شکاف کربلا Karbala gap یک نوار مهم با عرضی حدود ۲۵ مایلی واقع در بین کربلا و رود فرات است. این منطقه از قبل به عنوان یک محدوده مهم برای دستیابی به بغداد شناسایی شده بود که درصورت عبور از ان، دیگر تا بغداد مانع مهمی در بین نبود.
عراقیها نیز با علم به طرح ائتلاف برای عبور از انجا، دو لشگر مهم بختالنصر و مدینه را در آن مستقر کرده بودند که تحت فرماندهی منطقه دفاعی کربلا تحت امر ژنرال رعد حمدانی فرمانده منطقه جنوب بغداد و نجف بودند.
با پیش بینی دفاع متراکم عراق در این منطقه، امریکاییها از ابتدای مارس طرح هایی را برای تضعیف آغاز کردند. حملات هوایی بصورت متمرکز انجام و در ضمن یک فریب استراتژیک نیز راه اندازی شد تا به عراقیها بقبولاند که حمله اصلی به بغداد از شمال و توسط لشگر چهارم پیادهنظام انجام خواهد شد.
ادامه رشته توییت جنگ غزه:
اسراییل در نظر دارد افراد ساکن غزه را به سمت جنوب کوچ دهد. کمکهای بشردوستانه تنها در منطقه رفح، بین محور مورگ و محور فیلادلفیا انجام میشود. این منطقه امن و توسط ارتش حفاظت خواهد شد و به افراد فقط پس از بازرسی اجازه ورود داده میشود.
در رفح سه مرکز توزیع مختلف ایجاد خواهد شد و این شهر مرکز توزیع کمکها برای کل نوار غزه خواهد بود. هیچ کمک دیگری در دیگر نقاط توزیع نمیشود( به جز یک مرکز موقت در شمال) و چنین امری منجر به تخلیه جمعیت از شمال نوار غزه به جنوبی ترین ناحیه و کوچاندن مردم خواهد شد.
در ابتدای این روند، یک مرکز توزیع موقت در شمال نوار غزه ایجاد اما با تخلیه جمعیت به جنوب بسته خواهد شد.
نماینده هر خانواده غزهای میتواند به مراکز توزیع مراجعه کرده و کمکها را فقط به مقدار مشخص برای خانواده خود ( بطور متوسط هفتاد کیلوگرم در هفته) دریافت کند.
تحریم از دیرباز یکی از راه های مقابله با حکومتهای خودسر بوده اما در مورد عوامل و نتایج و الزامات آن باید مسائلی را درنظر داشت.
اساسا تحریمها برای تغییر رفتار و رفع تهدید طراحی شده و بقیه اهداف ثانویه هستند. شدت و ضعف تحریم بسته به نوع هدف انتخابی تعیین میشود.
بطورکلی در مورد تحریمها دو نظر وجود دارد.
گروهی تحریم و تاثیر عوامل منتح از ان در داخل را برای به نتیجه رسیدن کافی میدانند اما دسته دوم معتقدند که تحریم باید با عوامل دیگر تشدید شود تا به نتیجه برسد.
در ادامه برخی نمونهها و نتایج انها را مرور میکنیم.
تاکنون تحریمهای طولانی و سختگیرانه زیادی طراحی شده اما سختگیرانه ترین تحریمها که شاید تاکنون تکرار نشده بر علیه عراق بود.
پس از جنگ اول خلیج فارس و درهم شکستن ارتش عراق در کویت، تحریمهای سنگینی علیه رژیم صدام وضع شد که حکومت و مردم عراق را تحت تاثیر قرار داد.
فروپاشی سریع دولت اسد آموزنده بود و باید چرایی ان را دید. پیشروی سریع مخالفان تا پایتخت، رویایی بود و در وهله اول تنها رسیدن به کناره حلب واقعبینانه بنظر میرسید اما سرعت فروپاشی همه را متحیر کرد. نظامی که در طول سالها نشان داده بود برای ماندن خود حاضر به پرداخت هر بهایی است.
در این مطلب بطور اجمالی عوامل تاثیرگذار و آنچه باعث موفقیت مخالفین شد، همچنین درسهایی که میشود گرفت، را بررسی میکنیم:
ابتدا وضعیت متحدین خارجی و حامیان داخلی و سپس وضعیت داخلی جامعه.
در ابتدای شروع قیام مردم سوریه در سالهای ابتدایی دهه قبل، حکومت اسد سعی کرد با فشار نیروهای امنیتی و ارتش آن را مهار کند اما به گسترش قیام و بیشتر شدن شعلههای آن و قدرت گرفتن مخالفان، هر روز مجبور به عقبنشینی بیشتر و از دست دادن مناطق گستردهتری شد.
آنچه که به عینه در لبنان دیده میشود تکرار تجربه غزه است. ویرانی را به وضوح میتوان در ضاحیه دید و در جنوب لبنان نیز تخریب و غیرقابل سکونت کردن مناطق بخصوص بوسیله بولدوزرها قابل مشاهدهاست. نظیر آنچه که پیش از این در غزه انجام شد.
یک کشور یا یک دولت با مشاهده عواقب ویرانی و خسارات در شرایطی که شکست حتمی است در جایی متوقف میشود اما یک گروه یا سازمان تروریستی یا ایدئولوژیک حدی را قائل نیست و حاضر است تا نابودی همه چیز پیش رود و و با شعله.ور کردن دوباره، همان اندک امیدهای توقف را هم نابود کند.
حماس با وجودحجم تخریب و ویرانی و نابودی مردم همچنان بر ادامه راهی بیحاصل و بدون دستاورد اصرار میورزد و حزبالله نیز با وجود انحلال هرم سازمانی و نابودی اعضایش و حجم تخریب و خسارت وارده به مردم بازهم درهمان راه پافشاری میکند.
هانس فلفه در ابتدا به عنوان یک نازی متعصب عضو سرویس اطلاعاتی آلمان نازی بود که در سوئیس و سپس در هلند به رایش خدمت کرد. پس از جنگ مدتی کوتاه نیز با سرویس انگلستان همکاری داشت و بعد از آن در حدود سالهای ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۰ جذب سرویس اطلاعاتی شوروی شده و تبدیل به جاسوس آنها گردید.
اعضای سابق اساس شدیداً تحت تاثیر بمبارانها و کشتار غیرنظامیان آلمانی بودند و انگلیس و آمریکا را باعث کشتار میدانستند. این امر باعث انگیزههای قوی در ارتکاب اقداماتی علیه این دو کشور بود. سرویسهای جاسوسی شوروی با علم به این مساله هدف خود را جذب افراد سابق اساس قرارداده بودند.
دولت جدید آلمان غربی در حال ساخت دوباره ارکان خود بود و فلفه به عنوان یک بازجوی ساده استخدام شد. در ان سالها سیل پناهندگان اروپای شرقی به غرب سرازیر بود و دولت آلمان غربی نیاز به کسانی داشت تا به تحقیق و شناخت پناهندگان واقعی از کمونیستها بپردازند.