Müge Anlı'nın programında gündeme gelen akıl almaz olay şöyle gelişti:
Geçtiğimiz yıl 8 Mart'a İstanbul Kumburgaz'da oturan ve 'Handan' isimli bir butiği işleten Şükran Aktaş (60), fenalaşarak Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Aktaş tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Doktorlar, Aktaş'ın ölümünü şüpheli bulunca ceset Adli Tıp'a kaldırıldı.
Adli Tıp'ta yapılan incelemede Aktaş'ın erkek olduğu ortaya çıktı. Bu ilginç durum, Aktaş'ın eşi ve 22 yaşındaki kızına bildirildi.
Genç kız, aldığı bu haberle şoke olurken eşi "Nasıl olur, benim eşim kadındı" diye konuştu.
Ölen Şükran Aktaş'ın eşi ve kızı Adli Tıp'ta bir başka gerçeği daha öğrendi. Çevresinde Handan Kaya olarak tanınan kadının çantasından çıkan Şükran Aktaş kimliği de bir başka kadına aitti.
Yapılan araştırmalarda ölen kadının asıl adının Nail Ç. olduğu, sahte diploma ile hastanelerde hemşirelik yaptığı, daha sonra Kumburgaz'da kendi adına taşıyan bir butik açarak yaşamını sürdürdüğü ortaya çıktı.
Bu durum en çok da ölen kadının üniversite mezunu kızı Tansu'yu etkiledi. Yıllarca anne olarak bildiği Handan Kaya'nın erkek çıkmasıyla yıkılan genç kız, gerçek anne ve babasının kim olduğunu merak ederken ikinci bir gelişme yaşandı.
"O benim kızım"
Müge Anlı'nın programına katılan Aysel Başar adlı kadın, "28 Şubat 1994 yılında Çorlu Devlet Hastanesi'nde kız bebeğim dünyaya geldi.
Bebeğim hastanede çalındı. Tansu benim bebeğim olabilir" dedi. Fatma Çelik isimli bir kadın ise programa bağlanarak "Ben Aysel Hanım ile aynı gün doğum yaptım ve onunla aynı odada kaldık.
Hemşire kılığında odamıza giren kadın iri yarıydı, siyah pelerini vardı. Çifte alyansı ve altın rengi saat takıyordu.
Önce benim oğlumu ilaç verme bahanesiyle almak istedi ancak annem 'ben de geleyim' deyince vazgeçti. Sonra Aysel Hanım'ın bebeğini alıp gitti" iddiasında bulundu.
Ölen Handan Kaya'nın siyah bir pelerininin olduğu, çifte alyans taktığı, altın rengi saatinin olduğu öğrenildi.
Aysel Başar, Tansu'ya "Ne olur gel DNA testi yaptır. Sen benim çocuğumsun" diye yalvardı. Çağrılara kayıtsız kalmayan genç kız, programa katılıp "Bazı şeyler örtüşüyor" diyerek test yaptırmayı kabul etti. DNA testinden gelecek sonuç merakla bekleniyor.
"Hiç şüphem yok Sen benim kızımsın"
Müge Anlı'nın programına katılan Aysel Başar, ölen Handan Kaya'nın kızı Tansu ile ilk kez bir araya geldi. Aysel Başar, Tansu'ya "Bana çok benziyorsun. Her şey örtüşüyor. Hiç şüphem yok, sen benim kızımsın" dedi.
Tansu da "Görgü tanıklarını dinledikten sonra evde arama yaptım. Gerçekten annemin siyah bir pelerini, tarife uyan iki alyansı ve saati vardı. Bu yüzden DNA testini kabul ettim" dedi.
Kaynaklar: Müge Anlı, Sabah, Milliyet
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Atatürk'ten Sonra Şimdi de İstiklal Marşı Yapay Zekâ Tarafından Görsele Döküldü: O Zorlu Kıtalar Epey Zorlamışa Benziyor
Görselleştirme kapasitesini kanıtlamış olan yapay zekânın İstiklal Marşı gibi söz sanatları bakımından zorlu bir metin karşısında ne yapabilir?
Daha önce yapay zekânın, "Atatürk modern zamanlarda yaşasaydı nasıl görünürdü?" sorusuna cevap olan görseller ürettiğini görmüştük. Fakat bunu tabir yerindeyse 'önüne gelenin' yapması ve tekrara binmesi, bir nevi etkileşim aracı olarak görülmesine ve tepki toplamasına sebep oldu.
Üzerine En Çok Araştırma Yapılan Gizemli Olaylardan Biri: Enfield Poltergeist Olayı
1977-1978 yıllarında İngiltere'de meydana gelen bir olay, hala gizemini koruyor.
Birçok ülkede yapılan modern araştırmalar sonucunda kayıtlara geçmiş bedensiz varlık musallatı/poltergeist olayıdır. Londra'nın kuzeyinde yer alan Enfield'de bulunan küçük bir evde yaşanmıştır.
Birlikte Olduğu Erkekleri Pişirip Yiyen Korkunç Seri Katil: Jeffrey Dahmer
Tam adi Jeffrey Lionel Dahmer.
Jeffrey cinayetlerine 18 yaşında başlamıştı. Yakalanana kadar 13 sene gecmisti ve arkasinda 17 kurban birakmisti.
Bunlardan kimisiyle cinsel ilişkiye girmis, kimisini önce öldürmüş sonra ilişkiye girmiş, kimisinin ise pazılarını ve poposunu yemiştir. Kafasini matkapla deldigi bir diger grubu ise robota çevirmeye çalışmıştır.
Zirvenin karanlık yüzü: Everest’te 270’den fazla ceset
Dünyanın en yüksek dağı Everest’e tırmanan her 10 kişiden 1’i can veriyor.
Yaklaşık 8 bin 850 metre olan dağa tırmanmaya çalışan dağcılara, şartlar çok zor olduğu için başka dağcılar da yardım edemiyor ve cesetler dağın üzerinde terk ediliyor.
Lobotomi, akıl sağlığı tarihinin en tartışmalı yöntemlerinden biridir. 1930’lu yıllarda Egas Moniz tarafından “icat edilmiş” ve tüm dünyada popüler hale gelmiştir.
1950’lere kadar dünyanın her yerinde binlerce lobotomi gerçekleştirildi. Sonrasında ise öngörülemeyen ve ciddi yan etkileri nedeniyle kullanılmamaya başlamıştır.
44 Gün Boyunca Tecavüz Edilen, Kum Torbası Gibi Dövülen ve Türlü İşkencelere Maruz Kalan Japon Kızın Tüylerinizi Ürpertecek Hikayesi
22 Kasım 1988'de hayatı bir anda tepe taklak olan Junko Furuta, onu kaçıranların elinde ölmeden önce sadece 16 yaşındaydı. Rehin tutulduğu 44 gün boyunca sürekli tecavüz edilen ve binbir türlü işkenceye maruz kalan Junko'nun başına gelenler,
olayın yaşandığı dönem sadece Japonya'da değil, tüm dünyada büyük ses getirmişti. 'Beton Kaplı Liseli Kız' olarak bilinen Junko'nun yürek parçalayan ve insana yaşama sebebini sorgulatan hikayesini sizlerle paylaşıyoruz...