, 10 tweets, 3 min read
Pikavisiittini Kasvu Openiin on ohi ja kirjoittelen junassa pikaisesti yhteenvetoani.

Mitä poimin kasvuyritysten pitcheistä? Mikä toimi, mikä ei? Ja mitä kenen tahansa #yrittäjä'n pitää pystyä kirkastamaan?

Ketju oman muistin tueksi ja vaikka #yksinyrittäjäakatemia'an 👇
👁 Tunne asiakkaasi: kenen ongelmia ratkot? Ketkä ovat jo asiakkaitasi? Esimerkiksi sijoittajaa kiinnostaa, että yrityksellä on olemassa jokin markkina, jossain, jonkin laajuisena.
👁 Tuote: aina ei tarvitse olla tekoälyllistettyjä disruptioita. Olemassaolevien tuotteiden ja palveluiden parantaminen voi monesti olla hyvä tie. Perinteisiltä aloilta oli esillä monia esimerkkejä, joilla siivous, rakentaminen, maalaustyöt tai keittiö oli viety uuteen suuntaan.
👁 Tiivistäminen, lupaus: miten tiivistät sen kuinka ratkaiset ongelman? Mieleen jäivät konkreettiset asiat mm. läpimenoaikojen puolittamisesta, mieleen puolestaan eivät jääneet sloganit asiakasarvon tuottamisesta ilman konkretiaa.
👁 Osaaminen: sanoita missä olet jo hyvä, missä aiot olla hyvä? Mihin tarvitset lisää osaamista? Tämä kiinnostaa myös sijoittajia. Osaamistarpeiden muutos konkretisoituu esim. kun tuodaan perinteisen tuotteen rinnalle palveluliiketoimintaa.
👁 Konkretisoi kasvun tavoitteet: mieleen jäivät tavoitteet kuten "Eurooppaan rakennetaan asiaa X miljoonan euron edestä vuosittain ja me haluamme 2% siivun siitä ajassa Y". Toisaalta muista realismi: jos väittää hamuavansa 1M€->100M€ vuodessa, se pitäisi todistaa jotenkin.
🎤 Treenaa: pitchaukseen kehittyy rutiini. Harjoittele & hakeudu tilanteisiin! Sujuvat esiintyjät kyllä tunnistaa. Mieleenjäävillä oli edellä olevat listatut jutut kunnossa, jokin visuaalinen lisä lavalla tai he esim. osallistivat yleisöä alkukysymyksellä.
🙈 Mutta äh. Läheskään kaikki eivät muistaneet tai muuten vain kertoneet mitä olivat hakemassa tuolta. (Osaamista? Rahoitusta? Kumppaneita?)

---

Tällaisia tällä kertaa pikatiivistyksenä. Ja epäilemättä myöhemmin lisää muissa kanavissa asiasta kiinnostuneille. 😎
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Marjaana Jokinen

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!