Ja ho tenim aquí!🎉
Com Espanya ja no pot pagar ni els interessos del seu deute, necessita urgentment 5.000M d’euros més per salvar el cul. Amb els 16.000M que extreu anualment de Catalunya per a partides de competències estatals, ja no en té prou.
D’on els treurà...

Enfilall!⤵️
—Pugen les bases mínimes de cotització com fan cada any?

No! Es mantenen per tercer any consecutiu en 944,40; els famosos 288,99€ mensuals que es paguen, facturem o no.

—Ailàs! Com s'ho volen fer si no?

Lligant les cotitzacions als ⎝𝕀𝕟𝕘𝕣𝕖𝕤𝕤𝕠𝕤 ℝ𝕖𝕒𝕝𝕤⎠☢️💣☣️
Així, com a detall sense importància:

La base mínima de cotització és el "Salari Mínim" que la SS imposa —tant si el guanyem com si no. Es deuen pensar que com mitja Espanya treballa en negre, doncs paguem això i tots contents.

Que es foti per tant, qui declari escrupolosament.
Suposem que els ingressos reals d'un autònom són 944,40€/mes. Després de pagar la cotització corresponent a la SS es queda amb 655,41€/mes.

Un treballador que cobri el SMI de 1108,33 (12/any) cotitza per un total del 5,44%¹⁺², és a dir uns 60,28€. Es queda amb 1048,05€/mes.
¹ L'empresa cotitza el 25,62% restant fins arribar al 31,07%. Però això no es pot repercutir al treballador.

² —Agent! Jo cotitzo més i tinc SMI!

Sí, però les dues pagues extres per llei no cotitzen a la SS i, en aquest cas, les he prorratat per poder comparar millor mes a mes.
Si ja li afegim la retenció obligatòria¹ d'IRPF del 15% per als autònoms freelance (que no facturen a particulars), la cosa evidentment empitjora.

El tipus mínim de retenció per als assalariats en aquesta franja és tan sols del 2%.
¹ Em diuen per l'orellera que és obligatòria si la teva renda és >15k€. Ja, però com ho saps si no hi arribaràs? I si l'any passat ho va ser? Doncs et fots i retens com un campió.

Amb la misèria que guanyes te'n tornaran bona part l'any que ve. Però, d'entrada, llepes i pagues!
En cas que treballis per a particulars, enlloc de retenir l'IRPF, els teus preus es veuen encarits per l'IVA, cosa que fa que més o menys acabis tenint una mossegada semblant, però amb un altre color. I que has d'anar estalviant fins al final del trimestre.
Anava a fer una altra gràfica per als autònoms del comerç que fan recàrrec d'equivalència, o els de l'hosteleria que tenen treballadors. Però crec que després d'un any frenant la corba de la pandèmia ja no en deu quedar cap.

Us guardem a tots en bon record, allà on sigueu.🕯
En resum, te'n queden si fa o no fa, uns 500€ per a tu.

Prou per llogar una capsa de llumins a 1 hora de Can Fanga, compartir wifi amb la veïna, dutxar-te al poliesportiu i fer macarrons amb oli i sal tres cops per setmana.

Però ep! tens el privilegi de desgravar-te mig mòbil!
Ara bé! Com ets una bona catalaneta, treballadora i emprenedora, que se n'ha sortit de pitjors batalles, decideixes que treballant 60 hores setmanals també pots viure. Total, no en tens ni per llibres, tampoc et cal temps per llegir.

Aconsegueixes facturar un 50% més! 1491,60€!
No arribes als 1.000€ i encara guanyes uns 50€ menys que algú amb el SMI. Hisenda ja no et dóna cap alegria a la primavera, però comences a malviure dignament. Que no és poc!

Ara ja tens prou diners per quedar-te adormida als 5min de qualsevol sèrie de Netflix. #PrivilegisRETA
Sí. També ho saps que pagant aquesta base et quedarà una pensió d'uns 789€ després de 36 anys.

Però ets autònom, vius al món de l'avui! Tu no hi penses en la baixa, o l'atur, o la jubilació!

El trabajo dignifica te honra, te realiza, te luce, te abrillanta y te da esplendor!
PERÒ! Si el 2020 no havia estat prou difícil; has hagut de córrer per rebre els ajuts de la Gene (que a Hisenda ja li brillen els ulls); i tot i així et miraves el 2021 amb l'il·lusió de pensar "ens en sortirem"...

De sobte, mires el teu compte corrent, i et trobes això:
Tornes a cobrar poc més de 830€.
Intentes mirar la part positiva:

—Hisenda em tornarà més calers al juliol? No.

—Cobraré una pensió millor quan em jubili? 🤣

» Comences a investigar com quedar-te embarassada de trigèmins abans no acabi 2021 i passar a ser família nombrosa.
Se m'està fent tard, però no vull anar-me'n a dormir sense dir-vos que demà amb el cafè seguiré el fil i espero poder donar-vos, per variar, alguna esperança.

