⚠️Que Polònia faci aquesta “previsible” pregunta a la Comissió Europea representa una oportunitat inmillorable per #Catalunya. Una oportunitar per fer prevaldre els nostres interessos econòmics i drets com a minoria nacional.

Us ho explico👇👇👇

(1/10)

vilaweb.cat/noticies/polon…
(2/10) Que Polònia plantegi això a la Comissió Europea en aquests moments no és casual. De fet, era previsible i llògic que passés.

👉Sabeu per què?

Doncs perque aquests dies s’estan negociant a Brussel•les els fons que rebrà cada país i la seva relació amb l’estat de dret.
(3/10) Ja sabeu que els països anomenats ‘frugals’ (Holanda, Suècia, Dinamarca, Austria i Finlàndia) no estan disposats a hipotecar els seus estats del benestar i el futur de les pròximes generacions per rescatar els països insolvents i corruptes del sud i l’est d’Europa, com Ñ.
(4/10) Aquests països exigeixen que es respecti l’estat de dret europeu, que no vol dir altra cosa q el respecte pels valors democràtics:

Que s’acabi amb la corrupció, les ineficiències pròpies dels països on la separació de poders no és real, el malbaratament de recursos, etc.
(5/10) Per què té tanta força la posició d’aquests països dintre de la UE?

Doncs pq són els socis ‘rics’, els q ténen estalvis, economies productives fortes i solvents, i sostenen el valor d mercat d la UE (corització de l’€, confiança dels inversors en el deute europeu, etc).
(6/10) Podrien aquests països subsistir fora del marc de la UE?

Evidentment que sí. De fet, en molts d’ells (Suècia, Holanda, Dinamarca..) ja hi ha hagut moviments en el passat que buscaven promoure la sortida de la UE. Sobretot els veïns de #Noruega, que no pertany a l’€.
(7/10) Es pot permetre la UE que els socis rics abandonin el projecte?

👉No, evidentment que NO. Per això, al juliol quan es va tancar l’acord sobre els fons de finançament del nou model econòmic europeu ‘The New Generation EU’, es va passar “de puntetes” sobre l’estat de dret.
(8/10) Es va fer per poder tancar l’acord i q tots els països signessin. El redactat, si ho recordeu, es va fer intencionadament ambigü per poder negociar els punts concrets per cada país més tard, a la tardor.

I aquí estem ara, en els temes ‘espinosos’ per Polònia, Ñ, etc.
(9/10) La Comissió està presionant (de forma no explícita) als països “conflictius” pq sap que amb els frugals no hi pot fer bromes.

S’hi juga la continuïtat del projecte europeu i això ni Alemanya, ni França (els principals beneficiaris en aquests moments) no ho permetran mai.
(10/10) Per això Polònia reacciona a les pressions de la Comissió Europea en actitut “xulesca” (pròpia d’estats poc evolucionats democràticament) i posa a Ñ com a exemple:

👉”Es sancionarà a Ñ per les reformes del CGPJ? Perque a Ñ no, i a mi sí?”

Llògic, oi? 😉🤷‍♀️
⚠️Doncs fins aquí la primera part del fil, benvolgudes i benvolguts:

Se m’ha fet tard i és hora de descansar però no patiu perque...

... CONTINUARÀ!

(Com diu el company @KoldoPereda 😁)

Demà més! ✊✊😘

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with nordic.cat //*\\

nordic.cat //*\\ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @cat_nordic

15 Oct
⚠️Comença a canviar la marea a la UE desde q hi ha en risc la butxaca del contribuent europeu.

👉ALE, evidentment, no pot admetre (al seu teixit industrial intern) q Ñ és un estat tècnicament fallit pq aquest és un dels seus principals mercats.

(1/4)

elnacional.cat/ca/politica/fr…
(2/4) De totes maneres carrega durament contra la capacitat de gestió de l’executiu del R78 i culpa del desastre a les tensions polítiques.

👉Fixeu-vos que, desde que el rescat encobert amb fons europeus és una realitat inminent, el problema “intern” ja ha deixat d ser “intern”.
(3/4) És hora de rellegir aquests fils del febrer i març, i veure les meves previsions amb perspectiva:

👉Les conseqüències del virus, el canvi de model econòmic i els costos per a la UE de seguir ignorant CAT.

Era previsible i hauríem d’apendre a reaccionar per anticipat ⬇️
Read 4 tweets
13 Oct
⚠️A tots aquells/es q es posen d’esquena al progrés i a la e-República, heu de saber q esteu perdent (i ens feu perdre) el tren de la evolució a #Catalunya.

