[1/12] [Thread]
Όπως είχα πει, είναι καιρός να ανοίξουμε μία μεγάλη συζήτηση για την Σεξουαλική Επανάσταση. Από δω και πέρα κάθε thread θα είναι και ένα διαφορετικό θέμα πάνω στις επιπτώσεις που μας έφερε αυτή η "Απελευθέρωση", όπου μας καταδίκασε σε θάνατο.
[2/12] Η Σεξουαλική Επανάσταση πιστεύουν οι περισσότεροι ότι ξεκίνησε το 60-80' στην Αμερική, αν και αυτό πρακτικά ήταν η "Δεύτερη επανάσταση". Η πρώτη και ουσιαστική επανάσταση είχε ήδη ξεκινήσει από τον 18 αιώνα σε προτεσταντικές χώρες όπου αναπτυσσόταν και ο φιλελευθερισμός.
[3/12] Ουσιαστική με την σημασία ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις άρχισαν να τιμωρούνται κοσμικά αντί για θεολογικά και σιγά σιγά έτσι έγινε μία μικρή "ομαλοποίηση" στις σχέσεις αυτές, όπως και ομαλοποίησε την πορνεία και τις ερωμένες
[4/12] Ώσπου η πρώτη Σεξουαλική Επανάσταση κλιμακώθηκε στον Δυτικό κόσμο με το πέρασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, Ιστορικά χωριζόμαστε σε δύο μέρη. Ένα της Μεγάλης Δύσης (Αγγλία/Γαλλία/Αμερική) και Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία).
[5/12] Σε αυτό το thread θα ασχοληθούμε όμως με την Μεγάλη Δύση, γιατί η Δημοκρατία της Βαϊμάρης είναι ένα thread από μόνο του (και το επόμενο) που έχω σκοπό να γράψω. Οπότε θα κάνουμε ένα μικρό άλμα και θα πάμε το 1920, για τα λεγόμενα flapper girls.
[6/12] Όπως προανέφερα, η πρώτη Σεξουαλική Επανάσταση κλιμακώθηκε μετά το τέλος του πρώτου παγκοσμίου και έφερε και ριζικές αλλαγές όπως και οι γυναίκες στην Δύση πήραν δικαίωμα ψήφου ανοίγοντας τους ορίζοντες για νέα "παιχνίδια" και προοπτικές σε εργασία.
[7/12] Για τα flapper girls δύο πράγματα βοήθησαν για να εδραιωθούν, ο πόλεμος που στέρησε αρκετές ζωές αντρών και η πανδημία της influenza (1918-1920). Οπότε καθιερώθηκε το σκεπτικό να κάνουμε ότι είναι να κάνουμε γιατί "η ζωή είναι μικρή".
[8/12] Τα κύρια χαρακτηριστικά τους ήταν οι κοντές φούστες, κοντό μαλλί, make up, να πίνουν ποτά, το κάπνισμα δημόσια, το "casual sex" και γενικώς ήταν αντίθετες σε όλα τα συντηρητικά πρότυπα. Αυτό έφερε φυσικά κοινωνικές επιπτώσεις, όπως
[9/12] Οι γυναίκες να μην θέλουν να παντρευτούν γιατί απολάμβαναν τις "Ελευθερίες" που τους δόθηκαν, απιστίες για να ζήσουν το όνειρο των "flappers" κ.α. Η "χρυσή" εποχή που είχε έρθει στην μεγάλη Δύση, είχε σαν αποτέλεσμα να κορυφωθεί η ηδονή και ο υλισμός.
[10/12] Οπότε βλέπουμε, ότι το 60'-80' δεν ήταν η πρώτη φορά που έγιναν αυτά τα πράγματα. Ωστόσο η γενιά των Flappers τελείωσε με το μεγάλο κραχ το 29' στην Αμερική, όπου η ζωή έγινε πιο δύσκολη. Λόγο αυτού, η μόδα των Flappers δεν μπορούσε...
[11/12] να συνεχιστεί. Οι γυναίκες γύρισαν πίσω σε μία πιο "απλή" ζωή λόγο των συνθηκών και οι κοινωνίες ήταν πιο αυστηρές στην ηδονιστική ζωή όπως και επιβλήθηκαν και νομοθεσίες όπου απαγορεύονταν χαμηλές φούστες.
[12/12] Ωστόσο, πολλές από τις αλλαγές των Flapper girls εδραιώθηκαν στην κοινωνία και κάπως έτσι άτυπα, τελείωσε και η πρώτη σεξουαλική επανάσταση στην Μ.Δ. Ενώ θα συνεχιζόταν στην Γερμανία μέχρι που ο Χιτλερ πείρε την Εξουσία. Αυτά βέβαια στο επόμενο Thread.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with TheRoyalist

TheRoyalist Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!