Kalu loan rumah belum habis bayar lagi. Kena buat hibah untuk harta bercagar.

Boleh gunakan khidmat lawyer syarie atau wassiyah shoppe atau as salihin.

Diorg ada sediakan khidmat untuk buat dokumen untuk rumah yg masih ada loan dan buat hibah bercagar.
Hibah Bersyarat Rumah Bercagar (HBRB) ini adalah sebagai penyelesaian kepada mereka yang nak hibahkan rumah tapi masih belum habis bayar dengan bank.

Ini salah satu solution untuk kes taknak perebutan harta selepas meninggal dunia.
Untuk kos perkhidmatan, boleh refer kepada lawyer syarie atau wassiyah shoppe atau as salihin.
Untuk detail ringkas berkenaan hibah bercagar. Boleh baca artikel di link di bawah 👇👇👇

1. wasiyyahshoppe.com.my/ada-ke-hibah-r…
2. propertyguru.com.my/property-guide…
3. iproperty.com.my/guides/hibah-h…
4. hmetro.com.my/bisnes/2021/02…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Che Aiman

Che Aiman Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @cheaimannn

20 Feb
"Cik, husband saya meninggal, rumah yang kami tinggal dulu terpaksa jual.

Keluarga arwah suami tiba-tiba tuntut bahagian mereka, saya takda duit sampai RM400K nak bayar, bahagian saya 1/8 je"
Maaf puan saya bertanya "macam mana hubungan puan dengan keluarga mertua sebelum ni ?"

"Alhamdulilah everything OK, tapi saya pon tak sangka akan jadi macam ni.
Rumah tu memang ada MRTT tapi MRTT selesaikan baki kat bank dan rumah tu kena bahagi ikut faraid tapi saya sayang sangat rumah tu cik.

Ada sentimental value untuk saya dengan arwah suami tapi saya takda duit sejumlah tu"
Read 19 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!