Ανατολικος Profile picture
Jan 29, 2021 26 tweets 13 min read Read on X
Τον Μάιο του '19 σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, αναφέρεται ο #Άδωνις για την εκτεταμένη χρήση #fake_news αλλά και τη «βοήθεια» που είχε από γνωστούς δημοσιογράφους.
cjr.org/watchdog/greec…
Μάρτης '18. Επίθεση στον #Πολάκη για ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που έγινε αντιπρόεδρος Νοσοκομειου Σαντορίνης
Απέκρυψαν ότι είχε πτυχίο πολιτικού μηχαν. κ ότι για χρόνια πρωτοστατούσε στην προσπάθεια ανέγερσης του νοσοκομείου, ενώ ποτέ δεν είχε βουλκανιζατέρ.
healthpharma.gr/operators/stin…
Απρίλιος '16. Αρθρο θέλει τον #Φίλη να καταργεί τα θρησκευτικά στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Σε αυτές τις τάξεις δεν διδάσκονταν ποτέ θρησκευτικά.
pronews.gr/elliniki-polit…
Το Μάιο του '16 κυκλοφόρησε άρθρο με τον ισχυρισμό πως ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. #Φίλης ζητά από τους νηπιαγωγούς να μάθουν Αραβικά.
alfavita.gr/koinonia/19041…
Τον Σεπτέμβριο του '16 μάθαμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας κ Θρησκευμάτων καταργεί δήθεν την πρωινή προσευχή στα σχολεία.
m.luben.tv/stream/89257
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου '17 κυκλοφορησε μια φήμη σε διάφορα blogs, που ανέφερε ότι η Ηριάννα ήταν αδελφή του πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργου Βασιλειάδη. 
protagon.gr/epikairotita/k…
Η @olgagerovasili θα έδινε «επίδομα σφραγίδας» 50 € στους δημοσίους υπαλλήλους και ένα σατυρικό άρθρο από την ιστοσελίδα "Το Βατράχι" δημοσιεύθηκε σαν αληθινή είδηση.
tovatraxi.com/politics/epido…
Αύγουστος '17. Κοινοποιήθηκε βίντεο με τον ισχυρισμό πως βλέπουμε «δολοφονία φοιτητή από το παρακράτος του Μαδούρο». Το βίντεο αναπαρήγαγε κ ο #Αδωνις.
Το βίντεο είναι από το Πουέρτο Ρίκο.
ellinikahoaxes.gr/2017/08/04/gka…
Αύγουστος του '17 κυκλοφορεί ένα
«μαϊμού» γράφημα της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα εξυγίανσης που δείχνει ως χειρότερο το 3ο μνημόνιο του #ΣΥΡΙΖΑ. Το αναδημοσίευσε τότε μεταξύ άλλων κ ο Άδωνις. Image
Σεπτ. '17.
Ο Άδωνις σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» υποστήριξε ότι «στην ομάδα διαχειριστών του πλοίου, υπάρχει και ένα πρόσωπο (Μάνθος Γιουρτζόγλου) που είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Σύριζα και του κ. Τσίπρα προσωπικά
ellinikahoaxes.gr/2017/09/17/nav…
Σεπτ. 2017.
«Το ζεϊμπέκικο του Π. Κουρουμπλή στη γιορτή του Κουντούρη». Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι ο πρώην Υπ. Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ήταν καλεσμένος στη γιορτή του πλοιοκτήτη του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε κ προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή
thebest.gr/article/457850-
Σεπτ. 2017.
Το γραφείο τύπου της ΝΔ ισχυρίστηκε πως η #ΕΡΤ δεν μετέδωσε την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Το σχετικό ρεπορτάζ η ΕΡΤ το μετέδωσε σε δύο μάλιστα δελτία.
Οκτ. 2017.
2174 € επίδομα το μήνα παίρνει δήθεν από το κράτος του #ΣΥΡΙΖΑ ο «μετανάστης» Αχμέτ. Ένας σχετικός πίνακας που δημοσιεύτηκε, μισός, είναι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Image
Φεβρ. 2018. Εγχώρια δημοσιεύματα φέρουν ως συνεργάτη των Ναζί τον παππού του Υπουργού Εξωτερικών Νίκο @NikosKotzias
ellinikahoaxes.gr/2018/02/07/nik… Image
Φεβρ. '18. Αγρότης δήθεν χτύπησε άγρια στο πρόσωπο τον βουλευτή Ροδόπης Σύριζα, Α. Καραγιουσούφ κ τον έστειλε στο νοσοκομείο όπου χαροπαλεύε, αποδεικνύοντας έτσι πόσο... ανεπιθύμητοι είναι ανά την επικράτεια οι πολιτικοί
fonirodopis.gr/press/63206/%C…
Μάρτης 2018. Σενάρια περί δήθεν ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές αρχές στον Έβρο με τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν κ ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Αλλά σενάρια ενέπλεξαν τους στρατιωτικούς με διαπραγματεύσεις για συντάξεις
Αύγουστος 2018. Ο πρώην αναπληρωτής ΥπΕξ Κατρούγκαλος φέρεται να χαιρέτησε δήθεν στρατιωτικά σε εκδήλωση για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών μας από την Τουρκία που κρατούνταν, παρότι ήταν ντυμένος με κουστούμι.
Ο Χαρδαλιάς βέβαια το έκανε όντως.
ellinikahoaxes.gr/2018/08/18/kat… Image
Αύγουστος 2018. Γκρέμισαν δήθεν τον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας μέσα στον χώρο του Βοτανικού, επί της Ιεράς Οδού 114, για να γίνει το Τζαμί για τους πρόσφυγες που προσκαλεί ο
ellinikahoaxes.gr/2018/08/31/gkr…
Μάιος του '17. Το “28” μεγαλύτερο από το “57” δείχνει ο #σκαι_ξεφτιλες για να αποδείξει ότι τα Εξάρχεια πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Ραγδαία αύξηση επιθέσεων από 57 σε... 28!
m.luben.tv/stream/112875
Τον Οκτώβριο του '18 αποφάσισαν στον #σκαι_ξεφτιλες να παρουσιάσουν το γράφημα των στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη ανάποδα ώστε να φαίνεται πτώση εκεί που είχαμε άνοδο.
m.tvxs.gr/mo/i/276646/f/…
Ιανουάριος του '15 στην παρουσίαση της δημοσκόπησης της Rass στον #σκαι_ξεφτιλες λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 παρουσιάζεται γράφημα που τα ποσοστά αθροιστικά υπολοίπονταν του 100% Image
Σε γράφημα του ΣΚΑΙ αρχές '15 είδαμε το 43% να είναι μεγαλύτερο από το 49,5% γιατί αυτό ήταν που ήθελε και ο #σκαι_ξεφτιλες, οπότε το... τραβούσε να απλωθεί. Image
Σε γράφημα του #σκαι_ξεφτιλες φαίνεται κατάρρευση της αξίας του δεκαετούς ομολόγου, επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το 8,94% να δείχνει μικρότερο από το 6,60%. Image
Αύγ. 2018. Μετά το διάγγελμα #Τσίπρα από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα ισχυριζόμενα ότι σε μια φωτογραφία φαίνεται να τον χαιρετάει δήθεν η Αντύπα, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο Αχαΐας.
alfavita.gr/politiki/26545…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ανατολικος

