 22) De moment, el ple del TC ha admès per unanimitat el recurs d'empara presentat per @ForcadellCarme contra la interlocutòria del T. Suprem.
I mentre esperem, que Llarena no oblidi mai aquesta frase de Michael Corleone: "Nunca odies a tus enemigos: no te permite juzgarles".
@ForcadellCarme Dimarts 17 de juliol al Congrés diputats, dilluns 3 de setembre també al congrés, i diumenge 16 setembre en prime time a la Sexta. Són les tres vegades que P. Sánchez ha dit que el conflicte català es resoldrà votant. Però mentre hi hagi presos i exiliats no es pot resoldre res.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!