, 10 tweets, 3 min read Read on Twitter
1) Tenim dret a saber què cobren els nostres governants? Sí, clar que sí. Són diners públics i, per tant, jo vull saber què cobra el president del meu país, els consellers, l'alcaldessa de la meva ciutat, la regidora, el càrrec de confiança i el funcionari de torn. Cap problema.
2) Per què vull saber què cobren els nostres representants? Doncs perquè els seus sous provenen dels diners públics, diners que paguem entre tots. A partir d'aquí podem discutir si el que cobra el president és molt o poc, si està ben pagat o no, però això ja és un altre debat.
3) Sí, vull la màxima transparència en els sous públics, vull saber què cobren i si voleu podem debatre si els sous són justos o no. Però a partir d'aquí NO vull saber res més. Cadascú fa, amb els seus diners, el que considera oportú i necessari. Això ja és terreny personal.
4) Ho dic perquè darrerament hi ha hagut una certa polèmica sobre el preu de l'anorac que porta la consellera @elsa_artadi i la diputada @miriamnoguerasM. Consideren que és una vergonya portar aquests anoracs tan cars quan hi ha 20.000 nens catalans en barracons. I fot-li fort!
5) Ho he dit abans, cadascú, amb els seus diners, fa el que vol: hi ha qui els usarà per comprar-se un anorac o un vehicle, altres els destinaran a l'educació dels seus fills, d'altres en gaudir d'unes vacances a Menorca o al Japó... En fi, el que cadascú cregui oportú.
6) A més, i sobre el preu dels anoracs. Si comencem així, què consideren els autors d'aquest fals debat? Quin és el concepte de car? 50 euros va bé? 200? 3.000 euros? Hem de decidir ara quin anorac es compren els nostres governants? Posarem un sostre de despesa en anoracs?
7) I si dinen cada dia en un restaurant? Decidirem quin menú els convé més, el de 12 euros, el de 20 o el de 50? I si han estalviat i decideixen comprar-se una segona residència? Poden fer-ho? I a on, a la Cerdanya o a la Terra Alta? Amb jardí o sense? Ho sotmetrem a votació?
8) I quina marca de cotxe es poden comprar? Un Skoda sí però un Audi no? Podrà ser de color groc, o incomodarem a la majoria silenciosa? Els fills podran estudiar música en una acadèmia privada o no? I el violoncel, serà considerat un instrument burgès i la trompeta no? 🤔
i 9) Sempre que sorgeixen aquests falsos debats de barra de bar i serradures al terra recordo una dita que el meu pare feia servir sovint: "quan la guineu no les pot haver, diu que són verdes".

Si es vol criticar a una consellera que no sigui per un anorac, per favor!!!
PS. Errada "molt greu" que m'ha fet notar el gran @Virgili7 : "a terra" i no pas "al terra". Ho sento molt...
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!