Perussuomalaisen Nuorison eli näin ystävien kesken peppu-jugendin pj Miko Bergbom on Ylen haastattelussa uuden järjestön linjasta yms. Puretaanpa Mikon ajatusmaailmaa hieman twiittiketjulla. Jo otsikossa piilovittuillaan Mikolle, joten jännää on tiedossa.
->
Miko on sananvapauden puolustaja, joka sivutoimenaan pyrkii laajentamaan vaiennettavan vihapuheen määritelmää koskemaan myös vieraan valtion sotatoimien kritisointia. No, harrastuksensa kullakin.
->
No niin, heti mennään pakolaisten auttamiseen. Kansallismielisen mielessä kuuluisi pyöriä ensisijaisesti Suomen kansan auttaminen, ja toissijaisesti eurooppalaisten veljeskansojemme auttaminen, koska he taistelevat samoja uhkia vastaan kuin me.
->
Tuo on järkevä ajatus, että humanitäärinen maahanmuutto tulee lopettaa, mutta Miko ei uskalla sanoa, että niin tulee tehdä suomalaisten suojelemiseksi, vaan vetää suojakilveksi sen, että näin "pakolaisia" voidaan auttaa paremmin. Heikko suoritus.
->
Asseri Kinnunen kieltäytyi jatkosta järjestön johdossa, enkä ihmettele. Asseri on tolkun jätkä, eikä hän tällaista pelleilyä halua nimiinsä. Kilpailua ei juuri ole, kun ei ole jäsenistöäkään. Kaikki peppu-jugendin jäsenet näyttävät olevan jossain hallintoasemassa järjestössä.
->
Ylekin noteeraa, että Mikon "oman politiikan tekeminen" on hänen vakiovastauksensa. Hän olisi voinut heti järjestön sisääntulossa esitellä tämän politiikan, mutta sen sijaan hän käytti sen hetken ja julkisuuden rasisminvastaisuuden vakuutteluun.
->
Tämä on jo hulvatonta. Joo, minäkin sanoisin, että jäsenryntäys on ollut hyvinkin maltillinen, koska somekeskusteluissakin peppu-jugendia puolustaa kourallinen tyyppejä, jotka kaikki kuuluvat järjestön johtajistoon.
->
Niin, oli laaja ja aktiivinen nuorisojärjestö, joka useaan otteeseen äänesti etnot valtaan. Kansa puhui, pulinat pois. Ja siksi sitä jäsenryntäystä ei tullut: vanhan järjestön jäsenistö petettiin riistämällä heiltä heidän demokraattisesti pyöritetty ja johdettu järjestönsä.
->
Ja taas Miko antaa ympäripyöreän vastauksen, jonka pointti on, että me noudatamme emopuolueen tahtoa. Se herättää toki kysymyksen, että mihin nuorisojärjestöä edes tarvitaan? Kun sen jäsenyyden edellytyksenä on puolueen jäsenyys, miksei vain toimia emopuolueessa?
->
Etnonationalisteilla eli kansallisaatteen edustajilla ei ole tämän järjestön kanssa mitään tekemistä. No, se olikin jo kaikille sanomattakin selvää. Ja sitten lainataan vihervasemmiston vakiosanastoa ja ryhdytään höpisemään "kallonmittailusta".
->
Miko toistaa sen, että hän ei ole kansallisaatteen kannattaja, koska hänestä suomalaisuus ei ole syntyperästä kiinni vaan eräänlainen bonuskortti, joka myönnetään kivoille tyypeille. Sanokaa yksikin maa, jossa tällainen monikulttuuri on oikeasti toiminut. *crickets*
->
USA on jonkin aikaa perustunut tuohon ajatukseen sulatusuunista, jossa kaikki ovat yksilöitä, jotka arvioitaisiin kykyjensä mukaan. Mutta tosielämässä siellä kaupungit palavat, rotujännitteet ovat huipussaan, ja ihmiset segregoituvat oman rotunsa naapurustoihin.
->
Hyvä kysymys Yleltä, mutta Miko toistaa mitäänsanomattoman vakiovastauksensa. He eivät tule olemaan mikään kansallismielisyyden etujoukko vaan ovat emopuoluetta vihervasemmistolaisempia. Ek-ryhmästäkin tulee paljon radikaalimpia ulostuloja kuin peppu-jugendilta.