À bientôt!
Bon dia. Després del cafè, vull començar dient-vos que, malgrat tot, jo personalment no canviaria l’emprenedoria per res del món.
I també començaria a preparar les crispetes.

La cosa està tan malament que el gobierno más progresista de España, no ha estat capaç:

- ni d’amagar aquesta notícia amb cap altra de més populista.
- ni tan sols de maquillar-la per fer veure que pagaran més els que més guanyen.
L’objectiu és clar. Volen fer pujar això:
Però només faran baixar això:
El resultat de tot plegat és que encara que PSOE i Podemos aguantin fins a final de legislatura (cosa que dubto), es troben amb una situació tan insostenible que es vegin obligats a cremar les classes baixes.

La situació d’Espanya és molt pitjor del que ens imaginem.
El resultat de tot plegat? El creixement de les dretes reaccionàries i elitistes. Que l’únic que han sabut fer és endeutar-se per sobre de les seves possibilitats per mantenir les seves polítiques populistes. I la gent els anirà a votar en massa. Mentre passaran gana i misèria.
El feixisme extractiu s’instal·l’ara amb plenitud de poder a Madrid, encara més que ara, intentant munyir la vaca de torn. Malgrat totes les vaques ja estan anèmiques. Començaran les revoltes al carrer en defensa d’uns o altres. Entre la mateixa gent que ja no té res més a perdre
I Europa veurà que així no aconseguirà mai cobrar el deute. Que haurà d’intervenir urgentment la sobirania de l’estat com ha passat a Polònia i a Hongria. El pes demogràfic ja no serà suficient per justificar la deriva catastròfica de l’economia.
Aquesta situació crearà un punt d’inflexió en el funcionament d’Espanya. Una auditoria profunda per part d’Europa destaparà els privilegis i corrupteles bilionaris de les elits, el pressupost en defensa es considerarà inacceptable.
I es prendran mesures, però no d’austeritat.
La reacció de l’ultradreta encara serà més furibund a i creixerà el sentiment antieuropeista. Europa ja no enviarà ajuts, Europa ja no comprarà deute.

El too big to fall espanyol, s’acaba.
I serà el moment en que es descobrirà que Catalunya és una regió nacional solvent, capaç de funcionar amb autonomia, oberta i acostumada a les relacions internacionals.
Es veurà que aquí la ultradreta no domina. Que el que domina és la voluntat transversal de ser un estat lliure.
Serà la fi de 500 anys d’història d’Espanya. I em sap molt greu per qui hi tingui una relació patriòtica, de pertinença. Gent que valora la seva diversitat, però que encara més en valora la seva unitat. Pels quals la seva fi serà motiu de profund dolor.
Serà el moment d’una reformulació de les divisions administratives, que no poden sostenir més aquesta situació. A Europa li interessarà que Espanya perdi 7,5 milions d’habitants per poder intervenir-la amb més facilitat i menys entrebancs institucionals.
Li interessarà que, almenys es pugui salvar un 20%-30% de la seva economia, que pagarà per tots els altres, però que ho podrà fer sense posar en perill la seva pròpia prosperitat.
Li interessarà una Catalunya independent. Fins el passat 14 de febrer, no li quedava clar que una majoria de la ciutadania ho volgués. Ara sí.

Europa va permetre un referèndum a Escòcia quan el SNP va aconseguir un 44-45% del vot popular al 2015 (i el 53% dels escons.
A Catalunya hi tenim el 51.14% del vot i el 54,8% d’escons.
La principal diferència entre Escòcia i Catalunya, de cara a Europa, és que saben que el Regne Unit sobreviuria social i econòmicament la independència d’Escocia.

Espanya, no.
Però ha arribat a un punt en què Espanya no sobreviurà. Amb o sense Catalunya. Millor salvar Catalunya (i potser el País Valencià i Euskadi) que deixar caure aquesta població que podrà aportar en un termini de 5-10 anys més que no percebrà.
En definitiva:

Que malgrat la pèssima notícia que ens representa als autònoms, ha fet apropar, i molt, la independència efectiva de Catalunya.

I la independència de Catalunya serà una etapa de prosperitat per a l’emprenedoria des del minut 1, ja que és el que millor sabem fer.
FI

Si heu arribat fins aquí, espero us ha semblat interessant. Repiuleu el 1er tuit si creieu que li ho pot semblar a algú altre.
Com no tinc gaires seguidors, depèn molt dels pocs que em llegiu que pugui arribar a algú altre, autònom o no.

Agraït i bon dimarts.

I ara, 2n ☕️
Rellegint el fil, només puc deixar-vos amb aquest tema de #DaftPunk d’inspiració disco-R&B que el descriu de meravella.

També us garanteixo que si l’escolteu sencer us envairà força bon rotllo per a la resta del dia.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Agent🕴Vilaseca

Agent🕴Vilaseca Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!