Hans van Tellingens komt in zijn blogpost van 8 januari met het zoveelste pleidooi om de lockdown af te schaffen. Hij beweert zelfs dat je in vier weken veilig terug kunt naar "normaal".

Een kritische beschouwing.

hansvantellingen.nl/blog/2021-01-0…

1/47
Aan de totstandkoming van dit draadje hebben onder andere meegewerkt: @a_skeptic , @Carla_vd_Broek , @IngridPinxteren en @NancyBastiaans .

2/47
Tellingen begint zijn blogpost met een asociale anecdote. Midden in een lockdown en aanzwellende besmettingscijfers vliegt meneer met zijn gezin naar Portugal, en gaat nog klagen dat hij op de terugreis een PCR-test moest ondergaan.

3/47
Hij schrijft het op alsof hij geen idee ervan had hoe ernstig de pandemie was en dat elke verplaatsing van mensen een risico op besmetting is. Net zoals Jeroen Pols had hij op zijn vingers kunnen natellen dat het erger werd.

4/47
Pols zwijnde dat de rechter vond dat aan die PCR-test een formele wet ten grondslag moest liggen en niet een aanwijzing van de bestuurder van een veiligheidsregio. An sich vond de rechter geen probleem met zo'n eis.

5/47
De regering heeft dat toen gefikst en de eis voor een PCR-wet in de wet opgenomen, precies wat de rechter wilde.
rechtspraak.nl/Organisatie-en…

6/47
De regering heeft dus helemaal niet de "uitspraak terzijde geschoven" zoals Tellingen tendentieus beweert, of onze grondrechten geschonden. Kennelijk heeft hij op school niet opgelet bij staatsinrichting dat hij niet weet hoe de Trias Politica in elkaar zit.

7/47
Vervolgens beroept Tellingen zich op de Great Barrington Declaration, een Amerikaans pamflet van een libertarische denktank dat voorstaat dat je geen enkele maatregel neemt en de ziekte door de bevolking laat uitrazen.

8/47
Ten eerste is dat geen manier om kudde-immuniteit te verkrijgen, en ten tweede betekent dat een enorme hoeveelheid lijden. Met een geschatte IFR van 0,6% kom je in Nederland dan op meer dan 70.000 doden.9/47
Maar libertariërs zijn dan ook egoïsten die vinden dat de overheid er slechts voor is om bezit te beschermen en dat mensen voor de rest het zelf maar moeten uitzoeken, geen wonder dat ze zulke asociale voorstellen maken.

theguardian.com/world/2020/oct…

10/47 Image
Tellingen claimt vervolgens dat geen draconische maatregelen gerechtvaardigd zijn. Want COVID is geen ebola. Inderdaad, COVID verspreidt zich veel sneller en ook asymptomatisch en is in dat opzicht gevaarlijker dan ebola.

11/47
Tellingen komt vervolgens met de al duizenden keren ontkrachte vergelijking met de griep, en neemt vervolgens het IFR-cijfer van Ioannides over dat niet op Nederland van toepassing is maar op landen met een andere bevolkingspiramide.12/47
Tellingen beweert vervolgens dat asymptomatische mensen niet besmettelijk zijn. Dat is niet waar, ze zijn hoogstens minder besmettelijk.
nature.com/articles/d4158…

13/47
Vervolgens claimt Tellingen dat er geen oversterfte is. Daarvoor baseert hij zich op een tweet van Wouter Keller, gepensioneerd ex-directeur van het CBS. Die is al sinds maart de weg kwijt en is de risée van Twitter voor zijn mislukte cijferwerk.

14/47
In werkelijkheid is de oversterfte zo'n 15.000 mensen, volgens het CBS en Ruben van Gaalen:

cbs.nl/nl-nl/faq/coro…15/47
Vervolgens legt Tellingen de schuld aan de vele slachtoffers in verpleeghuizen bij het afsluiten voor bezoek. Dat is de wereld op zijn kop: als er wel bezoek was ontvangen, waren er nog veel meer bewoners ziek geworden en doodgegaan.

