, 19 tweets, 4 min read Read on Twitter
1)
PSOE. El gran guanyador d'aquestes eleccions és Pedro Sánchez. Un supervivent a qui li queda molta corda. Va fer emmudir la vella guàrdia amb les primàries; ha defenestrat a la lideressa andalusa ("siento que el pueblo me quiere", va dir en el seu darrer acte de primàries).
2)
S'ha carregat a tots els barons díscols (qui perdi les eleccions municipals/autonòmiques del maig serà culpa seva, no pas de Pedro Sánchez; i aquí Ximo Puig ha estat el més llest de tots) i ara tindrà un grup de diputats fidels amb la qual cosa pot prendre més riscos.
3)
PP. El gran perdedor. Perd Casado, perd el partit i perd Aznar, l'home que no volia a Rajoy. El partit fa temps que està en descomposició: o acaba com la Democràcia Cristiana italiana (un partit corromput que va desaparèixer) o algú com Feijóo el situa al centre sociològic
4)
Ja vaig dir que apostar per un personatge com Cayetana era un suïcidi. Una candidata que elogia el discurs del 3-0 de Felipe VI en un país (Catalunya) on només el 12% dels ciutadans es declaren monàrquics és anar de pet al precipici. A les municipals catalanes el PP desapareix
4)
C's. Era la darrera oportunitat d'un senyor com Albert Rivera que ja porta 20 anys a la política. Caiguda espectacular a Catalunya, inexistent a Euskadi però bons resultats a Espanya. Però tot i així... Si el PP se situa al centre del tauler en un futur immediat C's patirà.
5)
C's té també un problema amb Albert Rivera. És el primer líder que sento que prefereix ser cap de l'oposició abans que govern. La seva intenció és menjar-se el PP i deixar que el PSOE es cremi aquests quatre anys. Però Rivera ha de saber que l'ambició és un factor de risc...
6)
Podemos. Pablo Iglesias és un bon candidat, i aquests darrers dies ha aconseguit evitar la davallada gràcies al seu carisma personal. Però els egos, els afers interns (Manuela Carmena, Errejón, Comuns, IU, Podemos, confluències...) converteix aquest grup en un laberint.
7)
Comuns. Pel meu gust Jaume Asens ha estat el millor candidat català. Però això ja és una qüestió d'identificació personal a una manera de ser i de fer, i jo em reconec amb gent com Asens. El problema és que en aquestes eleccions hi havia un factor emocional molt important...
8)
Amb tot, els Comuns han aguantat bé (615.000 vots, aproximadament; n'han perdut uns 200.000) i això apunta a una batalla apassionant entre Ernest Maragall i Ada Colau de cara a l'alcaldia de Barcelona. Colau fa bones campanyes, però Maragall és un gat vell i se les sap totes!
8)
ERC. Són els altres grans guanyadors, junt amb el PSOE, d'aquestes eleccions generals. Per primera vegada els republicans han guanyat unes generals i han passat del milió de vots. Això confirma algunes coses, com ara alguns debats irreals que es produeixen a les xarxes socials
9)
Criticats, menystinguts i acusats de traïdors, botiflers i "zipayos" a les xarxes, aquesta agressivitat desapareixia un cop es trepitjava el món real. L'aposta per anar separats i passar el rasclet per tot el territori ha estat totalment encertada.
10)
ERC ha fet un rècord absolut, fins i tot per sobre dels resultats de les eleccions del 21-12 i ha guanyat a tres de les quatre demarcacions. A Ñ ha guanyat el PSOE i a Catalunya han guanyat els independentistes. I aquesta foto és important; vol dir que continuem aquí. Bé!
11)
Front Republicà. Amb 30.000 euros de pressupost, els resultats són molt bons: uns 113.000 vots. Uns dies més de campanya i FR hauria obtingut representació. Algú diu que ha restat vots a JxCat i ERC; podria ser, tot i que jo crec que ha tret gent de l'abstenció.
12)
JxCat. Els que fan enquestes han de tenir clar d'una vegada que l'antiga Convergència no morirà mai. Ho dic perquè elecció rere elecció vaticinen grans davallades a JxCat i al final sempre sobreviuen. Hi havia sondejos que els situaven marginals, i al final set diputats!
13)
Però JxCat té un greu problema, i és aquest ball de sigles, lideratges i declaracions i contradeclaracions. JxCat té un espai sociològic determinat i hi ha molta gent que s'hi sent còmode, en aquest espai. Però actualment hi manca una mica de gruix ideològic i estratègia.
14)
Acabo. Aquests dies molta gent que em segueix a les xarxes socials m'enviava missatges privats perquè patia molt amb els resultats i en el què passaria. I sempre els deia el mateix, que tinguessin confiança en el país. I el país ha respost, i tant que ha respost!
15)
Els resultats de l'independentisme són espectaculars: 22 diputats (tot i que jo a Jaume Asens no el situaria en el bloc unionista), més d'un milió i mig de vots (afegint els de FR), primera força a Catalunya, guanyadors a la capital, a tres províncies... Quin suflé! 😂
16)
I respecte a les darreres generals del juny 2016 (que són les eleccions que cal comparar!) l'independentisme passa del 47,7% al 56,8% (Lleida), del 33,3% al 41,6% (Tarragona), del 49,4% al 56% (Girona) i del 28,8% al 35,7% (Barcelona). I amb una participació del 77,57%!
i 17)
Un gran resultat de l'independentisme que ha tornat a fer història i demostra múscul (ja el voldrien aquest múscul els escocesos), una salut de ferro i una obstinació a prova de bombes.

No anem bé? Si ets de l'època del Terry Venables et puc entendre...

Continuarà!
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!