El Barça té un problema social greu. Aproximadament la meitat dels seus socis passen olímpicament de la vida del club i s'abstenen d'exercir la seva capacitat de decisió. Des que el Barça va adoptar el sufragi universal directe només un cop s'ha superat el 50% de participació. 🔽
El nunyisme va aconseguir un vot captiu i gairebé irreductible de 25.000 socis que sembla haver heretat el rosellisme. Des de 1989 aquests 25.000 socis han votat sistemàticament el mateix estil de gestió: Núñez (25.441 i 24.025), Gaspart (25.181) i Bartomeu (25.823).
Les eleccions amb més participació de la història del Barça van ser les de 2003, amb gairebé un 54%. Les que va guanyar Laporta amb Rosell a la candidatura i sense un veritable candidat continuista. Avui sembla evident que el continuisme anava disfressat en aquells 27.138 vots.
I potser molts votants no en van ser conscients però sí els mitjans de comunicació, que van donar un tracte molt benevolent a la primera candidatura de Laporta i van destacar-ne sempre la presència d'ex-executius de Nike amb Sandro Rosell al capdavant.
Tots sabem com va acabar allò, amb el trencament de la Directiva i la dimissió del sector rosellista (Rosell, Bartomeu, Monés i Moix) en només 2 anys, al sentir que tenien poca influència. Potser van subestimar a Joan Laporta i pensaven que seria un titella.
Aquests 25.000 vots, que en el cas de Laporta van ser 27.000, només s'han vist àmpliament superats pels 35.000 a Sandro Rosell el 2010. Una cosa excepcional perquè la participació va ser més baixa (48%). Ni tan sols va necessitar fer campanya, la premsa van fer tota la feina.
Una altra constant en les Eleccions del Barça, en aquest cas des de l'any 2000, és que l'oposició sempre suma al voltant de 20.000 vots, ja sigui amb una única candidatura perdedora o sumant els vots de totes elles. Aquest va ser el cas de Bassat (19.791 vots) contra Gaspart.
També és la suma de les candidatures de Benedito, Ingla i Ferrer el 2010 amb 21.226 vots contra Rosell. O de Laporta, Benedito i Freixa amb 20.751 vots contra Bartomeu. Potser això ens comença a donar una pista de com d'importants són aquests 25.000 vots captius.
L'única excepció, novament, va ser el 2003. La suma de les candidatures de Bassat, Majó, Martínez-Rovira, Minguella i Llauradó contra Laporta es va acostar perillosament a aquest llistó dels 25.000 vots amb 24.094. Mai més ha tornat a passar.
En resum, la massa social del Barça, que compta amb uns 110.000 socis que tenen dret a vot, es divideix de la manera següent:

- 25.000 socis que sempre voten el mateix estil de gestió.
- 20.000 socis que voten contra aquest estil de gestió.
- 65.000 socis que passen de tot.
Una fracció d'aquests 65.000 socis passotistes només han aparegut esporàdicament el 2003 i el 2010. Uns 6.000 el 2003 quan no hi havia una clara candidatura continuista del nunyisme i 10.000 el 2010 per votar a Sandro Rosell i acabar amb el laportisme.
Les Eleccions del 2021 (si no s'aconsegueixen avançar amb la moció de censura) tenen coses en comú amb el 2003 i el 2010.

- Sembla complicat que hi hagi una candidatura continuista clara.

- La sensació de fi de cicle.

- La voluntat generalitzada d'acabar amb el rosellisme.
No sóc ingenu. Sé molt bé que l'estil de gestió de sempre es presentarà a les properes eleccions disfressat d'una altra cosa. I les condicions en les que es celebraran aquestes eleccions (si la moció de censura no ho impedeix) no són les millors per desbancar els 25.000 captius.
Però la conjuntura és favorable i l'oportunitat de canviar les coses és molt clara. Si a les properes eleccions del Barça hi torna a haver una participació per sota del 50% i la candidatura guanyadora obté 25.000 vots s'haurà de declarar el club socialment mort de manera oficial.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗴𝗿𝗼 𝗠𝗶𝘀𝗮𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗽𝗼

𝗔𝗹𝗹𝗲𝗴𝗿𝗼 𝗠𝗶𝘀𝗮𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗽𝗼 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Boncopdefail

