Bu indikatöre göre kriptoparaların satın alındığı ortalama fiyat, yani maliyet belirleniyor ve mevcut fiyat ile karşılaştırılıyor.
Mevcut Fiyat, Ortalama Maliyet’ten büyük ise bu adres "In", yani “kârda” olarak belirleniyor.
Mevcut Fiyat, Ortalama Maliyet’ten küçük ise adres "Out", yani “zararda” olarak tanımlanıyor.
Başa baş ise “At” olarak ifade ediliyor.
Buna In Out At indikatörü de diyebiliriz.
Peki bu veriyi nasıl kullanabiliriz?
Genel olarak kâr-zarar durumundaki adreslerin sayısını görmek, belirli bir fiyat aralığında alım / satım baskısı hakkında iyi bir fikir edinmemizi sağlayabilir.
Örneğin, çoğu yatırımcı “out” durumundaysa bu adreslerin birçoğu piyasa fiyatı ortalama maliyete ulaştığında ve dolayısıyla pozisyonları başa baş geldiğinde kriptoparaları ellerinden çıkarmak isteyeceklerinden, fiyatta yüksek satış baskısı görülecektir.
+
Dolayısıyla tam da bu nokta bir direnç seviyesi olarak hareket edecektir.
Diğer yandan, eğer “In” pozisyonundaki adres sayısı fazla ise bu, çoğunluğun kârda olduğunu dolayısıyla satış baskısının da düşük olduğunu gösterir.
Bu veri bize çok bütüncül bir bakış açısı sunuyor.
Biz eğer daha kısa vadeli bir durum tespiti yapmak istiyorsak “In/Out of the Money Around Price” indikatörüne bakacağız.
Son dönemin gözde konularından #NFT’ler hakkında (Non Fungible Tokens) her geçen gün daha çok haber ve bilgi paylaşılıyor.
Fibo Bülten ailesi olarak bu konuya uzak kalmamanız için kısa süre önce “Non Fungible Token (NFT) Dosyası” yayınlamıştık: fibobulten.com/non-fungible-t…
Bu yazıdan sonra pek çok arkadaş nasıl #NFT yapılıp satılacağına dâir sorular sordu.
Biz de bu duruma elbette kayıtsız kalamadık ve yine bir rehber içerik hazırladık.