Dit wordt nu al een aantal jaren gezegd door deze minister, maar:
- centrale regie staat haaks op ingezette decentralisering (ipv marktwerking)
- als mensen ipv structuren zorg overeind hebben gehouden, is het dan logisch de structuur nog verder vd werkvloer te organiseren?
1/2
- Volgens minister kon de 'markt' de tekorten in aan testen/vaccins/beschermingsmiddelen niet oplossen. Maar die zijn júist door de markt opgelost - en te laat is er samengewerkt door overheid met de markt? Het probleem is dan gebrek aan samenwerking/contacten ipv marktwerking?
- NL heeft erg last van de 25 GGD's en 25 veiligheidsregio's die erg versnipperd zijn. Maar dat zijn beide publieke structuren. Dat heeft weinig met marktwerking te maken?
- Verzekeraars willen juist meer ipv minder aan preventie gaan doen? Dus hoezo staat de markt dat i/d weg?
Naja, zomaar een paar kanttekeningen bij de uitspraken van de Jonge. Ook partijpolitiek zijn de uitspraken moeilijk te begrijpen, een staatszorgstelsel past moeilijk in het christen-democratisch denken. Jammer dat we die discussie nog onvoldoende hebben gevoerd binnen het CDA.
En ik snap goed de frustratie van De Jonge. Hij is de nationale pispaal, maar moet eindeloos palaveren met Jan en alleman aan zijn ministerstafel. Hij wordt gezien als de baas, maar is (bijna) nergens de baas over. Dat is lastig leiding geven in een crisis en maakt kwetsbaar.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Sywert van Lienden

Sywert van Lienden Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Sywert

2 Feb
Kleine nabrander: uiteraard verwijt ik niet linkse mensen (of partijen) dat deze problemen door hen ontstaan zijn. Zie allerlei mensen van goede wil zich voor hen inzetten.

Wat ik wel zag: trending topic #500kinderen. Onderstaande kinderen zijn nooit trending topic 1/2
Waar ik mij kapot aan kan ergeren: dat ik allerlei linkse (ex)-politici, campagneleiders en subsidieclubs al jaren aandacht zie vragen voor Moria, waar geen alleenstaande minderjarige weeskinderen leven in deze aantallen. Ze gaan ermee door, omdat het híer een symbool is geworden
Het gaat allang niet meer om dáár, of de kinderen die betrokken zijn. Het gaat om het feit dat zij zich in hun eigen voortreffelijkheid moreel kunnen distantiëren, ongeacht de feiten op de grond.

Die diepgaande betrokkenheid zie ik niet voor kwetsbare kinderen hier. Pijnlijk.
Read 17 tweets
2 Feb
Lieve linkse mensen. Denken we ook aan deze écht bestaande kinderen zonder fijne ouders/plek uit onze eigen gemeenschap? Zij vragen om onze zorg en aandacht.

"Schreeuwend tekort aan pleeggezinnen: 700 kinderen in de wachtkamer"
rtlnieuws.nl/nieuws/nederla…
Of een eigen plekje voor de bijna 12.000 dakloze jonge mensen in Nederland, een verdubbeling in een paar jaar tijd
nos.nl/artikel/229866…
Of wat aandacht voor de honderden kinderen in AZC's die op wachtlijsten maar vol verveling moeten wachten voordat hun leven in Nederland een start kan krijgen
bd.nl/tilburg-e-o/ho…
Read 8 tweets
26 Oct 20
Ben echt sprakeloos. GGD vindt dus van meldingsplichtige ziekte (A-lijst) dat het geen taak heeft voor publieke infrastructuur voor verwerking van data.

Private testmarkt is net zo groot als publieke. Dit gaat om duizenden en duizenden positieve uitslagen
skipr.nl/nieuws/aantal-…
Wat je zou moeten willen doen: bouw zsm een publieke back-end voor teststraten waarin zij verplicht (!) moeten werken. En koppel die aan Osiris/CoronIT. Alleen zo houd je zicht op de uitslagen - en als bonus kan je BCO weer opstarten straks.
@LodewijkA @hugodejonge @MarijnissenL
Noch de minister, noch de Tweede Kamer zou het ooit moeten willen accepteren dat de GGD zich hier vanaf maakt met de opmerking dat zij geen tijd/energie hebben. Als je het zicht op het virus wilt verliezen, moet je het zo doen. Overheid: step up your game!
Read 4 tweets
25 Oct 20
Klein draadje met update. Het #CDA zal vandaag en morgen kiezen wie namens deze partij de lijst gaan vormen voor #TK2021. Ook wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld. Vanwege een aantal berichten, belletjes en geruchten wil ik helder zijn: ik sta níet op de lijst voor #TK2021.
Begin dit jaar, voor Corona, kreeg ik de optie om deel uit te maken van de verkiezingsprogrammacommissie. Dat was een bewuste keuze voor constructieve inhoud. En best een spannende stap; een stap weg van onafhankelijkheid aan de zijlijn naar het bekennen van kleur.
Dat deed ik deels niet om wat het CDA nu is, maar ook om wat het zou kunnen zijn. Begin dit jaar schreef er in dit blogje meer over: "Waarom het CDA?". Langs die lijn heb ik mijn bijdrage proberen te leveren, te midden van alle drukte rondom Corona. medium.com/@Sywert/waarom…
Read 10 tweets
16 Mar 20
Het advies van het Imperial College COVID-19 Response Team -dat Britse overheid adviseert over aanpak- staat online. Staat ook in waarom het niet kiest voor mitigatiestrategie (wat NL nu gaat volgen). Leestip: imperial.ac.uk/media/imperial…
Overigens ook kanttekeningen bij indammingsstrategie, die in lijn liggen met Van Dissel (RIVM) zojuist zei bij Nieuwsuur. Het hangt grotendeels af van de inschatting van de snelheid waarin een vaccin gemaakt kan worden.
Dit zijn de cijfers in het (geavanceerde) model van de Britten, uitsplitst naar leeftijdsgroepen:
- percentage van mensen die naar het ziekenhuis moeten
- percentage mensen die IC-zorg nodig hebben
- overlijdensrisico
Read 9 tweets
8 Feb 20
En zie hier waarom Klaver (GroenLinks) en Jetten (D66) zulke heftige woorden gebruiken voor een provinciaal bestuur. Over discriminatiebeleid gaat een provincie niet. Wel over landbouw en natuurbeleid. En in Brabant zijn deze twee partijen de baas 1/2
De twee gedeputeerden:
- Rik Grashoff (GroenLinks - Natuur, Water en Milieu)
- Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66 - Gezondheid, Energie en Landbouw)

Rik Grashoff is oud-Kamerlid landbouw GroenLinks.

AnneMarie Spierings is voorzitter van het landelijk bestuur van D66.
Daarbij is Brabant de cruciale provincie in het landbouw- en stikstofdossier. D66 en GL hebben er landelijk belang bij een andere coalitie te voorkomen. Vandaar nu de harde persoonlijke uithalen naar VVD/CDA/FVD. Laat ze gewoon zeggen waar het ze werkelijk om gaat..
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!