->
Taas palataan siihen, miten tarkoitukseton peppu-jugend on. Jäsenyys edellyttää puolueen jäsenyyttä, ja linjan vakuutellaan olevan juuri sama kuin emopuolueella. Joten miksi tämä järjestö on olemassa? Mikä heidän roolinsa on valtionavustusten ruinaamisen lisäksi?
->
Eli tässä sitä ollaan. Persuilla oli laaja, intohimoisista ja aktiivisista nuorista koostuva järjestö, mutta koska heidän demokraattisen päätöksentekonsa tulokset eivät miellyttäneet Halla-ahoa, se heivattiin, ja nyt tilalla on muutaman hengen mitäänsanomaton tynkäjärjestö.
->
Eikä PS-nuorten heivaaminen liittynyt mitenkään "mainehaittoihin", koska ek-ryhmä jo yksin pitää kohujen tuotannosta huolen. Kyse oli siitä, että Halla-aho teki siitä arvovaltakysymyksen. Hänen heikkoutensahan on se, että hänellä menee herkästi erimielisyydet tunteisiin.
->
Toki etnonuoret eivät tähän syyttömiä olleet, koska he olivat hyvin joustamattomia asian suhteen ja tahallaan ärsyttivät Halla-ahoa lisää. Mutta päätöksen teki Halla-aho, jolla pj:nä tulisi olla pitkänäköisyyttä ja vastuullisuutta tehdä puolueen edun mukaisia päätöksiä.
->
Eli Jussin ego maksoi järjestölle suuren, demokraattisen ja intohimoisesti kansallismielisen nuorisojärjestön. Ja kun huomataan, kuinka heikosti peppu-jugend vetää väkeä, veikkaan Jussinkin huomaavan, että ehkä ei olisi kannattanut hätiköidä tunteenpurkauksen vallassa.
->
Mutta mitä sen jälkeen, kun peppu-jugend on epic failiksi todettu? Riippuu siitä, pääseekö Jussi egonsa yli tässä asiassa ja tunnustaa, että okei, ei se haittaa, vaikka persuilla olisi puoluetta radikaalimpi nuorisojärjestö kuten kaikilla muillakin puolueilla, ja peput haudataan.
Niin, ja vastaisuuden varalle vinkki @yleuutiset ja @AnttiPilke . Jos meinaatte tuollaisia vaikeita Mikolta kysellä, kuten heidän poliittista linjaansa, lähettäkää kysymykset suoraan puoluetoimistoon ja he joko vastaavat tai kertovat Mikolle oikeat vastaukset haastista varten.🙂
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Venäläisvähemmistön kasvu Suomessa on pysäytettävä, vaati se mitä lakimuutoksia tai kv-sopimusten ohitteluja hyvänsä.
Katsokaa Ukrainaa, Georgiaa ja Baltian maita: kiistakapula on aina naapurimaassa asuva venäläisvähemmistö, jonka edulla Venäjä oikeuttaa mitä tahansa toimia.
->
Ukrainan ja Georgian venäläisvähemmistöt ovat "luontaisia" eli eivät väestönsiirron tulosta vaan ainoastaan tyhmästi vedettyjen valtiorajojen.
Baltian maissa venäläiset ovat tietoisella kansallistunteen hajotuspolitiikalla sinne asetettu Neuvostoliiton aikaan.
->
Sillä ei kuitenkaan Venäjän suhtautumiseen ole mitään väliä, vaikka venäläisvähemmistö olisi heidän ikioma tuotoksensa.
Suomi on jo vähän esimakua saanut siitä esim. siinä, miten Venäjällä uutisoidaan, että viranomaiset, kuten lastensuojelu, syrjivät venäläisiä Suomessa.
->
Olen nähnyt monien sanovan, että esim. USA:n etupiiripolitiikasta puhuminen Ukraina-kontekstissa olisi whataboutismia. Eikä ole.
Whataboutismi on harhautus merkityksettömään asiaan. Suurvallan 200-vuotinen politiikka ei todellakaan ole merkityksetöntä päivänpolitiikassa.
->
Politiikkaa ei tehdä tyhjiössä. Kaikki asiat ovat seurausta jostain ja usein myös aiheuttavat seurauksia.
Jos yksi suurvalta harjoittaa aggressiivista etupiiripolitiikkaa ja ylittää kaikki mandaatit sodankäynnillään, miksi toinen luottaisi siihen eikä toimisi samoin itse?
->
Ukrainan NATO-jäsenyys ei olisi sodan asia, jos idän ja lännen välillä olisi luottamusta.
