, 22 tweets, 6 min read Read on Twitter
1) Com que aquesta setmana serà intensa en conferències i @Birresrepublica i no disposaré de gaire temps deixo escrit aquest fil perquè en aquestes darreres hores estan passant moltes coses a les quals hi haurem de parar una mica d'atenció

Agafem una mica de perspectiva:
2)
Després del referèndum de l'1 d'octubre i, sobretot, de la vaga general del dia 3, es produeixen una sèrie de moviments en l'escena internacional. En qüestió de dies es té constància d'almenys una vintena d'ofertes de mediació, entre les quals Suïssa, Bèlgica i Uruguai.
3)
Una d'aquestes ofertes prové d'Alemanya. El dissabte 7 d'octubre la cancellera Angela Merkel truca a un tal M. Rajoy per buscar "possibles vies de diàleg" amb Catalunya i "tant com ho possibiliti la constitució". Òbviament dins la Constitució i preservant la unitat d'Espanya.
4)
La trucada de Merkel a Rajoy és prèvia a la que la cancellera fa a Juncker. El mateix dissabte 7 d'octubre Merkel i Juncker parlen de Catalunya. I encara una nota més: El president d’Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, fa referència a la situació a Catalunya des de Roma.
5)
Steinmeier prèvia cita amb el Papa, atén els mitjans, i assegura que "els sentiments i els posicionaments" de la gent no són secundaris: "Des del Regne Unit, passant per Catalunya, fins a Polònia i Grècia, cal prendre seriosament els sentiments de la gent", admet.
6)
Fem un salt endavant i situem-nos ara al 25 de març de 2018, just fa un any. El president català @KRLS és detingut a Alemanya quan creua la frontera des de Dinamarca, de camí cap a Bèlgica, fruit de l'ordre d'extradició emesa pel "jutge" Pablo Llarena.
7)
El 30 de març, cinc dies després de la detenció de @KRLS, el president del parlament alemany, Wolfgang Schäuble, assegura que “cal configurar la globalització de manera que la gent no se senti perduda”, i per això “aconsellem als espanyols solucionar el problema de manera
8)
que els catalans puguin conviure-hi”. I afegeix: “la decisió sobre Carles Puigdemont sembla ser tot menys trivial. Ara és en mans de la justícia, en la qual tinc plena confiança”. Això ho diu Wolfgang Schäuble, una de les persones amb més poder dins d'Europa.
9)
Un dies més tard, concretament el 6 d'abril, @KRLS surt de la presó de Neumünster després que el Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein en decreti la llibertat sota fiança. El jutge descarta el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició que va fer Espanya.
10)
A l'endemà, 7 d'abril, la ministra alemanya de Justícia, la socialdemócrata Katarina Barley, fa unes declaracions explosives. Barley assegura que la decisió Tribunal de Schleswig-Holstein de deixar sortir @KRLS de la presó és "absolutament correcta" i que a més "l'esperava".
11)
Però Katarina Barley, la ministra de Justícia (de Justícia!), diu una altra cosa, també, i és que Espanya haurà d'aclarir molt bé la petició d'extradició pel delicte de malversació, i considera que aquesta tasca "no serà fàcil".
12)
Les declaracions de Barley porten cua, i dos dies més tard (9 d'abril) el portaveu del govern federal alemany, Steffen Seibert, relativitza les declaracions de la ministra. Seibert considera el conflicte de Catalunya "com un afer intern" però en cap moment contradiu a Barley.
13)
30 d'octubre 2018. Ell govern espanyol es nega a signar un protocol sobre drets humans del Tribunal d’Estrasburg. Aquest protocol sí ha estat signat per diferents estats.

vilaweb.cat/noticies/espan…
14)
Divendres 2 novembre. El govern federal alemany emet un comunitat en què recorda als 47 estats membres de la UE respectar els drets humans "i complir amb els seus deures, de la mateixa manera que participen dels plens drets de ser al Consell d'Europa".
15)
Aquest "recordatori" és en motiu del 20è aniversari de la creació del TEDH. I Alemanya avisa: el respecte als drets humans per part del Estats membres de la UE "no pot ser a la carta" i "qualsevol que vulgui pertànyer a la comunitat europea ha de comportar-se en conseqüència"
16)
Aquest comunicat es fa públic el mateix dia que la fiscalia espanyola demana 25 anys de presó per a Oriol Junqueras i fins a 17 per a la resta de presos polítics. I per cert, va signat pel ministre d'Assumptes Exteriors, Heiko Maas, i la ministra de Justícia, Katarina Barley!
17)
9 desembre 2018. La ràdio pública alemanya, Deutschlandfunk, explica l'oposició del govern federal a les intencions de la UE d'accelerar l'intercanvi de proves penals entre els països membres esmentant, precisament, el cas del president @KRLS

elnacional.cat/ca/politica/al…
18)
Article al Frankfurter Allgemeine del candidat a presidir la Comissió europea, Manfred Weber, i l'exmagistrat del TC alemany, Udo di Fabio. L'article és d'avui mateix. @ecasajoana ens informa de part del contingut. Diu:
19)
"Si el Comitè sospités vulneracions de l'Estat de Dret a un país membre, podria assenyalar "TARGETA GROGA" i @EU_Commission hauria d'investigar.
-En casos greus "TARGETA VERMELLA", la Comissió hauria de denunciar tal país davant del Tribunal de la Unió Europea a Luxemburg."
i 20)
Podria allargar-me amb més informació recopilada, com la plantofada de VW a Felipe VI i altres declaracions/informacions. Un altre dia, Ara us deixo amb aquest demolidor article del setmanari Der Freitag sobre les clavegueres Ñ d'avui mateix. Salut!

freitag.de/autoren/der-fr…
PS.

Per cert, qui vulgui més informació, algun tipus d'ampliació i enllaços a les notícies relacionades només cal que m'ho demani pel privat. Gràcies!
PS2.
Els mitjans alemanys estan desbocats...

elnacional.cat/enblau/ca/casa…
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!