23 Sep
O el Barça està molt pitjor econòmicament del que ens diuen o no ho entenc. Amb els 30M€ de Semedo el Barça només es planteja invertir 20M€ en Dest i comencen a sonar jugadors com Carlos Vela (que està jugant a a MLS) per la davantera i portar cedits per la defensa. 🔽 Image
Fent una ullada a aquest mercat de fitxatges el Barça ha invertit 103M€ en Pjanic (60M€), Trincao (31M€), Pedri (5M€) i Matheus Fernandes (aquests 7M€ fan mal) i recaptat 124M€ per Arthur (72M€), Semedo (30M€), Carles Pérez (11M€), Cucurella (10M€) i Rakitic (1,5M€).
En realitat a Arthur se l'ha venut a la Juve per 12M€ +10 en variables però sigui com sigui, si els comptes no fallen, això deixa un benefici de 21M€, dels quals 20 sembla que es gastaran en Dest. No queda ni 1€ més per invertir?
Read 7 tweets
22 Sep
El clàssic article espanta iaios i casuals de Mundo Deportivo per dinamitar el vot de censura. Fem un exercici: llegint aquest titular quina és la vostra conclusió? Si la resposta és que el vot de censura li pot costar al Barça 300M€, és radicalment fals. 🔽 Image
El que diu aquest article, de manera sibil·lina i malintencionada, és que si hi ha eleccions anticipades al Barça la nova Directiva hauria d'assumir les pèrdues de la Directiva actual. Pèrdues que el Barça com a club haurà d'assumir igualment, siguin quan siguin les eleccions.
Unes pèrdues que MUNDO DEPORTIVO estima que seran de 160 a 200M€ durant la temporada 2020-21 i que, per algun motiu que desconec, sumen a l'obligatorietat d'avalar el 15% del pressupost del club per poder presentar-se a les Eleccions, que sobre uns ingressos de 800M€ son 120M€
Read 10 tweets
21 Sep
Segons l'últim informe anual que va presentar el club (19-20 encara es desconeix) el Barça tenia una despesa esportiva de 671M€ (525M€ salaris + 146M€ amortitzacions) sobre uns ingressos de 990M€. Això representava un 67,8% del pressupost. La Lliga marca un límit del 70%. 🔽
El pressupost de la temporada 2019-2020 preveia una despesa en salaris de 507M€ (amortitzacions a part) sobre uns ingressos de 1.047M€ que no s'han arribat a assolir pel Covid. L'estimació de pèrdues en ingressos del propi Barça, a falta de confirmació oficial, és d'uns 154M€.
Per tant, si els ingressos han passat dels 1.047M€ previstos a 893M€ i les amortitzacions es mantenen en un % similar la despesa esportiva d'aquesta temporada ha sigut de 617M€, un 69% dels ingressos. Fregant el límit. D'aquí la rebaixa salarial que van demanar a la plantilla.
Read 7 tweets
20 Sep
Fem un altre repàs a la plantilla del Barça perquè estem a una setmana de començar la Lliga i a dues setmanes de que es tanqui la finestra de mercat però Koeman encara té 32 futbolistes dels quals només 18 tenen el lloc assegurat.🔽
Ho farem a través dels dorsals. Hi ha 15 jugadors que segur no marxaran:

1- Ter Stegen
3- Piqué
5- Busquets
7- Griezmann
8- Pjanic
10- Messi
11- Dembele
13- Neto
14- Coutinho
15- Lenglet
17- Trincao
18- Jordi Alba
19- Braithwaite
20- Sergi Roberto
21- F. De Jong
A aquests 15 cal afegir a Ronald Araújo (que ha jugat aquesta pretemporada amb el 4, tot i que no han fet oficial el dorsal) i Ansu Fati (que de manera preocupant segueix jugant amb el 31 i això vol dir que encara no és legalment jugador del primer equip).
Read 15 tweets
19 Sep
Que algú m'expliqui aquestes paraules de Koeman perquè no les entenc. Diu que no és veritat que no compti amb Riqui Puig però que si es queda no tindrà minuts. I quan li pregunten si cedir-lo és la solució diu que és "una possibilitat". Quines són les altres? 🔽 Image
Seguir jugant a Segona B amb el filial? En què li ajudaria això a progressar? Marxar traspassat amb opció de recompra? Perquè no semblen l'opció que prendries amb un jugador que dius que "té futur" al Barça.
També diu que te massa competència i resulta que el Barça té literalment 3 migcampistes per a 2 posicions. Perquè no compta amb Arturo Vidal, no compta amb Rafinha i Aleñà ja adverteix que pot ser el següent. Té més opcions de jugar Matheus Fernandes que ell? O espera fitxatges?
Read 6 tweets
18 Sep
Com no tenen cap argument positiu per salvar-li el cul a Bartomeu, les dues cavernes informatives que són les principals interessades en fer-ho ja treballen juntes. Llençava el guant Santi Nolla aquest matí des de Mundo Deportivo i el recull Luis F. Rojo al Marca per la tarda. 🔽 Image
Uns des de Barcelona perquè veuen que s'està escapant el control del club i els altres des de Madrid perquè ja els hi està bé que el desgovern al Barça s'allargui una temporada més. L'efecte "pervers" de la moció de censura seria que beneficia a Bartomeu i la seva Directiva.
Per variar, ambdues cavernes prenen als socis i aficionats del Barça per idiotes. Si Bartomeu realment estigués desitjant que el facin fora per no haver d'avalar ni assumir una acció de responsabilitat ja hauria dimitit fa mesos. Però ni ho ha fet ni té cap intenció de fer-ho.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!