Vielä 20 v. sitten Putin sanoi, että Baltian NATO-jäsenyyksissä ei ole syytä hysteriaan.
Rautalammella opittiin juuri, että ukrainalainen ei ole lemmikki, vaan todennäköisemmin normaali ihminen, joka varmaan mieluummin elää paikassa, jossa on edes jotain yksityisyyttä ja palveluja kuin jonkun nurkissa Rautalammella.
Hyväähän nuo ihmiset varmasti tarkoittaa, mutta olen nähnyt paljon somejulkaisuja tyyliin "meillä on sohva vapaana". Okei, hyvä, mutta haluaisitko sinä elää mieluummin jonkun sohvalla vai omassa huoneessa?
Ja vuoden 2015 jälkeen olen suhtautunut aika epäilevästi ikääntyvien pikkukuntien intoon auttaa pakolaisia, koska useammin siinä kuntapäättäjät ajattelevat pakolaisia tekohengityksenä kunnan taloudelle. Ja ukrainalaiset ovat oikeasti ahkeraa väkeä. Ei tarvita edes valtion rahoja.
Sain kuulla, että ei ole iso juttu, jos valehdellaan siitä, millaiset asiat johtivat Ukrainan sotaan.
Sen isompaa juttua ei olekaan kuin menneen ymmärtäminen, ja sen voi osoittaa yhdellä kysymyksellä:
USA sotii jatkuvasti ympäri planeettaa.
Miksi et odota hyökkäystä Suomeen?
->
Et pelkää USA:n hyökkäystä, koska vaikka he sotivat siellä täällä, tiedät sotien taustoista. Tiedät, että Vietnamissa haluttiin kukistaa kommunismi, Afganistanissa Al-qaida jne..
Tunnet turvallisuutta, koska tiedät, mitä eroa Suomella on näihin maihin.
Entä jos et tietäisi?
->
Jos olisit vain kuullut Yhdysvalloista, joka kulkee aloittamassa sotia ympäri maailman, pelkäisit hyökkäystä.
Ja sama pätee Venäjään: Et voi arvioida, onko se uhka vai ei, jos sinulla ei ole tietoa siitä, millaiset asiat ovat muualla johtaneet sotaan Venäjän kanssa.
—>
Nyt kun aloin katsomaan tarkemmin Wikipediaan tehtyjä Ukraina-muokkauksia, sieltähän löytyy vaikka mitä hauskaa.
Esim. konfliktin taustoista kertovasta artikkelista on vain suvereenisti poistettu kohta, jossa kerrotaan Ukrainan provokaatioista Turkista hankituilla droneilla.
Ja tämähän on puhdasta mielipidevaikuttamista, ei sitä, mitä verkkosanakirjan tulisi olla. Tuosta drone-asiasta uutisoitiin vielä viime vuoden puolella.
Taustoja tuntemattomalle lukijalle syntyisi nykyisistä artikkeleista se kuva, että Venäjä nyt vain keksi summassa hyökätä.
Vaikka aiheeseen intomielisesti suhtautuvia epäilemättä ärsyttää tällaiseen vääristelyyn tarttuminen, totuus on aina totuus, ja näin historiafanina kirvelee aina nähdä tällaista.
Historia on jatkumo, ja nykyhetkeä voi ymmärtää kunnolla vain jos tietää myös, miten siihen tultiin.
Panin merkille, että Wikipedia-artikkelia Donbassin humanitäärisestä tilanteesta on päivitetty ihan hitosti viime aikoina.
Ryhdyin katsomaan, mitä on päivitetty. No esim. se on kadonnut, että kuka YK:n raportin mukaan tappoi ja kidutti siviilejä, koska se oli Ukraina.
->
Oli tilanne mikä tahansa ja jaxuhalit Ukrainan puolella kuinka vahvasti tahansa, se ei oikeuta historian vääristelyä. Eikä varsinkaan näin vakavista asioista, joilla oikeasti on kytkös siihen, mitä nyt tapahtuu. Tämä on propagandan siirtoa Wikipediaan.
->
Ukraina-pörinöissään varsinkin lännen liberaalit ovat luoneet ihan oman mielikuvitus-Ukrainansa, jota he tukevat. Semmoinen kiva globohomo-keskus, joka edustaa kaikkea heidän näkökulmastaan hyvää ja hienoa, mutta ei sillä juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa ole.
->