👉El BCE ja treballa en un € digital per implementar-lo a mitjans de 2021.

Filet (1/5)

politico.eu/article/5-thin…
(2/5) Si com a societat haguéssim copsat la oportunitat única que la República Digital ens ofereix a través del @ConsellxRep, estic convençuda que ja seriem estat.

Ens hauríem avançat al nostre temps i hauríem creat un precedent per assolir la independència a Europa.
(3/5) És més, el poder d negociació que ens haurien conferit 2MM organitzats per funcionar com un estat desde un dia “X” i llestos per executar i rebre pagaments i subsidis de l’administració pública, votar, gestionar dades etc. haurien desnucat el règim Ñ sense cap mena de dube.
Read 5 tweets
13 Oct
⚠️Molt interessant @DFerrerC
És evident q les decisions q vàren pendre els membres del govern ara fa 3 anys no devien estar basades únicament en preferències personals. Hi devia haver informes jurídics i diplomàtics q sustentaven certes decisions.

(1/4)

larepublica.cat/blogs-republic…
(2/4) Per tant, no deixo de preguntar-me fins a quin punt els èxits de l’exili han estat menystinguts, i fins a quin punt els presos polítics han estat traïts per Ñ i/o Europa.

També què hauria estat de la via intl. sense l’expertesa de @boye_g i la resta de lletrats brillants.
(3/4) I, per últim, això desmunta la teoria de q es va pactar una estratègia conjunta entre la via interna i la intl.

I això explicaria, d’alguna manera, la frustració que ha portat a part de l’independentisme a alinear-se amb Ñ i boicotejar la via d’Europa.

Una gran llàstima.
Read 4 tweets
11 Oct
⚠️#cartesalpresidentkrls (6).

Benvolgut i admirat MHP @KRLS,

He decidit escriure-us una carta urgent perque crec que el moment s’ho mereix i no se a qui més puc dirigir les meves propostes concretes, ja em perdonareu. La meva única motivació és ajudar #Catalunya.

(1/15)
(2/15) Diuen q en democràcia la sobirania és del poble, oi?
Doncs jo, com a part anònima d’aquest poble, em veig en l’obligació d’expressar la meva opinió.

Tal com us vaig dir a l’anterior carta, els esdeveniments s’han precipitat després d la destitució del MHP @QuimTorraiPla
(3/15) Sembla que el ‘Gobierno del R78’ acaba de presentar un pressupost tan pèssim a la Comissió Europea que serà tombat amb tota probabilitat.
Ja hi ha veus a Europa q expressen dubtes seriosos sobre la capacitat d’Ñ per gestionar els fons d’aquest ‘rescat encobert’.
Read 15 tweets
10 Oct
⚠️Bloomberg no dona treva al R78 i proclama sense embuts el que més tem Brussel•les:

“Spain’s growing list of risks is starting to make investors nervous”

👉La creixent llista de riscos Ñ comença a posar nerviosos als inversors internacionals.

(1/7)

bloomberg.com/news/articles/…
(2/7) L’aticle fa un nou repàs al règim citant la pèssima gestió de la pandèmia, la crisi econòmica i les tensions a #Catalunya, com a motius principals perque els inversors internacionals retirin posicions a Ñ.
(3/7) Això és una molt mala notícia per la UE ja que suposa més necessitat d’intervenció del BCE (comprant deute) per evitar un default d’Ñ i la caiguda de l’€, necessitat d’invertir més fons del pla de rescat a Ñ, i riscos elevats de que la recuperació s’alenteixi a tota la UE.
Read 7 tweets
9 Oct
⚠️ATENCIÓ. Primeres veus d pes a ALE q demanen q s’estableixin controls estrictes si Ñ es rescatada amb milions d’€ finançats pel contribuent europeu.

👉La UE desconfia d la capacitat d’Ñ per gestionar els fons eficientment.

Qui us ho va anticipar?😉

elnacional.cat/ca/politica/pr…
1. El mandat de Merkel dura només 6 mesos, dèien alguns/es aquest estiu:

“No tindrà temps de reformar la UE i Ñ seguirà fent el q li doni la gana.”

N’han passat només 4 i el R78 fa aigües, la premsa intl. destrossa Ñ dia sí i dia també, i s’han destapat escàndols enormes.
2. El règim Ñ ha perdut la seva sobirania econòmica en mans de Brussel•les, el conflicte amb #Catalunya està més d’actualitat que mai, i l’únic poder sobre el que se sosté el règim actualment (el judicial), està embogit i a punt de ser desautoritzat per la justícia europea.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!