16/47
Tellingen haalt ook de al belenge leugen van stal dat Kary Mullis zelf gezegd zou hebben dat de PCR-test niet deugt. In het patent heeft hij het note bene over gebruik als "diagnostic tool":
lens.org/lens/patent/12…

17/47
En in het filmpje dat Tellingen als "bewijs" opvoert zegt Mullis helemaal niet wat Tellingen hem in de mond legt; Mullis waarschuwt alleen voor misinterpretatie van PCR-testresultaten.


18/47
Waar Tellingen vandaan haalt dat de WHO zijn waanideeën ondersteunt is een raadsel en daar geeft hij ook geen link voor. Kennelijk is hij zich ervan bewust dat hij dat uit zijn duim zuigt.

19/47
Naast mensen die ziek zijn worden mensen getest die in contact geweest zijn met een zieke, uit data van BCO en de app. Die laatsten zijn veel vaker PCR-positief dan zieken.

20/47
Tellingen beweert vervolgens "hoe strenger de lockdown was, hoe meer doden", maar daarmee verwisselt hij oorzaak en gevolg: geen enkele regering kondigt graag een lockdown af maar doet dat pas als laatste redmiddel, dus als de epidemie ernstig is.

21/47
Een voorbeeld is Melbourne, waar de epidemie de pan uitrees. De lockdown daar heeft ook de rest van Australië behoed voor meer ziektegevallen:
bbc.com/news/world-aus…

22/47
Een ander voorbeeld is België, waar al in oktober de ziekenhuizen uitpuilden van de COVID-patiënten.
newstatesman.com/world/europe/2…

23/47
Dan komt Tellingen aanzetten met de #spookboot van Brautigam die helemaal geen IC-schip is maar hoogstens een zorghotel en waar niet eens personeel bij zit, zoals ook te lezen is uit de brief van de minister.
tweedekamer.nl/kamerstukken/b…


24/47
Tellingen heeft het ook fout als hij beweert dat er een structureel tekort aan IC-bedden zou zijn:


25/47
Tellingen beweert vervolgens dat de R0 al geruime tijd daalt. Maar op 25 december was die altijd nog 0,95 en dat is bij lange na niet genoeg om de epidemie snel onder controle te krijgen.
ad.nl/binnenland/de-…

26/47 Image
Op het gebied van medicijnen komt Tellingen met de usual suspects aanzetten, die voor het grootste deel al een gepasseerd station zijn. Van HCQ is zelfs aangetoond dat het een averechts effect heeft:
radboudumc.nl/nieuws/2020/ni…27/47
En suggereert Tellingen werkelijk om ivermectine als "early treatment" in te zetten? Wat een gevaarlijke suggestie, de fabrikant is het faliekant met hem oneens:
artsenauto.nl/msd-ivermectin…

28/47
Tellingen stelt vervolgens voor dat we mondmaskers maar afdoen. Maar er is wel degelijk evidence dat ze helpen, en ze passen zeker in het "Swiss Cheese model" van ziektebestrijding.
nature.com/articles/d4158…


29/47
Tellingen roept vervolgens dat luchtvochtigheid thuis belangrijk is, en verwijst naar een website die weinig wetenschappelijke evidence geeft en er bovenal uit ziet als een Tel Sell-commercial.

30/47
Hij gaat er daarbij aan voorbij dat je je huisgenoten met wie je 24/7 onder één dak woont vroeg of laat toch wel besmet, ongeacht de luchtvochtigheid.

31/47
Tellingen beroept zich dan op Ivor Cummins, een biochemisch ingenieur, die betoogt dat de grote aantallen PCR-positieven niets zeggen. Het is een gotspe dat hij dat zegt terwijl ziekenhuizen aankijken tegen een mogelijke code zwart.

