1- Ülkeler interneti halkına tamamen kapatabilir mi? Geçtiğimiz yıl İran'da, bu yıl Küba ve Myanmar'da gördüğümüz ülkedeki interneti kesme çalışmaları Türkiye'de ya da diğer ülkelerde nasıl yaşanabilir? Ne yapmalıyız? Nasıl yapmalıyız? #Flood başlıyor.
2- İnterneti tamamen kesebilecek ülkeler arasında ABD, İran, Rusya ve Kuzey Kore gibi ülkeler görünse bile devletin kendi alt yapısı olmadığı için bunu gerçekleştirmesi pek mümkün değil. Şu an bu sadece Çin, İran ve Kuzey Kore’de mümkün. Rusya’nın ise çalışmaları mevcut.
3- Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde böyle bir durum ile karşılaşmak şu an için söz konusu değil. Yani hükümetler hiçbir şekilde bu ve benzer ülkelerdeki interneti tamamen kesemez. Çünkü böyle bir çalışma yok. Fakat buralarda durum biraz özel.
4- Durum bu ülkelerde biraz özel çünkü 'internet' devlet tekelinde olmasa da özel şirketler, varlığını sürdürebilmek için devlete bağlılığını her zaman gösterir. Bu yüzden bu ülkelerde (Türkiye dahil) bant genişliğinin daraltılmasını %99 oranlarında yaşamamız mümkün.
5- Sosyal medya engellemelerini ve bant genişliğini daraltmaya yönelik engellemeleri birçok yol ile aşabilirsiniz. Bunlardan bazılarını geçmişte yazmıştık:
6- İnternetin tamamen kesilmesi iletişim ve haberleşmeye zarar verirken aynı zamanda ülke ekonomisine de oldukça büyük zararlar veriyor. Bunu geçtiğimiz yıl yaşayan ve deneyimleyen İran'da gördük. Ayrıca bant genişliğini farklı yollarla da aşabilirsiniz. Flood bitti. Teşekkürler.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- Yemeksepeti'nin hacklenmesinin ardından kullanıcılardan gelen soruları cevapladık. Bu flood içerisinde endişelenen kişilerin ne yapması gerektiğine değiniyoruz. Flood birazdan başlıyor.
2- Öncelikle Yemeksepeti'ne ve Yemeksepeti kullanıcılarına geçmiş olsun.
'Yemeksepeti'nin bahsettiği SHA-256 gerçekten kırılamaz mı?'
Sha-256 ile maskelenmiş parolalar %100 güvende değil. Kırılması imkansız değil, güç. Bu kırılabilir. (Boş zamanı olan ve uğraşmayı seven kırar.)
3- 'Daha güvenli bir profi için ne yapmalıyım?'
Güçlü parolanın yanında 2FA, (SMS değil, Şifrematik) profilinizi daha güvenli hale getirecektir. Unutmayın; SS7 saldırısı ile SMS veya mesajlaşma uygulamalarına erişilebilir. Şifrematik kullanırken yedek kodu kaydetmeyi unutmayın.
1- Neden ücretsiz VPN kullanmamalıyız sorusunu ele aldığımız bu flood içerisinde Kaspersky’in kas.pr/134j bu linkteki ürününü neden alıp kullandığımızı da yakından inceleyeceğiz.
2- Geçtiğimiz haftalarda 3 VPN hizmeti hacklendi ve 21 milyon kullanıcının verileri çalındı. Bu verilerin internete sızması oldukça ürkütücü. Bu 3 VPN hizmetinin ismi ne diye soranlar olacaktır. İsimleri; SuperVPN, GeckoVPN ve ChatVPN.
1- Twitter’ı tamamen profesyonel olarak kullanmanızı sağlayacak birçok ipucunu paylaşacağım
2- #TrendsMap adlı uygulama ile harita üzerinden canlı bir akışı kontrol edebilirsiniz. Seçeceğiniz bir ülkede ya da şehirde neler konuşuluyor bunu görebilirsiniz. Bunun yanında hashtag kontrolü de sağlayabilirsiniz. Kimlerin ne konuştuğunu görmek için güzel bir uygulama.
3- Bilgisayardan Twitter'ı kullanan kişiler bu kısa yolları biliyorlar mı? Twitter'ı daha hızlı kullanmanıza yarayan klavye kısayolları. Tek tuş ile bir şeylere erişmek çok güzel. Ayrıca pc’deyken @Settings kullanıcı adına bakmayı unutmayın :)
1- Karantinadayken insanlar internetten ek gelir sahibi olmak istiyor ya da hızlı para kazanmak istiyor. Bunun için farklı yollar var. Bu #flood içerisinde bu yolları ve işe yarar bazı uygulamaları derledim. Umarım işinize yarar ve bu konuda da küçükte olsa katkı sağlamış oluruz.
2- Bu, harman bir flood olacak. Uygulamaların bazılarını denedik bazılarını denemedik bu yüzden araştırmayı unutmayın. Şu konuyu tekrar etmek istiyorum: Sevdiğiniz ve önemli gördüğünüz tweetlerimizi RT etmek istemiyorsanız kopyala/yapıştır yaparak paylaşabilirsiniz. Başlıyoruz.
3- İnternetten mail okuyarak para kazanabilirsiniz. #Cash4Offers, #Moneymail, #PaidToRead, #Sendearnings gibi mail sistemleri sayesinde bu mümkün. Bu sistemlerde mail okumanın yanında oyunlar oynayarak, videolar izleyerek ve sorulara doğru cevaplar vererek para kazanabilirsiniz.
1- Erişime engellenen sitelere girmenin birçok farklı yolu var. Genel olarak bizler hep DNS ve VPN'den bahsettik. Peki diğeleri neler? Sansüre uğrayan sitelere nasıl erişebiliriz? Müsaitseniz #flood başlıyor.
2- Erişime engellenmiş sitelere acil girmeniz gerekli ve hiçbir şey yapamıyor musunuz? O zaman Google Cache yardımınıza yetişiyor. Nasıl mı? #GoogleCache
3- #Google'a girmek istediğiniz siteyi yazın ve ''önbellek'' sekmesini açıp tıklayın. Siteye hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.
1- İnternet güvenliği bence oldukça önemli bir konu. Bu yüzden internet ve ağ güvenliğiniz için bazı eklentileri derledim. Bu eklentiler sayesinde çoğu zaman güvende kalacaksınız. Eğer buradaysanız #flood başlıyor.
2- “Privacy Badger” ikinci kişilerin çevrimiçi etkinliklerinizi izlemekten alıkoyan eklentidir. Firefox, Tor, Chrome, Opera gibi tarayıcılarda mevcut. Kontrol edilmek istemeyenler için önemli bir eklenti. Bütün eklentileri tarayıcı mağazalarından ücretsiz indirebilirsiniz.
3- “KB SSL Enforcer” Tarayıcınıza, kişisel bilgilerin girildiği web siteleri için SSL katmanını zorla kullandırtmayı sağlayan eklenti. SSL olmayan sitelere güvenmeyin, kişisel bilgi ve banka bilgileriniz ile asla giriş yapmayın. Kişisel veri güvenliğinizi önemseyin.