Superjan Profile picture
20 Nov, 7 tweets, 2 min read
1) Wat nu met Jip en #janneke gebeurt, volgt tot nu hetzelfde patroon als #ZwartePiet. eerst ontkenning en ongeloof. Daarna volgen actiegroepen en talkshows. Daarna gaan politici nuanceren enz enz enz. Over waanzin moet je niet discussieren, want daarmee maak je het bespreekbaar.
2) Dat is vreselijk moeilijk natuurlijk, want er is niets zo menselijk als te willen discussiëren over iets dat flagrant fout, vals en onwaar is. Je wilt je verontwaardiging, je appel op de rede kwijt! Maar toch, Het is precies dit menselijke, dat de hel over ons afroept.
3)Op het moment dat je de discussie met dit soort psycho's aangaat, ga je marchanderen met de duivel. Je verliest altijd. Het is beter om sterk te staan in je tradities en achtergrond, Zeker te zijn over je waarden. Sterk te staan in je geloof. Zo niet in God, dan in je cultuur!
4)Daarom is het zo belangrijk om gewoon Zwarte Piet pikzwart te houden. Al onze standbeelden te laten staan. Ook van de schoften. Al onze straatnamen zo te laten. Ook van de slachters. Daarom is het zo belangrijk om Jip en Janneke onberedeneerd te koesteren.
5)Door te discussiëren begeef je je op het pad van de dialectiek. En dat is prachtig. Behalve als het gaat om onvervreemdbare waarden. Want dialectiek betekent altijd een glijdende schaal. En die gaat nooit naar boven.
6) Wat onvervreemdbare waarden betreft kunnen wij met onze Joods Christelijke traditie een voorbeeld nemen aan de Moslims die dit principe veel beter begrijpen dan wij. 0% toegeven. Het is tijd om van elkaar te leren.
7) zoals altijd mag deze draad vrij en gratis door iedereen worden geript en als column geplempt, mits in zijn geheel en onveranderd.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Superjan

Superjan Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @superjan

18 Nov
Gewoon even een vraag. Vanaf wanneer is het mogelijk om zonder vuurstorm en mensen m/v die uit hun tena springen een vergelijking te maken tussen deze covid pogrom en eerdere wat subtieler ingestoken jacht op groepen mensen, middels list bedrog, belofte, registratie en kenmerken?
eerste tenaspringers zijn gesprongen.
We mogen nooit vergeten wat er in Communistisch Rusland is gebeurd onder Stalin, wat er nu met de Oeigoeren in China gebeurt en wat er in Nazi Duitsland is gebeurd. Maar wat heb je aan dat "nooit vergeten, als je die situaties niet mag vergelijken met nu omdat ze heilig zijn?
Read 6 tweets
28 Oct
Een laatste draad als Tweep des Vaderlands.

Gisteren steunde de 1e Kamer hun eigen ontmanning. Het laatste toompje democratie werd doorgesneden. Toch moet ik jullie mijn excuses maken. Ik was te depressief. De horrorfilm waar we inzitten draait wereldwijd. Er is niks verloren.
In Nederland hebben we duidelijkheid gewonnen. Onze democratie acteerde allang op operette niveau. De parlementaire "kroniek van een aangekondigde dood" was allang niet meer spannend. So be it.
Let's face it.

Teleurgesteld zijn in de Nederlandse politiek is net zoiets als teleurgesteld zijn dat de drol niet doorspoelt, als je drie weken niet naar de WC bent geweest...
Read 11 tweets
29 Sep
1) We moesten maar eens een platgetrapt toverwoordje van links overnemen en nieuw leven in blazen. Een woord dat misbruikt is in ronkende plattitudes, PvdA, GL en SP campagnes, socialistiese nivelleringsacties, jaloeziepolitiek, herverdelingpogingen van overheids en vakbondswege.
2) Dat woord is "solidariteit"; “bewustzijn van saamhorigheid en bereidheid om de consequenties daarvan te dragen”. Wij, de burgers die nog niet fataal doorboord zijn op het corona dartboard van sloopmaatregels, moeten onze ogen openen voor landgenoten die de wanhoop nabij zijn.
3) Artiesten en personeel, sport- ,horecaondernemers en personeel, mensen in de eventsbranche en het toerisme bijvoorbeeld. En MKB ers en winkeliers. We zien ze vechten en verpieteren, we zien ze voor onze ogen langzaam volledig gesloopt worden door de #coronamaatregelen
Read 10 tweets
25 Sep
Mine! All mine! Image
Nog wat tegeltjes die ik eerder bedacht...
jaren niet naar gekeken.
Sommigen zijn best actueel. ImageImageImageImage
En mijn mooiste reclamezinnetje. Image
Read 4 tweets
23 Sep
Over Twittertrucs.
Allereerst... Ik ben blij met mijn account. 15.000 followers is genoeg. Ik heb geen machtsdromen en ik vind mezelf ook niet belangrijk. Maar ik heb gisteren een testje gedaan. Ik ben, en dat had ik veel eerder moeten doen, mensen zomaar gaan volgen. >>
> Dus ik ben bij de following van goede maatjes gaan kijken en heb zomaar nieuwe mensen gevolgd, die me tof leken. Hierdoor kreeg ik ook een spike in mensen die terugvolgen.
In totaal had ik in een avond ± 23 nieuwe volgers. Maar wat schetst mijn verbazing >>
Ik ben qua following gestegen van 14984 naar 14988. (19 te weinig) Dat betekent, dat mijn follow spike en terugfollow spike ook een unfollowspike als gevolg moet hebben gehad. En dat is raar, want geen ruzie of ellende gisteren >>
Read 5 tweets
22 Sep
1

Beste @hugodejonge Ik heb een dringende vraag.

Hierbij vooronderstel ik dat wat u en uw mede-beleidsmakers zeggen waar is.
"Er heerst een dodelijk virus. En mensen beschermen zich daartegen met mondkapjes. Om zelf niet besmet te raken, als ook om anderen niet te besmetten"
2

Bent u het eens dat op straat of in de natuur deponeren van gebruikte mondkapjes, zwaar bestraft zou moeten worden?
Kinderen kunnen t gebruikte, dodelijk virus bevattende mondkapje oppakken, zodat een, volgens u, dodelijk virus moedwillig of door nalatigheid wordt verspreid
3

Bent u het met mij eens dat een gebruikt mondkapje zou moeten worden opgenomen in de wet op het verspreiden van chemische en biologische wapens? wetten.overheid.nl/BWBR0003385/20…
Daar het niet veilig deponeren van deze voorwerpen een levensgevaarlijk virus verspreid?
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!