32/47
Het is ook tekenend dat Tellingen zich niet beroept op een epidemioloog, maar op iemand uit een ander vakgebied. Cummins is de zoveelste gevaarlijke fantast met een Youtube-kanaal die populair is bij wappies33/47
Tellingen haalt vervolgens Lars Admiraal aan dat de epidemie voorbij zou zijn. Ik kan met mijn verstand niet bij deze mate van cognitieve dissonantie. Het is alsof je op de Titanic zit en zegt dat er helemaal geen ijsberg is.

34/47
Lars Admiraal is ook weer zo'n geweldige expert om aan te halen: hij is "auteur". Admiraal heeft ook een tijdje terug meegewerkt met Mario Ortiz die gevaarlijke onzin uitkraamde over de PCR-test.

35/47
Over het Pfizer-vaccin beweert Tellingen dat dit "experimenteel" is. Dat is kolder. Aan de techniek van RNA-vaccins wordt al 20+ jaar gewerkt en er zijn diverse trials al mee geweest. En de techniek is gewoon veilig.

nature.com/articles/nrd.2…36/47
Tellingens bewering dat er meerdere vaccins zijn is ook onwaar. Naast Pfizers is Moderna's vaccin goedgekeurd, ook een RNA-vaccin, maar de andere zijn tot nu toe slechts vaccin-kandidaten.

37/47
Het is wel heel bijzonder dat Tellingen de "experimentele" RNA-techniek de reden vindt dat er geen vaccinatieplicht van hem mag komen, en dat hij zich daarvoor niet beroept op de integriteit van lichaam.

38/47
Nog bonter maakt Tellingen het door te zeggen dat hij een vaccinatiebewijs doodeng vindt. Dat wordt lekker thuisblijven voor hem, en niet reizen naar exotische landen waarvoor vaccinatie tegen gele koorts, tyfus, enz. verplicht is.

39/47 Image
Tellingen zegt verder dat het niet nodig is om mensen die al COVID gehad hebben te vaccineren. Dat kan waar zijn, maar denkt hij nou werkelijk dat het veel helpt om die 5% van de bevolking die PCR-positief heeft getest over te slaan?

40/47
Het getuigt van een bijzondere mate van cognitieve dissonantie dat Tellingen doodleuk beweert dat er groepsimmuniteit zou zijn in Tokyo op een moment dat er 1.500 gevallen per dag bijkomen.

japantimes.co.jp/news/2021/01/1…

41/47
Tellingen sluit af met een ronduit beledigende vergelijking tussen mensen die een lockdown bepleiten en antivaxxers. Degene die hier anti-wetenschap is, is Tellingen zelf die zelfs brutaalweg de grote aantallen zieken ontkent.

42/47
Tellingen zelf is anti-wetenschap omdat hij met bronnen aankomt zoals een achterhaalde Japanse preprint, een "auteur", een "biochemisch ingenieur" en een zich als Zwitsers voordoende Duitse complotsite.

43/47
Het is dan ook volkomen terecht dat deze blogpost, die van voor tot achter aan elkaar hangt van allang ontzenuwde misleidingen, onwaarheden en leugens, door LinkedIn verwijderd is.

44/47
Ik ga in dit draadje niet meer alle door Tellingen voorgestelde maatregelen ontkrachten, want dat is in feite hierboven al gebeurd bij alle claims die hij maakt.

Ik heb wel een alternatief voorstel.

45/47
Uit mijn onderzoek met aselecte steekproef N=2 blijkt dat alle sociaal geografen onverbeterlijke liegdrammers zijn die zich doof houden voor ontzenuwing van hun gevaarlijke COVID-fantasieën.

46/47
Mijn voorstel is dan ook dat de regering alle sociaal geografen van hun bed licht en interneert, en dat alle faculteiten sociale geografie gesloten worden omdat dit kennelijk de infectiehaarden van deze hersenrot zijn.

