Superjan Profile picture
14 Jan, 9 tweets, 2 min read
Eens in de 40-50 jaar wordt de wereld in een oorlog gestort. Om het schaapjes- en kanonnenvlees uit te dunnen, een wederopbouw te forceren met nieuwe stijlen en technologie ( wet van de remmende voorsprong te verslaan) en voor sommigen om nog veel rijker te worden dan ze al zijn.
Vroeger gebeurde dat met diesel, gifgas, staal, uranium, cordiet. Maar dat is anno nu allemaal slecht voor het klimaat en het milieu; de nieuwe religie van de heersende klasse. Daarnaast... de informatie eeuw verdraagt geen plaatjes van darmen bungelend in bomen of bloedrivieren.
En hoe verberg je je daden voor kinderen met iphones? Stel je voor dat de bevolking van London, New York filmpjes voorgeschoteld hadden gekregen van Belzec of de vleesmolens van De Somme, met de snelheid van het twitterlicht? Het zou de hele machine tot stilstand brengen.
Dus ziet deze informatieoorlog er anders uit. Schoon, oorverdovend stil. Met nieuwe middelen en soldaten wordt de bevolking onder de knoet gebracht en wordt hun beschaving afgebroken. Om deze daarna weer in het licht van nieuwe dromen op te bouwen. Door dezelfde mensen als altijd
Zonder tanks of atoombommen, zonder schreeuw, maar met alarmerend zwijgen. Met misleiding, propaganda en doodsangst voor elkaar als wapen.

Deze oorlog is net een jaar op weg. En "the fog of war" druipt zwevend om ons heen, beneemt ons veel zicht. The truth is lava.
Echter, alles moet sneller dan vroeger -We leven in the age of "instant gratification" en dat geldt ook voor billjardairs. Dat biedt ons, het kannonnenvoer, een kijkje in hun goud gerilde agenda's

Hun "Build Back Better" is 'n knappe kreet.
Maar het is kinderlijk dom om deze van de daken te schreeuwen terwijl de grote Kladderadatsch nog moet beginnen.
"Build Back Better" past in juni 1945. En we leven in augustus 1941
"Build Back Better" is een valse hoornstoot uit een door een enkeling nabij gewenste toekomst.

Maar ik hoor daar niet bij.
Mag uiteraard weer als column worden herplaatst, als je durft.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Superjan

Superjan Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @superjan

4 Jan
Goed om de #Kaag Doc 2 keer te kijken, Grote dingen vallen dan pas op.
Ze heeft weinig met mensen. Zeker niet met Nederlanders. Ze haat kritiek en uit dat met een "off with their heads" flair. Ze onderhandelt goed, maar niet voor Nederland. Een wereldleider, geen Nederlandse.
Qua doc valt het volgende op.
-De lyrische bijna dichterlijke bewondering van de presentator
-De lichte muziek die smaakvol is afgestemd op een schouwspel zonder echte hoogtepunten.
-De geacteerde echte gesprekken in vliegtuigen en op congressen
-De extreme lengte en herhalingen
Zeker in het Myanmar stuk is duidelijk te zien dat er deze docu een co productie is met het ministerie of een andere ambtelijke entiteit. Ik herken het soort verhaallijnen. Alles is gecheckt en gekeurd.
Read 8 tweets
31 Dec 20
Ik kijk naar de US. Ik hoor de podcasts, inclusief de Duran, Timcast en anderen en de moed zou je bijna in de schoenen zakken. Iedereen, behalve een paar fringe podcasts ( X22) laat Trump vallen en de mensen die hem positief gezind zijn, geven hem geen kans. En toch...
Er komt steeds meer aan de oppervlakte over giga-fraude in de 6 battleground states. In Georgia hebben ze de voting machines gehacked om te bewijzen dat het kon. (daar gaan ze leuke dingen mee doen) Maar dat is niet langer het argument waarom Trump toch (volgens mij) moet winnen.
Allereerst zijn daar de Amerikanen zelf. Minimaal 50% van de US burgers ziet de verkiezingen als niet eerlijk verlopen. Als een paar miljoen van hen 6 januari in Washington staan, wordt het heel spannend. Als Biden toch "wint" gaan 10 tallen miljoenen dit niet accepteren.
Read 8 tweets
17 Dec 20
Soms denk ik, "Jan, niet zo opgewonden, niet zo boos. Dan denk ik verder. Over waarom in zo kwaad ben, over wat ik eigenlijk wil en dat valt best mee.

