Sanotaan tämä nyt mahdollisimman suoraan: Esko Ahon retoriikka on halpamaista ja demokratian vastaista. On törkeää väittää, etteivät Suomen eri vähemmistöt aivan yhtälailla osallistu yhteiskunnan pyörittämiseen ja "viulujen maksamiseen". is.fi/kotimaa/art-20…
Aho asettuu tässä pitkän oikeistolaisen demokratiavastaisuuden perinteeseen. Sille on tyypillistä vihjailla juuri tällaista roskaa, ettei "tavallinen ihminen" muka ole järjestelmässä lainkaan edustettuna jonkin mysteerisen "epäterveen" salaliiton vuoksi.
Tämä on samaa retoriikkaa kuin kokoomuslaisten viljelemä "nettoveronmaksaja"-puhe: väite, että vaikka kaikilla on yhtäläinen äänioikeus, joidenkin mielipiteiden pitäisi silti olla arvokkaampia kuin toisten.
Aho lietsoo puheenvuorossaan englanninkielisestä maailmasta matkittua kulttuurisotaa, jossa yritetään luoda jakolinja "enemmistön" / "kunnon kansalaisten" / "nettomaksajien" ja vähemmän etuoikeutettujen vähemmistöjen välille. Tämä on aika selvästi nousemassa oikeistomme linjaksi.
Nykyoikeiston retoriikka ja politiikka muuttuu kertaheitolla ymmärrettävämmäksi heti kun hyväksyy, etteivät he halua yhteiskuntaa, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia, vaan yhteiskunnan, jossa osa kansalaisista on Parempia Kansalaisia, ja kaikki tietävät sen.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong FP

Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong FP Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @MichaelHalila

15 Oct
Akateemisen maailman ulkopuolisille pitää vielä selittää, että päästäkseen edes tähän prekaariin pätkätyöhelvettiin, täytyy olla oikeat tutkimusaiheet, jonkun verran tuuria ja ennen kaikkea oikeat kontaktit ja verkostot. Muuten ei saa yhtään mitään.
Eli jos et jo lähtökohtaisesti tunne oikeita ihmisiä, väitöskirjatutkijana edessä on aivan helvetisti raskasta työtä ennen kuin voi edes tavoitella tuossa kirjoituksessa kuvattua tilaa. Ja, koska et tunne oikeita ihmisiä, kukaan ei kerro miten sitä työtä pitäisi tehdä.
Käytännössä sitä tehtailee loputtomasti erilaisia apuraha- ja työhakemuksia ties minne, ja, jälleen koska ei tunne oikeita ihmisiä, ei saa yhtikäs mitään palautetta siitä, miksi ne hylättiin. Prosessi on sisäpiirien ulkopuolella täysin läpinäkymätön. Jotkut saa rahaa, jotkut ei.
Read 8 tweets
8 Jul
Okay, a couple of words on the Harper's letter.

Yes, there is a dramatic free speech crisis in the US. A capricious fascist president is using the state to silence his enemies. The police are physically assaulting journalists. The extreme right is targeting people online.
So do these "intellectuals" talk about any of this? Of course not. Instead, they throw their entire combined weight into bothsidesing the rise of fascism by hallucinating a terrible "cancel culture" on the left.

Many of these people say they oppose Trump. Yet here they are.
One of the reasons fascists like Trump succeed in our time is that there are so many right-wingers who claim to oppose him, but when push comes to shove, they can't stand being on the same side as the left, and they pull shit like this.
Read 11 tweets
27 Apr
Mä oon niin äärettömän kyllästynyt siihen, että tällaisia juttuja tehdään mainitsematta vahingossakaan edes sivulauseessa niiden puoluepolitiikkaa. Suomessa on käsittääkseni vain yksi puolue, jonka kansanedustajat levittävät valeuutisia koronaviruksesta. yle.fi/aihe/artikkeli…
Tämä on täsmälleen samalla tavalla tympeää kuin ne "analyysit" joissa puhutaan valeuutisista tai paskanpuhumisesta jotenkin muka yleisinä ilmiöinä, joita vaan sattumalta leijuu yhteiskunnassa - eikä nimenomaan äärioikeiston määrätietoisena viestintästrategiana, mitä ne 90+% ovat.
Persujen kansanedustaja: perustaa fb-ryhmän jossa levitetään koronavirussalaliittoteorioita

