Ongeloof. Het staat er echt. Echt waar, kamerleden?
In april 2019 ging @persveilig van start. 2019.
Het initiatief @persveilig steunt mede op een rapport over 'bedreigd klimaat' waarin staat dat 61% van de journalisten aangeeft te maken te hebben met intimidatie etc. Dat rapport is van 2017.
Mijn eerste aangifte na jaren van online én telefonische belaging stamt uit 2016. Dat is vier jaar geleden.
Dit speelt al veel langer, beste kamerleden. Er zijn al heel veel gesprekken geweest tussen politie, OM en journalistiek en we zijn ontelbaar veel incidenten verder.
Vanaf 1 april 2019 geldt een verdubbeling van de strafeis voor geweld en agressie tegen journalisten. Dat moeten kamerleden toch ergens meegekregen hebben, lijkt mij.
En hoewel ik volledig achter de steun voor @NOS sta, dit is veel breder en raakt veel meer journalisten. Dus dank voor het 'ongeloof' en de woorden van steun, kamerleden. Maar maak van het 'ongeloof' gaarne 'geloof'.
Persoonlijk ben ik blij met de twitterstoring van gisteravond, want anders was dit draadje heel anders geweest. Ietsje steviger, laat ik het daar bij laten.
Oh man. Wat een mooie tekst. Maar het is dikke onzin.
Mijn aangifte in 2016 (en dat ging echt om ware terreur) werd geseponeerd en ik wacht nog steeds op bericht van dat sepot. Een tweede aangifte bracht die zaak weer tot leven, maar ik wacht nog steeds op info.
Vier jaar dus. Nul bericht. Nul. De verdachte gaat ondertussen gewoon door. Ondanks dat het OM een forse opgelegde celstraf (in twee andere zaken, waaronder doodsbedreiging journalist en jarenlange terreur tegen hoofdredacteur) al kan executeren.
En let wel: ik heb persoonlijk aangeboden het schuiladres van deze man aan de autoriteiten bekend te maken. Nul respons. Niets.
Dus die prioriteit is dikke bullshit. Goede sier voor de buitenwereld. De praktijk is dat je er alleen voor staat. Dat is bij veel mensen zo, maar blaas dan ook niet zo hoog van de toren.
Persoonlijk verwacht ik er inmiddels weinig meer van. Ik heb dit jaar paar goede ervaringen met recherche, waardoor er drie keer in het land werd ingegrepen en dreigers bezoek kregen thuis.
Maar ik ben nu wel op het punt dat ik het zelf op ga lossen. Ik ga niet meer wachten op de trage molens. Lijdzaam toekijken is niet mijn ding.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Chris Klomp

Chris Klomp Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @chrisklomp

16 Oct
Hier is het probleem. Verwijdering van video @langefrans van YT. Draadje. Image
YT heeft klachten verdeeld in een aantal categorieën. Die zijn best wel vaag. 'Pesten' bijvoorbeeld.
Wat je vaak ziet is dat onverlaten in video's op YT leugens gebruiken om iemand in een kwaad daglicht te stellen. Door bv te stellen dat iemand een satanische kindermoordenaar is.
Read 7 tweets
15 Oct
Is natuurlijk niet zo. Maar ik hoor wel best veel en heb er zelf ook mee te maken. En over best veel kun je niets zeggen. Althans: nu nog niet.
Wat extreme idioten vaak vergeten als ze 'vrijelijk' in chatgroepen tekeer gaan, is dat wij doorgaans mee kunnen lezen.
Read 4 tweets
15 Oct
Die aangiftes zijn er. Sterker: er liggen al veroordelingen ook. Politie/recherche heeft al vaker ingegrepen. Mister 'prive-detective'
Echt hoor. Ff vanaf de bank veilig je onzin verkopen. Dit soort gasten kunnen we nu missen als kiespijn.
Nog erger dan de haat en de bedreigingen zijn de mafklappers die geen flauw idee hebben en de zaak nog ff lafhartig in twijfel gaan trekken.
Read 5 tweets
15 Oct
Na Facebook doet ook YouTube QAnon in de ban. In een aanscherping (want al eerder video's verwijderd) zullen met name video's verwijderd worden die gericht zijn tegen groepen of individuen.
Dit soort 'persberichten' van YouTube dienen wel kritisch te worden bekeken, want YT laat ook na gedetailleerde klachten walgelijke video's staan.
Recent voorbeeld. Een video waarin Van Dissel een moordenaar en een pedofiel wordt genoemd. Heb @YouTube op 5 oktober al gemaild dat het betreffende account zeer schadelijke inhoud heeft.
Read 4 tweets
15 Oct
Mooi verzoek op Facebook van een meneer. Hij wil graag weten hoe waarheidsgetrouw mijn verslagen over carona zijn en gaat op onderzoek uit. Kan niet wachten.
Zul je zien dat ie heel veel respekt hebt voor kerona.
Beetje flauw van mij dit. Maar de toon van zijn reactie beviel mij al niet. Ik moest van al mijn verslagen de processen op gaan noemen en onderbouwen. En als ik dat niet deed, ging hij zelf op onderzoek uit. 'Kies maar'. Kom op, zeg.
Read 4 tweets
15 Oct
Oftewel: als mensen geen normen en waarden hebben, dan zijn ze alleen te bewegen door autoriteit.
Door rood rijden omdat er toch geen politie is. Het concept dat je dan mogelijk een kind in de vernieling rijdt, wil er wat lastig in.
'Ik bepaal zelf wel of het veilig kan'. Zie je ook bij drankrijders. 'Ik dacht nog prima te kunnen rijden'. Of bij wegpiraten: 'Ik kan heel goed rijden'
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!