Едните #лажат дека ако Грција не го пројде договорот во нивниот парламент,ќе се врател уставот ко шо бил,другите #лажат дека ко ќе дошле на власт у #северна ќе го "врателе" името и уставот.
Вистината е:
120 пратеници у собрание без дозвола од #НАРОД учествуваат во промена на име.
Кога името ќе се смени, ќе биде нотирано дека :
Димитров и Заев го испреговарале ✔️
Ставена била промената на име пред собрание ✔️
Имало дебата, опозицијата 10 дена пробувала да го оспори ама толку бил добар договорот шо 95 пратеника кренале за ✔️
Од ова нема враќање.
40 од дпсмне шо се сега во собрание, не се за одбрана на името.
Дел од нив, за кои ова е последно танго во политичките води,во моментов преговараат за кеш надокнада за својот глас.
Тие знаат дека им е последна вожња на рингишпилот.
На останатите им е ветена функција во #Северна
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Пази ЛЕЏА #Бојкотира
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!