, 10 tweets, 2 min read Read on Twitter
1) El diumenge 26 de maig celebrem eleccions municipals i europees. Els catalans, a diferència d'altres zones on també votaran autonòmiques, ens trobarem davant dues urnes: una, per decidir qui volem d'alcalde/alcaldessa al nostre municipi, i una altra per escollir llista europea
2) La singularitat d'aquestes eleccions municipals és que a Barcelona es presenta un senyor que entre el 2014 i el 2016 va ser primer ministre a França i ara, després d'haver estat defenestrat al seu país, intentarà guanyar l'alcaldia de la capital catalana. Sí, és Manuel Valls!
3) M. Valls compta sobretot amb un suport mediàtic (Grupo Godó) i acadèmic (Esade), a part d'alguns il·lustres empresaris que trepitgen poc el carrer. Si el trepitgessin sabrien que en aquests moments Manuel Valls és un perdedor i que l'aliança de C's amb Vox pot ser mortal.
4) I ara m'aturo un moment aquí. La pregunta és: Manuel Valls es presenta amb Ciudadanos o no? La seva candidatura porta l'estúpid nom de "Barcelona Ciutat Europea" (d'on, si no?) per amagar les sigles de Ciudadanos? Per què no ho diu obertament? De què s'amaga? De què té por?
5) Valls primer es va plantejar la possibilitat de presentar-se amb una plataforma d'electors, però sumar les sigles de C's li és imprescindible per mantenir el finançament estatal i la presència en els espais electorals dels mitjans públics que pertoquen als partits
6) que ja s'han presentat a eleccions. Valls també volia una llista en la q s'hi sumés PP i PSC, però no ha estat possible. Amb els únics que potser pactarà serà amb Lliures, exconvergents i Unió que hauran d'empassar-se a Valls dient que parlar castellà a BCN és complicat!
7) Però tot aquest fil té una postdata final, i és la Diputació de Barcelona. Sí, el diumenge 26 de maig votarem municipals i europees, però en funció del que votem es configurarà una nova majoria a les diputacions, que són bàsicament les que tenen diners i "influències".
8) Les diputacions són òrgans d’elecció indirecta, ja que la seva composició s’estableix a partir dels resultats de les eleccions municipals. Per tant, els vots que obtingui Manuel Valls a Barcelona, on aniran a parar? Farà grup propi a la Diputació de BCN o se sumaran a C's?
9) Estic esperant amb un cert nerviosisme (mode irònic) que algun periodista, quan entrevisti a Manuel Valls, li faci la pregunta pertinent: els seus vots, senyor Valls, es comptabilitzaran al grup de C's o farà grup propi a la Diputació de Barcelona, en cas que sumi?
i 10) Quan obtinguem la resposta sabrem a qui representa Manuel Valls i potser deixarà de prendre el pèl als barcelonins/es.

PS. Valls sempre m'ha recorda H. Bogart a Casablanca quan diu allò de:
“Dispénsenme caballeros. Lo de ustedes es la política. Lo mío, dirigir este local”
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!