De arrogantie van Rutte: de VVD is de grootste en levert dús de premier en de kandidaat daarvoor is Mark Rutte. Alsof er niets gebeurd is. Het is juist deze houding die hem uiteindelijk zal opbreken. Hij snapt nog steeds niet dat nederigheid hem meer zou helpen.
En als andere partijen hem niet accepteren dan gaat de VVD de oppositie in met als fractievoorzitter Mark Rutte. Aldus Mark Rutte. Alles draait om Mark Rutte.
Rutte stuurt af op #nieuweverkiezingen tenzij een of meer andere partijen voor zijn wil buigen - dat is mijn conclusie.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Haagse Insider🕵🏻‍♂️

Haagse Insider🕵🏻‍♂️ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @HaagseInsider

7 Apr
1. Er is, naar blijkt, bij D66 een oplossing in de maak voor de politieke problemen. In het midden van de #coronacrisis kunnen we ons geen #constitutionelecrisis veroorloven, noch maandenlange coalitie-onderhandelingen. #Kaag kent deze oplossing als geen ander: ממשלת חילופים.
2. Uit de Israëlische politiek kennen we sinds de jaren tachtig dit fenomeen van de roterende premier. In 1984 waren Likud en Arbeiderspartij bijna even groot, ze besloten tot een “rotatie systeem” -eerst werd Shimon Peres voor 25 maanden premier, daarna automatisch Y. Shamir. Image
3. Om nu snel uit de impasse te geraken zijn namelijk juist de #poppetjes van groot belang, groter nog dan de inhoud (daar komen ze namelijk wel uit, VVD, CDA en D66).
Read 17 tweets
6 Apr
Alle waardering natuurlijk voor de intelligente, ervaren Tjeenk Willink maar hij is 79. Het zegt veel dat er blijkbaar niemand te vinden is in de leeftijd 50-70 met soortgelijk gezag.
Tjeenk Willink is één van de meeste intelligente en capabele hoge functionarissen die we in dit land na de oorlog hebben gehad. Helaas is naar zijn inhoudelijke boodschap door de politici slecht geluisterd. (Wie wel heeft geluisterd is Pieter Omtzigt). Maar....
Het is niet goed Tjeenk Willink informateur is geworden. Het getuigt van armoede. Dat je als politiek Den Haag alleen maar bij een 79-jarige kan uitkomen die al zo veel keren eerder informateur is geweest.
Read 5 tweets
5 Apr
De uitspraken van prominente CDA’ers, met name van Eerste Kamervoorzitter @benknapen (onder wiens leiding ook het verkiezingsprogramma werd geschreven), zijn explosief. Dat ook minister Grapperhaus zich aan de kant-Rutte schaart is minder verrassend maar wel degelijk relevant.
Read 8 tweets
5 Apr
Hebben jullie de boodschap van Alexander Rinnooy Kan, uitgesproken tijdens @Buitenhoftv, goed verstaan?
Rinnooy Kan - D66 en polderkopstuk - invloedrijk man, voormalige voorzitter VNO-NCW, SER, sprak bij Buitenhof. Als Rinnooy Kan spreekt, luistert men. Wat viel er te noteren?
Ongekende confrontatie tussen machthebbers en controleurs van de macht leidde tot “substantieel wantrouwen”. Gelooft hij Mark Rutte? Hij “herkent de twijfel van velen. En het is op zich al onaangenaam genoeg dat de twijfel er is”. Hij wilde hem geen leugenaar noemen, maar toch.
Read 13 tweets
4 Apr
Mark Rutte: een wereld van leugen en bedrog. Blik vanuit Duitsland. sueddeutsche.de/meinung/mark-r…
“Het komt natuurlijk voor in de politiek, en vooral tijdens een formatie - dat er geheime afspraken worden gemaakt, baantjes alvast verdeeld en zo ja, dat er pogingen worden gedaan om van een notoire lastpak af te komen...”
“Maar dan moet je daar niet op betrapt worden. Maar als je dan betrapt wordt, ontken het dan niet. En ga het in geen geval het dan met een koude glimlach tegenover publieke en parlement ontkennen.”
Read 8 tweets
3 Apr
ChristenUnie stapt niet in nieuw kabinet met Rutte als premier: ‘Te veel gebeurd’ | ⁦@gertjansegers⁩ ⁦⁦@AukevanEijsdennd.nl/nieuws/politie…
Hiermee deelt @gertjansegers de genadeklap uit aan Rutte. Voortzetting van de huidige coalitie is onmogelijk althans met Rutte als premier. CDA was soortgelijke blokkade van plan naar ik begrijp. En D66 wilde ook niet verder.
Een motie van wantrouwen “durfde” Segers niet te steunen uit vrees voor politieke chaos tijdens de coronacrisis :
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!