, 14 tweets, 5 min read Read on Twitter
1)
He compartits moltes xerrades, conferències i @Birresrepublica amb l'amic @jcanadellb, aquests darrers mesos. Una de les coses que sempre explicava el fundador del Cercle Català de Negocis és q l'empresariat català és majoritàriament (i recalco el majoritàriament) sobiranista.
2)
Aquesta afirmació de @jcanadellb li va valdre algunes crítiques i atacs personals. En el millor dels casos l'acusaven de no tocar de peus a terra i de ser un llirista. En canvi, els que estàvem a prop seu ens adonàvem que totes les seves opinions estaven molt ben fonamentades.
3)
El grup @EinesdePais, es va embrancar en una missió gairebé suïcida: participar a les eleccions de la Cambra de Comerç. Que hagin guanyat és el resultat de molts factors, evidentment, però en vull destacar un de concret. Mentre l'Upper Diagonal menystenia aquesta candidatura👇
4)
en @jcanadellb i molts d'altres trepitjaven el territori, es reunien amb els empresaris i escoltaven els seus problemes. Qui serà l'actual president de la Cambra responia a totes les preguntes que se li formulaven a través de les xarxes socials. Una inversió d'hores impagable!
5)
Finalment, @EinesdePais ha guanyat les eleccions de la Cambra de Comerç i en @jcanadellb en serà el seu president els propers dos anys. Però d'aquestes eleccions se'n poden treure altres conclusions, i ara giro la mirada cap a l'Upper Diagonal (Esade, Almirall, Grupo Godó,..).
6)
Sí, hi ha una Catalunya que encara no ha entès ni ha assumit que el país ha canviat. És el relleu generacional, però també un canvi de mentalitat. Fins i tot algú com @VerstryngeJorge (a qui sempre he tingut molt en compte) explica que ara comença veritablement la transició.
7)
Mentre @jcanadell trepitjava territori, l'Upper Diagonal es concentrava al Círculo Ecuestre i reia les gràcies del "friki" Karl Jacobi per contraposar-lo al president @rogertorrent: "veieu què pensen els empresaris alemanys de nosaltres?" ens advertia algun diari centenari.
8)
L'Òstia de les eleccions de la Cambra és descomunal, com també les del 21-12 quan bona part d'aquest empresariat de l'Upper va apostar fort per C's (encara ningú sap d'on van treure els diners per a la campanya). I la jugada va tornar a sortir malament (es miri com es miri).
9)
Les famílies/societats que no entreveuen els canvis ni saben adaptar-se als nous temps estan condemnades a desaparèixer. A l'amic @jcanadellb se l'acusava de visionari i ara resulta que presideix la Cambra de Comerç. Freixenet, en canvi, ha acabat comprada pels alemanys.
10)
Aquells que se'n fotien del Joan Canadell amb un got de ginebra a la mà eren incapaços de veure la feina subterrània @EinesdePais, invisible des de les altures però en canvi molt propera per a la gran majoria social d'aquest país (formada, també, per tot tipus d'empresaris).
11)
Qui s'adapti als nous temps sobreviurà, qui no ho faci està condemnat a desaparèixer. Maragall o Valls són l'exemple del que explico aquí. Un, el primer, va ensumar els nous temps i es va reconvertir en independentista. El segon, els de l'Upper el van acollir com el salvador.
12)
En un dinar en un restaurant a Menorca uns pocs grans empresaris, d'aquests que paguen per tenir seient a la Cambra, el van convèncer que es presentés a l'alcaldia de Barcelona: "Ho tens guanyat" li deien, "els barcelonins són gent d'ordre, volen tranquil·litat" asseguraven.
13)
Només algú que no toca de peus a terra (i aquests sí que no hi toquen) podia pensar que Manuel Valls seria alcalde de Barcelona. El suport d'Esade i del Grupo Godó és contraproduent. @jcanadellb té més de 60.000 seguidors a twitter mentre les vendes dels diaris s'ensorren.
i 14)
Evidentment encara pot passar de tot, però l'alcaldia sembla q es disputa entre Ernest Maragall o Ada Colau. Per això, ara mateix algú que està esmorzant al Círculo Ecuestre pensa "l'hem tornada a pifiar". El que trobo increïble és que no ho haguessis vist abans, company...
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!