Ανατολικος Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PantelisTs

Jun 12, 2023
Ένα νηματάκι με την ιστορία των περικοπών στις #συντάξεις κατά τα 3 #μνημόνια.

1ο κ 2ο μνημόνιο.
Οι μειώσεις στις συντάξεις ξεπέρασαν τα 45 δισ. € το διάστημα 2010- 2014.
3ο μνημόνιο
2,4 δισ. € το διάστημα 2015-2019 οι συνολικές μειώσεις που δρομολογήθηκαν μετά τη συμφωνία στο Γ' Πρόγραμμα του 2015. 532 εκατ. € σε ετήσια βάση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1. Μάιος 2010.
Ψηφίστηκε η περικοπή δώρων (η 13η κ 14η σύνταξη κ υποκατάσταση με επιδόματα
2. Ιούλιος 2010.
Ν. 3863, 3865, “μεταρρύθμιση” Λοβέρδου. Μικρές μειώσεις που σταδιακά γίνονται μεγάλες.

3. Ιούλιος 2011.
Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κ τους ν. 3986, 4002 με ηλικιακά κριτήρια, υπέστησαν μειώσεις από 6% έως κ 10% οι συντάξεις μεγαλύτερες των 1.700 €
Read 7 tweets
May 7, 2023
1. Ένα νήμα για τον μύθο των "καλών" ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.) του εξωτερικού.
Αφορμή η τοποθέτηση του επικεφαλής επικρατείας #ΣΥΡΙΖΑ Όθ. Ηλιόπουλου, Γιατρού καθηγητή Ιατρικής Σχολής Χάρβαρντ, κατά των ιδιωτικών π.
#ηττα_κεραμεως #εκλογες2023 #Επικρατειας #πανεπιστημιο
2. Κατηγορήθηκε ως διπρόσωπος δέχθηκε επίθεση με όπλο μυθεύματα του νεοφιλελευθερισμού για την ανώτατη εκπαίδευση.