Ik wil met rust gelaten worden door de overheid. Ik wil naar een winkel kunnen en naar een restaurant af en toe naar de kroeg.
Ik wil dat mijn kinderen naar school kunnen zonder angst of vieze lappen die hen de adem beneemt. Ik wil keuzevrijheid waar het over mijn en hun gezondheid gaat, Ik wil geld verdienen en ik wil in een bos kunnen lopen zonder dat er op de 3 bomen, één is afgekruist voor de zaag
Ik wil een wereld met minder, door de overheid aangejaagde angst en depressies, ik wil een wat eerlijker verslag over wat er speelt in de wereld, door de nieuwsorganisaties die ik betaal. Ik wil in vrijheid kunnen spreken en grappen kunnen maken.
Read 10 tweets
15 Dec 20
Gefeliciteerd met al uw likes @DokterBertho Maar toch vroeg ik me ineens af of u zelf geleden heeft onder de maatregels van dit kabinet? Met uw neo feodale mening over het schorriemorrie dat zijn wanhoop slaakt onder het torentje van de grote leider waar u ongetwijfeld op stemt?
Nee @DokterBertho, ik bedoel onder lijden niet dat u weekjes niet mocht dubbelen op de Koninklijke of dat uw 3 sterrentent verboden toegang was. Ik bedoel onder lijden... psychisch lijden. De muren kwamen vast vast niet op u af in uw villa of economisch leed. bent u failliet?
Bent of gaat u failliet @DokterBertho zoals zoveel honderduizenden? Wanhopige mensen met een klein bedrijf of een kroeg? Trainers, Kappers? Of zit u hoog en droog op uw rots van wijsheid, en danst u af en toe de Macarena met uw zustertjes?
Read 5 tweets
29 Nov 20
Thread
1)
Aan Iedereen in Nederland.
Wat denken mensen van de politiek, vraag ik me af.
Messen in ruggen, lege beschuldigingen, hypocrisie. En erger nog. Misbruik van Jodenhaat om de kans om iets te veranderen in de politiek uit te doven. Ik voel zowel afkeer als groot ongemak.
2) Wellicht herkent u dat. Daarom hoop ik dat me even de tijd gunt om te laten zien dat het ook anders kan. Ik sta voor een ander perspectief. Na 10 jaar Rutte, waarin Nederland is verarmd en ontredderd, haar waarden, zelfstandigheid en tradities is kwijtgeraakt, is het tijd om
3) te werken aan een nieuwe horizon. Tijd om te bouwen aan de toekomst. Tijd voor een nieuw begin.

Het Coronavirus is nog niet onder controle. En dat zal ook nooit gebeuren. Een virus krijg je niet onder controle!
Read 26 tweets
28 Nov 20
1) Ik ga niet linken naar het ietwat saaie veel te lange smaad en schotschrift van Bart Nijman. Ik heb het wel gelezen. Tot 3/4, toen begon hij Otten op te hemelen en had ik gegeten en gedronken. Backstabbers vinden elkaar blijkbaar altijd terug.

Wel viel me iets op.
2)
Deze crisis binnen de FvD bestaat een kleine week. Wij argeloze toeschouwers, dienen te geloven dat @thierrybaudet geen centje pijn had gehad, als hij "gewoon" had gedaan wat het bestuur vroeg. JFvD cancellen en Freek Jansen van de lijst wissen.
3) Dit magnum opus van Nijman, die zelf qua anti Joodse tweets best wat te verwijten valt, maar dat terzijde, verraad echter een "journalistieke" hitjob van vele weken en maanden. Interviews, mail sessies, getuigenissen. Dat kan nooit binnen een week zijn verzameld.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!