1/ Kort🧵over de gisteren gepleegde moord.
#SlechteVrijdag
#democratieNLIsDood
2/De democratie is vermoord. NL heeft in meerderheid gestemd op 4 partijen waarvan je *voor* de verkiezingen al kon vermoeden dat het anti-democratische partijen waren en die gisteren nog een allerlaatste kans hadden om de democratie te redden.
3/Dat hebben ze geweigerd.
Sigrid, Wopke en Gertjan hebben de democratie een dikke middelvinger gegeven.
Ze hebben Omtzigt een dikke middelvinger gegeven.
Ze hebben de slachtoffers van het toeslagenschandaal een dikke middelvinger gegeven.
4/Het liegen, bedriegen, de arrogantie van de zittende macht? gelegitimeerd. Een motie van 'afkeuring' indienen waarvan je weet dat Rutte dat zal zien als een waarschuwend opgestoken vingertje, je had net zo goed een motie van bijval kunnen indienen. Of een motie Halleluja Mark.
5/Rutte liegt niet alleen zelf, hij laat ook anderen voor hem liegen naar het hem belieft (Jorritsma, wat een gotspe). En die hoeven niet eens in zijn eigen partij te zitten (zie Ollongren), zo verweven zijn CDA/D66/CU al met de nietsontziende zittende arrogantie van de macht.
6/D66 en CU roepen nu heel hard 'foei' maar zitten binnen een paar weken weer met Rutte om tafel. Ik geloof er niets van dat ze *na* Pasen ineens wel de catharsis doormaken en een andere VVD-premier/onderhandelaar eisen.
7/Wopke heeft met zijn CDA vast enkele weken meer nodig, maar dan zwicht hij weer voor het ministerschap van Financiën of Economie. Laten we ons daarover vooral geen illusies maken.
8/De oppositiepartijen hadden gisteren moeten zeggen, voorafgaand aan de stemming: wie de motie van wantrouwen niet steunt, daar gaan we niet mee in een kabinet.
Dan was het misschien nog een beetje spannend geworden.
9/Dan hadden de huidige coalitiepartijen zichzelf openlijk tot 4 jaar Rutte IV = Rutte III veroordeeld.
Wat nu overigens ook gaat komen, tenzij Klaver zo machtsbelust blijkt dat hij zich laat misbruiken voor een uitruil van Segers.
De Lilian(e)s laten zich daar niet voor lenen.
10/En de PvdD al helemaal niet, Esther Ouwehand was gisteren het best/scherpst op links.
Enige manier waarop de democratie nog gered kan worden, is: splitsing van het CDA. Wie weet wat er gebeurt als @PieterOmtzigt (niet) gekozen wordt tot fractievoorzitter?
11/Misschien komt er dan nog, via vervroegde verkiezingen en een lijst Omtzigt, een kans op herstel van de democratie.
12/Tot zover deze poldertragedie.
Met in de hoofdrol natuurlijk: mafiabaas Mark Rutte, die door een angstige rechtbank vrijgesproken is van alle beschuldigingen en lekker door kan met liegen, bedriegen en het NL volk (met een gigantisch Stockholm syndroom) verneuken.
13/Mede mogelijk gemaakt door een krachteloze 4e macht: de pers, die Rutte in de verkiezingscampagne al liet wegkomen met:
* geen debat over toeslagenschandaal
* 3 debatten met Wilders waardoor Mark de redelijkheid zelve kon spelen
* rally round the corona flag via pieterklokjes
14/In plaats daarvan stuwden de media de #KaagHype op tot grote hoogten met haar #nieuwLeiderschap, dat dik twee weken na de verkiezingen al is gebleken een lege huls te zijn voor nog eens vier jaar #kruipenVoorRutte.
15/De democratie in NL is dood. Rutte kan zich alles permitteren. Als hij iemand op klaarlichte dag doodschiet op de Laan van Meerdervoort, komt hij er nog mee weg. Want hij kan zo leuk fietsen.

Dankjewel Sigrid, Wopke, Gertjan. Not.
16/En dat noemen ze dan een Goede Vrijdag.
De democratie is aan het kruis genageld, wordt vanavond begraven, maar gaat heus niet zomaar weer opstaan op 1e Paasdag.
Nou ja, misschien op 1e Paasdag 2025.
#nog4JaarEllende
#Ratte
#OmtzigtDebat
#democratieNLIsDood
P.S./Toen Kaag gisteren zei: 'Hier scheiden onze wegen' geloofde ik haar heel eventjes.
Totdat ik er achter kwam dat ze bedoelde: 'ik loop even een ommetje hoor, Mark!'.
P.P.S./Tot zover de #stuitendearrogantie ...

