, 10 tweets, 3 min read Read on Twitter
1) Ara que s'acosta el judici de la vergonya convé recordar algues coses, com ara aquesta: el govern federal alemany emet un comunitat oficial el divendres 2 de novembre en què recorda a tots els estats membres de la UE respectar els drets humans "i complir amb els seus deures".
2) Aquest "recordatori" és en motiu del 20è aniversari de la creació del TEDH. I Alemanya avisa: el respecte als drets humans per part del Estats membres de la UE "no pot ser a la carta" i "qualsevol que vulgui pertànyer a la comunitat europea ha de comportar-se en conseqüència".
3) Insta als "47 estats membres a complir amb els seus deures, de la mateixa manera que participen dels plens drets de ser al Consell d'Europa". El missatge és "aplicable a Turquia, Rússia i l'Azerbaidjan" per la preocupació q "provoquen a causa de la situació dels drets humans".
4) El comunicat del govern federal alemany demana també que el TEDH ha de tenir un "accés sense cap restricció" als països als quals es dirigeix i que en cap cas s'accepta que la jurisdicció d'Estrasburg vagi massa lluny "i sigui considerada com una interferència".
5) Aquest comunicat té tres particularitats. La primera, tal i com he dit al principi, és que sorgeix en motiu del 20è aniversari del TEDH. La segona: es fa públic el mateix dia que la fiscalia espanyola demana 25 anys de presó per a Oriol Junqueras i fins a 17 per a la resta.
6) I el tercer punt, el comunicat del govern federal alemany va signat pel ministre d'Assumptes Exteriors, Heiko Maas, i la ministra de Justícia, la socialdemòcrat Katarina Barley. I qui és Barley?
7) Barley és la ministra que defensa la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein de posar en llibertat @KRLS i excloure el delicte de rebel·lió. "La decisió dels jutges és absolutament correcta. Ho esperava d'aquesta manera" i ara calen converses sobre els "aspectes polítics".
8) El govern alemany treu ferro a les declaracions de Barley però en cap moment la desautoritza. I és ella qui signa el 2 de novembre el comunicat sobre drets humans: "els estats han de complir amb els seus deures, de la mateixa manera q participen dels plens drets de ser al CE".
9) Per últim, cal recordar també que el govern federal alemany s'oposa totalment al projecte de la UE d'automatisme penal recordant, precisament, el cas @KRLS . Si hi ha automatisme en la cessió de dades la justícia alemanya ni tan sols podria valorar la legalitat de la petició.
i 10) Aquest fil només vol ser un recordatori d'algunes coses força rellevants que han passat aquests darrers mesos en aquests mons de Déu on acostuma a fer més fred que aquí...

Capità Renault al major Strasser: "La Francia no ocupada le da la bienvenida a Casablanca".
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!