Frank Black, uit 'Millennium'.

Waarom? Lance Henriksen, dáárom. Image
Het mag dan een serie zijn die in alle opzichten 'JAREN NEGENTIG!' schreeuwt, maar 'Millennium' heeft w.m.b. nog steeds een van de beste intro's ooit.
Overigens heb ik nooit begrepen waarom Lance Henriksen niet populairder is. Prachtige acteur, met die naam, die karakteristieke diepe stem en dat gegroefde gelaat. Alles waar hij in acteerde, ook b-pulp, was dankzij hem de moeite van het kijken waard.
Misschien was het anders gelopen als Henriksen, zoals James Cameron oorspronkelijk voor ogen had, de titelrol in 'The Terminator' had gekregen en niet Arnold @Schwarzenegger.

Gelukkig gaf Cameron hem wel een grote rol in 'Aliens'.
Anderzijds heeft Henriksen toch een mooie carrière opgebouwd in minder bekende films en series, met als hoogtepunt het onvolprezen 'Millennium'. vimeo.com/14998314
Wat dat aangaat lijkt Henriksen een beetje op Rutger Hauer. Zelfde generatie, beide een paar grote rollen en heel veel rollen in kleinere producties, die ze dankzij natuurlijk charisma en unieke uiterlijk bij de gratie van slechts hun aanwezigheid een genot maakten om te kijken.
En verder is het levensverhaal van Henriksen bijzonder. Hij groeide op in een gebroken gezin en verliet het ouderlijk huis toen hij twaalf was, werkte als schilder en op schepen en was analfabeet tot zijn 30e.
Henriksen kreeg zijn 1e rol als acteur in een productie waar hij werkte aan het bouwen van de set. Zestien jaar later speelde hij Bishop in 'Aliens'. Zelf zei hij in een interview dat hij zou zijn gestopt met acteren als die rol niet succesvol zou blijken.
Uiteindelijk speelde Henriksen in inmiddels meer dan 150 films. Hij is nu 80 jaar oud en geldt als "1980's B-movie icon". Niet slecht voor iemand die als twintiger kon lezen noch schrijven. dailyactor.com/actors-on-acti…
Overigens speelt Henriksen zichzelf in een komedie genaamd 'Bring me the head of Lance Henriksen', die in 2010 is gefilmd, maar binnenkort eindelijk wordt afgemaakt. Alleen al vanwege het plot klinkt hij geweldig. imdb.com/title/tt209396…
@threadreaderapp unroll, please.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Jan-Albert Hootsen 🇳🇱🇲🇽

Jan-Albert Hootsen 🇳🇱🇲🇽 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @jahootsen

6 Apr
No se pierdan hoy el quinto y penúltimo episodio de la 1a temporada de 'Voces Silenciadas', un podcast de @DDLD_MX y @luoach sobre el asesinato del reportero mexicano Nevith Condés Jaramillo. open.spotify.com/episode/7AO77q…
En este quinto episodio, @luoach y @DDLD_MX narran sobre cómo Nevith creó su propio medio y, por sus críticas a las autoridades locales, llegó a tener problemas, especialmente con un político local que había sido diputado y se convertiría en alcalde de Tejupilco.
El episodio habla sobre el acoso de Anthony Domínguez Vargas, un político de Tejupilco que acosó y amenazó a Nevith Condés. #VocesSilenciadas @DDLD_MX @luoach
Read 4 tweets
5 Apr
Deze passage uit 'De Stroopwafel Shop' van Astrid Harrewijn is een van de meest aanmatigende teksten die ik ooit over Mexico heb gelezen. En dat zegt heel wat.
Waar te beginnen? Met het feit dat 'Lopes' met een 's' Portugees is, en Mexicanen 'López' met een 'z' heten? Of dat geen enkele Mexicaan 'mama mía' (want Italiaans, en in het Italiaans is het 'mamma' met dubbel 'm') zegt?
En dan die bizarre passage 'Heel even flitst het door me heen dat ik hier ook vermoord kan worden door deze vier Mexicanen. Mijn gouden ketting en armband zijn goed voor een weekje enchiladas eten en niemand zal mij missen.'

Godallemachtig.
Read 6 tweets
20 Apr 20
Over the past two weeks, I have spoken with almost a dozen editors and directors of national and regional news media in Mexico. They are unanimously concerned about the future of journalism in Mexico as a result of the #Covid_19 pandemic's effect in the country.
As in the rest of the world, both the larger and smaller media outlets in #Mexico are suffering a drop in sales and advertisement income unlike anything they say they've seen in recent history. The shock is worse than during the 2008-2009 global recession.
Media across the country are struggling to stay in business, especially regional outlets operating in a context of little in terms of income other than government advertisement.
Read 12 tweets
25 Mar 20
Ik krijg veel suggestieve vragen vanuit Nederland over Mexico's medische capaciteit m.b.t. #COVID_19. De vragenstellers gaan er zonder meer vanuit dat Mexico een niet of nauwelijks functionerend zorgstelsel heeft, want Latijns-Amerika (en zal dus wel 3e Wereld zijn). Incorrect.
Natuurlijk is Mexico, net als alle andere landen, niet voldoende voorbereid op #COVID_19. Dat wil echter niet zeggen dat zorgstelsel hier machteloos en hulpeloos moet toezien terwijl de pandemie toe gaat slaan.
Het slechte nieuws: er zijn, net als elders, niet genoeg tests, niet genoeg ventilatoren, niet genoeg IC-bedden (ca. 3000). Mexico investeert significant minder in de gezondheidszorg dan Europese landen (3,8% BBP, de helft minder dan bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk).
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!