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Roel Griffioen ⬛️democratie⬛️NL⬛️is⬛️dood⬛️

Roel Griffioen ⬛️democratie⬛️NL⬛️is⬛️dood⬛️ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @roelgrif

1 Apr
Laten we ons op een moeizame dag als vandaag maar even vasthouden aan de enige groene gemeente die we nog hebben: Vlieland.
En in het kader van positieve puntjes zoeken: Friesland is sinds vandaag niet meer paars.
Ook in de regionale toe- en afnamegrafiek een lichtpuntje : in Noord-Holland-Noord is sprake van afname (groen) op weekbasis.
Read 8 tweets
1 Apr
LCPS cijfers van vandaag.
De IC grafiek gaat als een raket omhoog door de 61 nieuwe opnames van vandaag.
Sinds 4 november was slechts gedurende drie dagen dit 3-daags gemiddelde (nu 51) hoger: 29, 30 en 31 december 2020: De 'bocht' rechtsboven in de grafiek.
De vergelijkbare grafiek met de ZH-cijfers loopt door naar boven (en ietsje naar links) en gaat recht op het punt van 23 december af. Zoals te zien is, waren er in de 'decemberpiek' slechts 7 dagen met een hoger 3-daags-opnamegemiddelde.
De 7-daags-gemiddelden grafiek van de ZH cijfers loopt nog wel naar rechtsboven dus zowel opnames als bezetting stijgen.
Read 6 tweets
31 Mar
Edam-Volendam heeft de positie als coronabrandhaard van NL (4 dagen na het afstaan) weer overgenomen met een fors aantal nieuwe gevallen (67) op 1 dag.
Rozendaal is helaas niet groen meer, die kleur zien we nu alleen nog op de Waddeneilanden.
Limburg-Noord gaat 'aan kop' nu bij de regio's, met 418 per 100k/week. Groningen is nog steeds de 'rustigste' regio met 189, gevolgd door Twente met 196. Verder alles boven de 200.
In het kaartje met de toe- en afnames per regio zie je steeds meer wit (plateau), vooral in het noorden. Nog geen groen (afname) maar toch tekent de afvlakking van de groei zich af.
Niet in Limburg-Noord, overduidelijk.
Read 8 tweets
31 Mar
LCPS cijfers van vandaag.
De IC grafiek loopt naar rechts en iets naar boven. Vooral meer bezetting op het driedaags gemiddelde dus, qua opnames is het verschil marginaal (1 opname meer dan 3 dagen geleden) maar natuurlijk zijn beide #TeHoog.
Ook de 7-daagse grafiek van de ZH-cijfers loopt naar rechtsboven. En tevens steiler dan gisteren, dus dat is geen goed nieuws. Slechts tussen 23 december en 10 januari was het opnamegemiddelde hoger. Daarvoor tussen 23 oktober en 7 november.
Het driedaags gemiddelde stijgt nog scherper, en dat zien we in onderstaande grafiek door de 'bocht' richting het stuk grafiek van 24 tot 26 december.
Read 6 tweets
30 Mar
Nederland telt vandaag 14 'zwarte' gemeentes. Een van de 'nieuwkomers' is Castricum.
Maasdriel heeft met 736 per 100k/week de titel 'coronabrandhaard van NL' overgenomen van Reimerswaal (nu 730). Image
Qua regio's staat Limburg-Noord vandaag hoog in de lijstjes. De besmettingsgraden varieren van 191 per 100k/week (Twente) tot 410 (Zuid-Holland-Zuid). Image
8 dagen geleden hadden we voor het laatst een regio met afname. Nog steeds hebben we uitsluitend regio's met toename (rood) of plateau (wit), maar de tinten rood zijn dankzij de afvlakking van de laatste dagen lichter geworden. Image
Read 8 tweets
30 Mar
LCPS cijfers van vandaag.
De 7-daagse rondwandelgrafiek van de ZH opname gaat naar rechtsboven, zij het weer iets vlakker dan gisteren. Vooral meer bezetting, lichte toename van de opnames. Image
De 3-daagse IC-grafiek gaat hoofdzakelijk naar rechts en heel iets naar beneden (over 3 dagen gerekend precies 1 opname minder).
De bezetting over 3 dagen zit nu tussen de waarden van 29 en 30 december in. Het aantal opnames over 3 dagen is vergelijkbaar met dat van 6 januari. Image
In de grafiek van de ZH opnames zien we een doorstijgend 7-daags gemiddelde. Het bloemetje staat bij vorige week dinsdag. Het 7-daags gemiddelde was voor het laatst op 10 januari zo hoog als vandaag. Image
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!