Υπάρχει απόκρυψη της διαφοροποίησης μεταξύ κερδοσκοπικών και μη π. Τα ιδιωτικά π., όπου υπάρχουν, είναι κατά κανόνα χαμηλής ποιότητας.
#παιδεια #πανεπιστημιο
3. Δεύτερο μύθευμα αυτό περί διδάκτρων. Η ύπαρξη ή μη διδάκτρων δεν καθορίζει αν ένα π. είναι δημόσιο ή όχι. Τα περισσότερα κρατικά π. στον κόσμο έχουν δίδακτρα, όπως και τα περισσότερα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά.
#Κεραμεως
#ηττα_κεραμεως
#εκλογες2023 #ΝΔ_ΤΕΛΟΣ
Read 12 tweets
Sep 19, 2021
Πολλά γράφτηκαν για την υπόθεση #efood. Δέχθηκα προσωπικές επιθέσεις από διάφορους, ακόμα κ συντρόφους, αριστερούς, γενικά προοδευτικούς ανθρώπους, που εκτιμώ. Έτσι θα ήθελα να κάνω διευκρίνιση κ κατάθεση προσωπικής εμπειρίας ως... εγκάθετος της efood.
#cancel_efood #cancel_wolt
Είμαι ΔΥ, με γυναίκα άνεργη εδώ κ δεκαετία, 3 παιδιά στο λύκειο κ τα ανάλογα έξοδα. Αυτονόητο ότι δεν έχω περιθώρια άρνησης τύπου "σιγά μη δουλέψω για τόσα" ή τέτοια άκυρα. Ακόμα κ σε λατομείο θα πήγαινα να σπάω πέτρες για να μεγαλώσω τα παιδιά μου.
Δουλεύω ως διανομέας κατά περιόδους από το 1996, πάντα ως 2η απασχόληση.

Γιάννενα, (κ χειμώνα), για 3 συνεχόμενα χρόνια, προ κρίσης, για 4€/h μαύρα. Πρωτοστάτησα στη προσπάθεια δημιουργίας συλλόγου εργαζομένων διανομέων. Δέχθηκα επίθεση, βιαιοπραγία, καθώς κ διάφορες απειλές.
Read 20 tweets
Aug 31, 2021
Το μακρυνό '18 κυκλοφόρησε μια ψεύτικη είδηση ότι ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ @gkatr χαιρέτησε στρατιωτικά ενώ ήταν ασκεπής.
Ο δε νέος υφυπουργός @nhardalias όντως είχε χαιρετήσει όντας ασκεπής.
Διαβάστε στο νηματακι τη συνέχεια.
Οι διαφορές είναι δύο.
1ον, ο @gkatr δεν είχε σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
2ον, ο @nhardalias όντως χαιρέτησε ασκεπής, ο @gkatr όχι.
Δείτε τη φώτο από άλλες γωνίες
Επίσης, εδώ είναι η κατάρριψη της είδησης όσον αφορά τον πρ υπουργό #ΣΥΡΙΖΑ
ellinikahoaxes.gr/2018/08/18/kat…

Σας θυμίζω τις επιθέσεις που δεχτεί ο Κατρούγκαλος, αδίκως, ενώ για τον Χαρδαλιά υπήρχαν μόνο καλά λόγια περί αναστήματος, παρουσιαστικού και εικόνας.
#τι_ψηφισατε_ρε_μαλακες
Read 4 tweets
Jun 5, 2021
Στις 15-1-2021 εκδικάστηκε στο ΣτΕ προσφυγή μαθητών με θέμα την απαλλαγή από τα θρησκευτικά.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει κρίνει ήδη 2 φορές ότι αρκεί η γενική επίκληση λόγων συνείδησης κ όχι «θρησκευτικής», που συγκαταλέγεται στα ευαίσθητα δεδομένα >>
τα οποία δεν επιτρέπεται να τηρούν τα σχολεία, όπως έκρινε το ΕΔΔΑ.
Το Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί όλες τις αποφάσεις. Με την ΥΑ 61178/ΓΔ4/2021 ζητεί από γονείς ΥΔ στην οποία να επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
Επιπροσθέτως, ζητεί η σχετική ΥΔ κ από τους 2 γονείς >>
κ μάλιστα με επικύρωση γνήσιου υπογραφής, ενώ για τα αλλά μαθήματα, πχ γυμναστική, αρκεί από τον ένα γονέα κ χωρίς επικύρωση.
Επίσης η σχετική ΥΔ δεν υποστηρίζεται από αντίστοιχη ηλεκτρονική διαδικασία.
Τέλος, δίνει το δικαίωμα της υποβολής σχετικής αίτησης απαλλαγής μόνο >>
Read 4 tweets
Feb 21, 2021
Με αφορμή την υπόθεση #Λιγναδης_παιδεραστης και την προσπάθεια των δεξιών τρολ να αλλάξουν ατζέντα, ανέσυραν τα εμφυλιοπολεμικά μυθεύματα περί #Βελουχιωτη και παιδεραστείας.

Ας δούμε πότε και από ποιόν ξεκίνησε αυτή η φήμη.
#Μενδωνη_παραιτησου
#κυβερνηση_τσιρκο
Ο #Βελουχιώτης αυτοκτόνησε πριν 76 χρόνια, στις 16 Ιουνίου του 1945.

Η πρώτη σχετική αναφορά περί παιδεραστείας έγινε στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1946 του Βρετανού Denys Hamson, από τους συμμετέχοντες στον Γοργοπόταμο, με τίτλο “We Fell Among Greeks”, ...
... Jonathan Cape, London, 1946, στις σελίδες 99-100. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά με τίτλο “Με τους Έλληνες στο Γοργοπόταμο”, εκδόσεις Ελληνική Ευρωεκδοτική, χωρίς χρονολογία (δεκαετία του 1980), και στις σελίδες 77-78, το πλήρες επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(