@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin Selalu kita disajikan dgn perangai buruk sesetengah ulama/ustaz, bila menjawab hujah lawan... Sebenarnya gol prof lagi ramai, tp benda tu bukan lah berita gempar tuk tabloid.. saya sebenar sedih dgn perangai kebanyakan ilmuan kita
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin Benarlah kata imam hasan al banna, kutemui islam pada yg bukan islam. Penghujahan patutnya mendorong kearah keintelektualan sesuai layaknya kita sbg ilmuan negara. Malangnya bila terasa diri tinggi, prinsip sarjana diletak tepi,bercakap ats emosi
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin Sbg ank muda yg dahagakan ilmu, aku nk tahu adakah metodologi yg digunakan @thepatriotsasia salah? If salah, mana salahnya supaya sama² boleh improve. Dan apakah prof ni sedar yg dia refute dapatan dia sendiri dlm sesetengah perkara
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin @thepatriotsasia Contoh dlm penghujahan nama tuah or toh. harapnya prof jg blh jwb knp kita tahu sebutan sebenar WIND vs WINE? Krn tulisan jawi dulu punya masalah yg sama dgn english kini (orthography).. bahkan bhs Arab lg rumit, dulu tiada titik n baris...

bharian.com.my/bhplus-old/201…
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin @thepatriotsasia Berkenaan hujah @uglyluhan, sumber rujukan adalah diri sendiri

Ini adalah strawman fallacy. Mmg buku tu dia yg buat, tp xkan la rujukannya 100% berdasarkn andaian sendiri. Rmai je academician rujuk journal mrk sdr y lps. Bc dr situ kita tahu ruj seterusnya
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin @thepatriotsasia @uglyluhan Knp hanya memetik ilmuan yang menentang @thepatriotsasia sedangkan ramai saja ilmuan lain yg sependapat dgn TP?
Cherry pick?
bharian.com.my/berita/nasiona…
@aqmarfirdaus95 @KuNurasyiqin @thepatriotsasia @uglyluhan "Hujah Ahmat yang mendakwa nama sebenar tidak boleh dipakai selepas dikurniakan gelaran oleh sultan pula, tidak dapat diterima kerana tiada fakta menyokongnya sedangkan sarjana perlu bertolak dengan fakta dan bukannya mmbuat kesimpulan bdsrkan andaian sdr" bharian.com.my/berita/nasiona…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Cikgu Politik || pray to #Uygur #Kashmir #Iran

Cikgu Politik || pray to #Uygur #Kashmir #Iran Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @bijak_politik

1 Sep
Pernah dengar polis @pdrm_supporter kena langgar sampai patah kaki dengan motor. Jgn sembang je @SanjeevanSS ... apa polis patut buat jika ia membahayakan org awam, dah banyak kes dah mereka ni merbahaya.

Aku xnmpk pun kes polis tu sengaja nak buli
Ini dlm sop. Patutnya si @SanjeevanSS ni baca dulu.. dia ni kepala ngo watch crime... if xphm scope polis, pasai pa nak jd ketua?
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!