Yle: onpa kummallista, että tällaisia teorioita leviää. Tähän ei näytä olevan mitään syytä.

Tutkija: kyse on ihmisluonnon yleispiirteistä, minkäs teet.
Read 7 tweets
12 Apr
Herättääkö pandemia ihmisiä ajattelemaan sitä, kuinka arvokasta opettajien työ on? Ehkä, mutta siitä voi olla varma, että sillä sekunnilla kun poikkeusolot päättyvät, alkaa taas sama huuto siitä, kuinka koko julkinen sektori on pelkkiä hyödyttömiä loisia. yle.fi/uutiset/3-1129…
Suomalaiset opettajat eivät ole erityisen hyvin palkattuja, se kuuluisa "arvostus" on pelkkiä korupuheita. Vakituiset työpaikat on kiven alla, ja vaativat vuosia huonopalkkaista ja epävarmaa silpputyötä. Tää on paskaa hommaa, ja itse olen ainakin vaihtamassa alaa.
Ja siis minä en edes kärsi tämän pandemian aiheuttamasta jumalattomasta työtaakasta, kun pitää yhtäkkiä taikoa tyhjästä etäopetusmateriaalit, ryhtyä vetämään kylmiltään tunteja jollain aivan mysteerisellä softalla ja sietää tuhat wilmaviestiä päivässä panikoivilta vanhemmilta.
Read 7 tweets
9 Apr
Tämä helsinkiläisen kokoomusääliön ihmettely siitä, mitä "hyötyä" lokeista on, kiteyttää hyvin täsmällisesti suurimman yksittäisen syyn siihen, miksi meillä on käsissämme valtava ympäristökatastrofi: korkeamodernismi.
Korkeamodernismi on valistuksen ja tieteen kehityksen myötä kehittynyt ideologia, jossa ajatellaan, että koska ihminen tuntee luonnon ja ylipäänsä koko planeetan toiminnan niin hyvin, voidaan ryhtyä optimoimaan luontoa siten, että maksimoidaan sen hyöty ihmiskunnalle.
Moni varmasti havaitsee ongelman tässä melko pian: kun emme tunne. Maailman historia on väärällään esimerkkejä siitä, kun oman elämänsä superinsinöörit ovat ryhtyneet järkeistämään tuotantoa ja hävittäneet kokonaisia ekosysteemejä. Ja ihmisyhteisöjä.
Read 10 tweets
5 Apr
Säännöllisesti mietin, että olisin paljon onnellisempi jos en vaan nakkaisi paskaakaan siitä, mitä mediassa ja politiikassa tapahtuu. Sitten mietityttää missä määrin on ihan tietoinen valtastrategia tehdä yhteiskunnallisista asioista niin vastenmielisiä.
Oikeiston vastenmielinen öykkäröinti, somen trolliarmeijat, median ylimielisyys ja täydellinen kritiikin torjunta; nää on kaikki valtavan tehokkaita aseita status quon puolustamiseksi, koska ne tekee yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta niin ikävää ja kuluttavaa.
Siellä syvimmässä päädyssä on sitten kaiken maailman uusnatsit, jotka yllyttää ihmisiä väkivaltaan ja uhkailee hyvinkin suoraan "väärää mieltä" olevia. Näitä ihmisiä on eduskunnassa asti, ja siitä on vaan tehty normaali asia. Vaikka näiden agendana on demokratian tuhoaminen.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!