47/47

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Dan💉el Tu💉jnman 😷 #TeamAliëtte #StopFakeNews

Dan💉el Tu💉jnman 😷 #TeamAliëtte #StopFakeNews Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DanielTuijnman

12 Jan
De nieuwe politieke partij @vrijensociaal wordt geleid door @BasFilippini , die voorheen voorzitter was van @privacyfirst . Hij viel mij op door een column uit juni 2019:
privacyfirst.nl/over-ons/colum…

Een filippica.
1/x
Bas schrijft: "Zelf ben ik voorstander van vaccineren en sta ik achter het principe van vaccinaties.", maar ik kan daar weinig van bespeuren: voor de rest kruist het artikel alle vakjes op mijn bingokaart met antivax-memes aan.
2/x
"Momenteel speelt wereldwijd een media-campagne inzake vaccineren, ingezet in mei 2017".

Was het Bas ontgaan dat er over heel Europa enorme mazelenuitbraken waren, met in 2017: 35 doden op 21.315 zieken en in 2018 zelfs 72 doden op 82.596 zieken?
euro.who.int/en/media-centr…
3/x
Read 61 tweets
10 Jan
Welke advocaat wil mij vertegenwoordigen en ervoor zorgen dat zij/hij en ik deze week nog bij Op1 of Jinek zitten?
@BrautigamRoland :
1) ik heb je email ontvangen
2) ik voeg deze bij het dossier dat ik aan @Het_OM en @POL_Gelderland overhandig inzake uw online bedreigingen;
3) ik stuur deze ook door naar de relevante Kamerleden, het ministerie van VWS en de ministers.
Voor wie geblokt is, hier de tweet van Roland: Image
Read 4 tweets
8 Jan
Bij @blckbxnews is er een interview door Flavio van prof. dr. Theo Schetters, waarin deze nogal opmerkelijke uitspraken doet. Een kritische beschouwing van dit interview. Een kritische beschouwing van de man komt later in een apart draadje.

1/70
Theo Schetters is een bonafide wetenschapper. Hij is gepromoveerd op immuniteit tegen malaria, en heeft zijn hele leven gewerkt aan vaccin-ontwikkeling, thans via zijn (eenmans?)-BV ProtActivity.

linkedin.com/in/theo-schett…

2/70
Rond 2:35 zegt Schetters dat mRNA-vaccins nog noit breed ingezet zijn bij mensen. Dat klopt, maar er is de nodige ervaring mee opgedaan met eerdere trials, en het trial van Pfizer omvat 43.998 proefpersonen.

nature.com/articles/nrd.2…

3/70
Read 70 tweets
7 Jan
Geachte Nederlandse ziekenhuizen, in onderstaand gesprek zit de CEO van @siemens Medical NL :

1) aan tafel met drie bruine complotdenkers

2) te pleiten voor nationalisatie van ziekenhuizen en het ontnemen van je zelfstandigheid.
Je kan dat als overweging meenemen bij de aanschaf van een volgende CT-scanner of MRI-scanner.
De opmerkingen die @keessmaling maakte over ziekenhuizen en hun beleid waren behoorlijk grof en beledigend. Wilt u met zo'n bedrijf zakendoen?
Read 4 tweets
6 Jan
Opiniemaker tweet video van de grootste medische fraudeur van de afgelopen 25 jaar.
@JornLuka Doe je geen enkel onderzoek voordat je zoiets tweet?

Wakefield is een leugenaar, fraudeur en oplichter.
@JornLuka had je mijn debunk nog niet gelezen? Wakefield verdraait in die video de boel, zoals hij dat al dertig jaar doet.

Read 5 tweets
5 Jan
Van Haga beweert eerst dat het aantal IC-bedden de afgelopen jaren gehalveerd is. Dat is onjuist.

Vervolgens Van Haga vraagt Van Ark naar het "corona-schip".
Van Ark waardeert het als mensen proberen bij te dragen. Kijkt wel of aan Nederlandse standaarden is voldaan.
Er is geen gebruik gemaakt van dit aanbod.
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!