My Authors
Read all threads
من #بفرماییدشام رو ندیدم ولی گویا خانمی به همه نمره کم داده تا هزار دلار رو به جیب بزنه. لازم نیست کسی تئوری بازی‌ها بدونه تا بفهمه حالت بهینه برای برنده شدن توی یک بازی اینه که کمترین نمره رو به رقیب بدی. سوالی که می‌خوام جواب بدم اینه که چرا بقیه مردم این کار رو نمی‌کنن.(ادامه)
از نظر تئوری بازی‌ها، توی یک بازی که هدفش کسب بیشترین نمره است، و هرکس به رقیب‌هاش نمره میده، و تا آخرین لحظه کسی از نمره‌هایی که دیگران میدن خبردار نمیشه، استراتژی شما برای بردن باید این باشه که کمترین نمره رو بدید. اما در عمل می‌بینیم به ندرت پیش میاد کسی نمره ۱ بده. (ادامه)
دلیلش رو میشه تحت مبحث «بازی‌های تکرارشونده» توضیح داد. فرض کنید قرار میشه همین گروه هفته آینده دوباره تو برنامه شرکت کنن. قابل پیش‌بینیه که همه با این خانم تصفیه‌حساب خواهند کرد و خیلی بعیده بتونه دوباره برنده بشه. (ادامه)
حالا فرض کنید از اول قرار بوده این گروه چند هفته پشت‌سرهم تو برنامه شرکت کنن. اینجا یک حساب و کتاب دیگه‌ای وارد نمره‌دهی میشه: هر هفته هم فرصت برای انتقام هست هم ترس از انتقام دیگران. اگر اون خانم در چنین موقعیتی قرار داشت، بعید بود بخواد به بقیه نمره کم بده. (ادامه)
اما حالا که قرار نیست مسابقه تکرار بشه، چرا همه شرکت کننده‌ها مثل این خانم به هم نمره کم نمیدن؟ جواب اینه که این بازی در عمل بارها تکرار میشه، نه توی تلویزیون، بلکه در محیط اجتماعی هریک از شرکت‌کننده‌ها و در تعاملاتی که با دوستان و اطرافیان خودشون دارن. (ادامه)
تعاملات یا بده‌بستان‌هایی که ما با اطرافیان‌مون داریم مثل باز‌ی‌هاییه که مرتب تکرار میشه و مرتب به هم نمره میدیم و نمره می‌گیریم. فقط نمره‌ها به شکل اعداد یک تا ده نیست؛ نمره‌ها بصورت دعوت شدن به مهمانی، معرفی یک موقعیت کاری، پذیرفته شدن در یک جمع، و چیزهایی مثل این‌هاست. (ادامه)
رفتار این شخص دیده شد، قضاوت شد، و حالا مبنای تعاملات بعدی قرار می‌گیره. من شخصا حاضر نیستم به چنین آدمی پول قرض بدم چون میدونم اگر روزی نیاز داشته باشم احتمالا به من قرض نخواهد داد. برای تولدش کادوی خوبی نخواهم گرفت چون احتمالا برای تولد من یه قاب عکس ارزون خواهد داد. (ادامه)
اما بقیه شرکت‌کننده‌ها معمولا به اندازه کافی باهوش هستند که بفهمند وقتی چنین تصویری از خودشون به هزاران نفر ارائه میدن، بازی همین‌جا تموم نمیشه.
والسلام‌علیکم‌ورحمه‌الله‌وبرکاته - پایان منبر بفرمایید شام و نظریه بازی‌ها
دو مطلب رو اضافه کنم چون خیلی منشن گرفته بودم و شاید نتونم تک‌تک جواب بدم. اول، اینکه کسی بدلیل منافعش کاری رو بکنه (نمره عادلانه بده) منافاتی با اخلاقی بودن اون کار نداره. مرز این دو خیلی باریکه و حتی در نظریه‌های یوتیلیتارین اخلاق و منفعت مطابقت دارند. دوم، «تصفیه حساب» صحیحه.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Keep Current with مستر ولف

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!