, 28 tweets, 12 min read
My Authors
Read all threads
Et par tanker om USA’s drab på #Iran’s General #QasemSoleimani #dkmedier #dkpol (tråd 1/?)
Mord på et andet lands vel næsthøjeste militærpolitiske figur er uden fortilfælde i ellers meget dramatiske forhold ml #Iran og #USA siden besættelsen, gidselstagningen på amerikanske ambassade i Teheran i 79. (2/?)
Vigtigt at forstå at Soleimani var en folkehelt af nationalistiske grunde - /på trods af/ at Revolutionsgarden ellers er frygtet og forhadt blandt mange iranere, ikke mindst for dens indblanding i blodige nedkæmpning af #IranProtests i for bare halvanden måned siden. (3/?)
Som leder af Gardens oversøiske operationer blev Soleimani set som krigshelt i kampen mod ekstremisme og terror, særligt ISIS; som forsvarer af #Iran’s territoriale integritet. Så selvom nogle sikkert glæder sig over slag mod den islamiske republik kræver mange hævn. (4/?)
Selvom der i årevis har raset en “indirekte” krig mellem USA/Saudi/Israel og Iran/Iran-allierede er der god grund til at frygte at denne nyeste udvikling kan føre til “egentlig” krig. Især fordi USAs handling fremstår skødesløs, dumdristig. (5/?)
En krig med #Iran kan få helt uoverskuelige konsekvenser, som @ppkzd skriver om her. (6/?)
MEN: Der er også grund til at slå koldt vand i blodet. Iran har masser af erfaring med at føre “krig-på-andre-måder”: Igennem stedfortrædere, ved “kirurgiske” angreb, cyberkrig og alt andet, der kan “bortforklares” og som Trump nok kan leve med. (7/?)
Og selvom Trump nu vil fremstille det her som hans “Osama-moment” (komisk og ukorrekt) så er det her altså ikke et større nederlag for Revolutionsgarden eller Iran. De har prøvet værre - herunder 8 års konventionel krig med et vestligt-støttet Irak. (8/?)
Det allerstørste offer: diplomatiet. Hvad skulle dog få iranerne til forhandlingsbordet igen? … mere følger! (9/?)
Her taler jeg med @ekstrabladet's @TorstenRuus om sagen (10/?)

ekstrabladet.dk/nyheder/krigog…
Her fra den dygtige @SuneEngel som man bør følge for mere om hele det regionale billede
Her et indblik i hvor uoverskuelig situationen ser ud, selv fra en af de kendteste engelsktalende twitter-stemmer fra #Irak (14/?)
Om videoer i denne tråd ka bekræftes eller ej så blir de brugt af #Iran nu som bevis på det, observatører ofte har sagt: at #Soleimani var populær. (15/?)
Her om hvordan generalens død og efterspillet ser ud i den islamiske republiks propaganda (16/?)
Som #Iran/#Mellemøst forskere, der fremstår som “eksperter” i #dkmedier har vi ansvar for at holde tungen lige i munden når bølgerne går højt. Her eks på hvordan man gør det: (16/?)
Denne tråd handler om hvordan regionen reagerer på den for mange chokerende, og for mange andre, glædelige nyhed 17/?
Så øhm amerikanerne søger nu at “nedtrappe”? 🤔 (19/?)
Så skulle Irans Øverste Nationale Sikkerhedsråd være ved at være klar med en udtalelse mange har ventet på idag. Angiveligt har selveste Lederen Ayatollah Khamenei deltaget ved krisemøde i rådet.
Her en sværvægters bud på hvad der kan ske nu. Med denne definition kunne man godt argumentere at krigen ER igang: assymmetrisk, ukonventionel, indirekte, mangesidet. (20/?)
Jeg ved godt det måske ikke virker åbenlyst og derfor vigtigt at få skåret ud i pap: hvis du klapper i hænderne over drabet så accepterer du også at mål helliger ulovlige metoder.
Jeg ved ik hvorfor jeg stadig blir chokeret over hvor grotesk en virkelighed, #Trump-styret repræsenterer. Men hvis det her virkelig passer så, ja... så er det altså vildt. #dkmedier #Iran
Tungen lige i munden. Tidligere rapporter om iransk angreb på amerikanske tropper viste sig at være disinfo. Men nu er der altså det her (plus, separat fra dette: løse rygter om flere Iran-affilierede militsledere dræbt)
Opsummerer vel egentlig USAs #Iran-politik ret godt. Tilføj;
TRUMP: “vi vil ikke have ‘regime change’.”
POMPEO: “her er en liste med krav, der svarer til et regime change. Hvis ik I lever op til kravene udsulter vi jeres befolkning med sanktioner”.
Nå her er USA's præsident Donald Trump så igang med at true iranerne på deres 2500 års kulturarv.

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Rasmus Elling

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!