Patiënten die beademd zijn of langer dan 48 uur op onze IC hebben gelegen worden door ons gebeld om terug te komen op de nazorgpoli. Vorige week belde ik één van de COVID patiënten waar ik intensief voor heb gezorgd. Een draadje... ⤵️ (foto van Google 😅)
Ik had vijf weken voor hem gezorgd. Vier 12uurs diensten per week. En nu had ik HEM aan de lijn ipv zijn vrouw. Hij is een paar maanden thuis en ik nodig hem uit op de nazorgpoli voor ex IC patiënten. Hij vraagt of *mijn naam* er die dag ook is en ik vertel hem dat IK dat ben....
Aan de andere kant van de lijn wordt het stil. En dan hoor ik huilen, van die dikke onhoudbare snikken. En dan loopt hij weg van de telefoon. Als hij terugkomt begint hij... ik heb het niet meteen in de gaten maar hij leest voor uit het dagboek dat zijn familie heeft bijgehouden.
Het is een 14 paginas lang dagboek verteld hij, en ik hoor de bladzijden omslaan. De ene na de andere quote (van of over mij) komt voorbij. Soms moet hij even stoppen en prijst hij me huilend de hemel in. De tranen lopen bij ons beide over de wangen. Ik vind het heftig.
Tijdens de IC opname raden we altijd aan een dagboek bij te houden, het kan helpen bij de latere verwerking. Nu in COVID tijd blijkt het nog waardevoller omdat details die je niet zelf ziet snel worden vergeten. 8 telefoontjes per dag met het zkhs gaan al snel door elkaar lopen.
Aan t eind van t gesprek vraagt hij hoe t met mijn kinderen gaat, of hun kapsels weer netjes zijn (ik had zijn vrouw verteld dat ik het had geprobeerd, niet gelukt) en we lachen hard. Zijn baard (die ik had afgeschoren) is weer aangegroeid 😅. Over een maand ontmoeten we elkaar.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with About a (Intensive Care) Nurse

About a (Intensive Care) Nurse Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aboutanurse

9 Oct
Wat ik heftig vind is dat patienten zo anoniem zijn. Mensen zijn onherkenbaar. Vaak opgeblazen van het vocht, anders van kleur of met hun gezicht in een zandbed gedrukt. Ik zorg voor een "leeg" lichaam met een naam die ik wel uitspreek, zonder enige reactie terug te krijgen.
Normaal vragen wij familie foto's mee te nemen (ook van de patiënt) en deze in de kamer op te hangen. Nu maak ik foto's voor hen, zonder te weten welke details ze wel of niet willen zien. Ik houd de ipad vast zodat ze via facetime kunnen zien hoe hun partner erbij ligt.
Normaal zeggen we tegen familie, pak de hand maar gerust vast, je mag gerust een zoen geven, geen probleem. Dat voelt voor hen normaal al zo onwerkelijk. Nu via de ipad blijft het stil, mensen huilen, ik hoor de harten breken. Wat valt er te zeggen.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!