🌋آتش فشان شرق اروپا در آستانه فعال شدن؟
مدتی است که اخباری از نقل و انتقالات نظامی در اوکراین و روسیه به گوش میرسد. حجم زیاد این تحرکات ذهن را به سمت شروع دوباره درگیری در منطقه دونباس و کریمه میبرد. اما دلیل تمایل به درگیری چیست؟
پاسخ ساده است! پروژه نورد استریم ۲
با روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا، این کشور سعی کرد تا به سیاست های احمقانه دولت ترامپ پایان دهد و تلاش خود را برای توقف پروژه نورد استریم ۲ انجام دهد. تاکنون تحریم هایی هم بر علیه این پروژه وضع شده است اما قطعا کافی نیست!
اروپا باید خطر روسیه را ملموس احساس کند...
برنامه این بود. تشدید تنش نظامی بین اوکراین و روسیه
از چند ماه پیش نقل و انتقال نظامی اوکراین هم آغاز شد. ترکیه که در جنگ قره باغ جنگ افزار های روسی را شکست داده بود، صادرات سلاح از جمله پهپاد به اوکراین را آغاز کرد. دو کشتی باری آمریکا حامل سلاح در بنادر اوکراین پهلو گرفت و...
🔰اما اوکراین چه سودی خواهد برد؟
تصور اولیه اوکراین و آمریکا بر این است که روسیه از بیم تحریم بیشتر از تغییر زیاد خطوط نبرد پرهیز میکند. بنابراین اوکراین یک شانس برای بازپسگیری مناطق از دست رفته دارد. اگر هم اوکراین پیروز نشد، باز هم چیزی را از دست نداده است.
آمریکا به بهانه دخالت روسیه، اروپا را مجبور به توقف نورد استریم ۲ میکند و اوکراین همچنان کلید اصلی انتقال گاز روسیه و بلاروس به اروپا خواهد ماند و درآمد چند ده میلیارد دلاری آینده خود از این انتقال را حفظ میکند. اگر کار ها خوب پیش رود، حتی امکان تحریم نفت روسیه هم وجود دارد.
🔰روسیه برای توقف این دام چه خواهد کرد؟
روسیه میداند که برخورد کجدار و مریز با اوکراین هم نورد استریم ۲ را متوقف میکند و هم امکان تحریم بیشتر روسیه را فراهم خواهد کرد.
پس سخت ترین نوع واکنش را انتخاب خواهد کرد تا شاید طرف مقابل با دیدن آمادگی روسیه از تصمیم خود عقب نشینی کند.
اما اگر هم عقب نشینی نکند، روسیه به قصد تصرف بخش دیگری از اوکراین وارد نبرد خواهد شد.
میتوان میزان ورود احتمالی جدید به خاک اوکراین را در سه سطح تقسیم بندی کرد.
1.حمله با هدف آزادی دهانه کانال کریمه و اتصال آن به دونباس: پس از آن که کریمه به دست روسیه افتاد، اوکراین دهانه کانال
کریمه شمالی را بست تا از انتقال آب به این شبه جزیره جلوگیری کند. این اتفاق کشاورزی و صنعت این شبه جزیره را با مشکل مواجه کرده است و جاری شدن آب در این کانال بسیاری از مشکلات آن را حل خواهد کرد.
2.علاوه بر مورد یک، تصرف بندر اودسا و قطع اتصال اوکراین به آب های آزاد با هدف ایجاد اهرم بر ضد دولت اوکراین
زیرا ممکن است دولت اوکراین در آینده قصد ایجاد مانع جدید در مسیر رود دنپیر داشته باشد.
جنگیدن در این پلن مزیت رسیدن به ترنسنیستریا و همسایگی با مولداوی را هم دارد.
3.حمله به قصد رسیدن به کیف و تصرف حداکثری اوکراین
شاید با خود فکر کنید که این سه پلن خیالی به نظر میرسند اما واقعیت این است که آمریکا به همسایگی روسیه رسیده است و روسیه همان طور که مستقیما در بلاروس دخالت کرد، با بالا بردن هزینه مجبور به تغییر عادت های آمریکا است.
روسیه حتی در این راه بلاروس را هم وارد صحنه کرده است و همزمان با حضور ارتش روسیه در بلاروس به قصد برگزاری رزمایش، ارتش بلاروس نیروهای خود را به سوی مرز اوکراین روانه کرده است. فیلم لشکر کشی ارتش بلاروس در مرز اوکراین در توییت بالا
حالا باید دید در نهایت قدرت نمایی روس ها باعث عقب نشینی آمریکا و اوکراین از این قمار بزرگ خواهد شد یا شاهد مرحله ای جدید در درگیری ابرقدرت های جنگ سرد خواهیم بود؟!!
