Wat ik heftig vind is dat patienten zo anoniem zijn. Mensen zijn onherkenbaar. Vaak opgeblazen van het vocht, anders van kleur of met hun gezicht in een zandbed gedrukt. Ik zorg voor een "leeg" lichaam met een naam die ik wel uitspreek, zonder enige reactie terug te krijgen.
Normaal vragen wij familie foto's mee te nemen (ook van de patiënt) en deze in de kamer op te hangen. Nu maak ik foto's voor hen, zonder te weten welke details ze wel of niet willen zien. Ik houd de ipad vast zodat ze via facetime kunnen zien hoe hun partner erbij ligt.
Normaal zeggen we tegen familie, pak de hand maar gerust vast, je mag gerust een zoen geven, geen probleem. Dat voelt voor hen normaal al zo onwerkelijk. Nu via de ipad blijft het stil, mensen huilen, ik hoor de harten breken. Wat valt er te zeggen.
Daarom leggen wij dingen uit die de mensen zien. Wij praten wanneer wij denken dat dat kan en zijn stil omdat dat ook mag. We troosten en maken grapjes en alles daartussenin. We leren familie persoonlijk kennen, en op die manier de patiënt ook. Zo krijgt een lichaam een gezicht.
Soms heb ik een partner een kwartier aan de lijn. Waarbij we 5 minuten over de patiënt hebben gesproken, en 10 minuten over hun werk, het werk van hun partner, het nieuw geboren kleinkind of de auto die naar de garage moest laatst. Er wordt gelachen of gevloekt. Dat mag allemaal.
Het is belangrijk dat de cijfers die nu de overhand hebben ook een gezicht gaan krijgen (@Ammer_B en @shossontwits). Daarom deel ik hier mijn ervaringen. #SpreadTheWord

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with About a (Intensive Care) Nurse

About a (Intensive Care) Nurse Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aboutanurse

10 Oct
Patiënten die beademd zijn of langer dan 48 uur op onze IC hebben gelegen worden door ons gebeld om terug te komen op de nazorgpoli. Vorige week belde ik één van de COVID patiënten waar ik intensief voor heb gezorgd. Een draadje... ⤵️ (foto van Google 😅) Image
Ik had vijf weken voor hem gezorgd. Vier 12uurs diensten per week. En nu had ik HEM aan de lijn ipv zijn vrouw. Hij is een paar maanden thuis en ik nodig hem uit op de nazorgpoli voor ex IC patiënten. Hij vraagt of *mijn naam* er die dag ook is en ik vertel hem dat IK dat ben....
Aan de andere kant van de lijn wordt het stil. En dan hoor ik huilen, van die dikke onhoudbare snikken. En dan loopt hij weg van de telefoon. Als hij terugkomt begint hij... ik heb het niet meteen in de gaten maar hij leest voor uit het dagboek dat zijn familie heeft bijgehouden.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!