پایان
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
فارغ از صحت و سقم این خبر ایران وایر، آقای قالیباف، دستیارانش و افرادی که خودشون رو منتسب به ایشون میدونستند طی انتخابات های قبلی هم تلاش هایی برای نشان دادن این چراغ سبزها به طرف غربی داشته اند.
چند تا مثال از انتخابات ۸۸:
۱) یک سند ویکی لیکس به تاریخ بهمن ۸۷ ادعا میکنه که کنسولگری آمریکا در استانبول صحبت های دیپلمات سابق وزارت خارجه ایران آقای کیا طباطبایی رو به وزیر خارجه وقت آمریکا خانم هیلاری کلینتون منتقل کرده است.
در اون زمان آقای طباطبایی مسئولیتی در وزارت خارجه ایران نداشتند و معاون دبیرکل سازمان D-8 در استانبول بودند.
طباطبایی در اون جلسه میگه ایران منتظر گام های آمریکا برای معامله است. اما به آمریکا و اتحادیه اروپا توصیه میکنه تا موضوع هسته ای رو چند ماه کنار بذاره!
اولین جرقه های نبرد دریای سیاه با خروج روسیه از توافق غلات زده شد. از آن به بعد تلاش اوکراین برای صادرات غلات از طریق رود دانوب و ریل و زمینی شدت گرفت.
این تلاش اوکراین از سویی با حملات موشکی و پهپادی روسیه به بنادر در رود دانوب مواجه بود و از سوی دیگر جوابگوی حجم تولید اوکراین نبود.
به گواه آمارهای دولت اوکراین، پیش از آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، کشاورزی ۴۰ درصد از درآمدهای صادراتی اوکراین را شامل میشد.
بنابراین کاهش صادرات و افزایش هزینه های انتقال غلات اوکراین، فشار را بر حامیان اوکراین افزایش خواهد داد و از آن مهمتر فرصتی برای افزایش سهم روسیه در بازار غلات دنیا خواهد بود.
این عکس رو انتخاب کردم چون برای من خیلی نمادین هست. روزی که لطفی الوان وزیر دارایی سابق حال مستاصلی داشت چون اردوغان به خاطر اصرار برای سیاست مدنظرش تشویق میشد.
اگر اردوغان رقابت فردا رو ببازه، درست یا غلط اخراج لطفی الوان و ناجی اقبال به عنوان یکی از دلایل مهم شکست ثبت میشه...
🔴ترکیه در دوراهی ناتو یا منطقه گرایی
روز یکشنبه در حالی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برگزار خواهد شد که تمرکز رسانه های خارجی بر روی مواضع سیاست خارجی دو کاندید اصلی انتخابات است.
در حالی که در سویی مواضع اردوغان برای تمام کشورها شناخته شده است اما به نظر میرسد با توجه به تعدد گروه های حاضر در اپوزیسیون تنها تا حدی میتوان روی مواضع قلیچدار اوغلو حساب کرد.
البته در این بین به نظر میرسد چندین کشور روابط خود با ترکیه را بسیار متاثر از رفتن یا ماندن اردوغان میدانند به گونه ای که شاهد حمایت علنی سران جمهوری آذربایجان، لیبی و آلبانی از اردوغان طی هفتههای اخیر بودیم.
همان طور که انتظار میرفت قلیچدار اوغلو امشب مواضع خود را نسبت به روسیه نرم تر کرد و از تکذیب دخالت در انتخابات توسط روسیه تشکر کرد.
کرملین امروز در موضع گیری هوشمندانه ای اعلام کرد اطرافیان قلیچدار اوغلو به او اطلاعات غلط داده اند.
اما امروز اردوغان به شدت به مواضع دیشب قلیچدار اوغلو تاخت و او را به مبتدی بودن در سیاست متهم کرد.
او گفت:«کسانی که آرزوی اداره ترکیه را دارند بلند می شوند و می گویند اجازه دهید با غرب دوست باشیم. میگوید من روسیه را تحریم خواهم کرد.
می گوید من هر تحریمی را که غرب علیه روسیه وضع کند اعمال خواهم کرد.
خوب، شما نمی توانید یک دولتمرد باشید. شما نمی توانید مدیر باشید. شما کی هستید که روسیه را تحریم می کنید؟
🔴محرم اینچه کاندید انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، از رقابت انصراف داد. با این وجود به دلیل صدور برگه های رای در روزهای گذشته، نام او همچنان در برگه های رای حضور دارد.
با انصراف اینچه احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم کمرنگ تر شد.
زمزمه های انصراف سینان اوغان نیز به گوش میرسد..