Det er vildt at Socialdemokratiet og SFs højrefløje, her ved hhv. @NHJespersen og @SandGronemann, bare taler helt åbent om, at de synes man skal "tale truslen op" så universiteterne "retter ind" og skiller sig af med de "gøglerklovne" der laver politisk ubelejlig forskning.

1/3
Her er det vigtigt at pointere at den "gøglerklovn"-forskning der f.eks. skulle benægte at social kontrol eksisterer, er en fiktion. Den forskning findes ikke i virkeligheden.

Det er bare noget de har fundet på så de kan angribe forskning der udfordrer deres verdensbillede.

2/3
Udklippet er fra et afsnit af podcasten Udestuen hvor også @SrenKVillemoes er med.

Netop Villemoes' misvisende fremstilling af migrationsforskning er et centralt "bevis" for dem der som Jespersen og Gronemann ønsker at indskrænke forskningsfriheden.

3/3

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Morten Stinus Kristensen

Morten Stinus Kristensen Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @mortenstinus

19 Apr 20
Opfølgning på nedenstående tråd nu hvor Weekendavisens ytringsfriheds-vinkel på sagen i Det Danske Akademi har forplantet sig til resten af #dkmedier.

Dette er forudsigeligt, for den vinkel er nem og kræver ikke at #dkmedier overvejer rollen de selv spiller i disse sager.

1/18
Både Politiken (screenshot 1 og 2) og Jyllands-Posten (screenshot 3 og 4) vinkler i dagens ledere sagen som skulle den handle om, at de udtrådte medlemmer ikke vil have at Stidsen ytrer sig offentligt med andre meninger end deres egne.

2/18
Men som litteraturredaktør Peter Nielsen ganske korrekt skriver i dagens Information, handler sagen om noget helt andet: at de udtrådte medlemmer kunne se hvordan Stidsen udnyttede sit akademi-medlemsskab som adgangsbillet til debatten med virkelighedsfjerne analyser.

3/18
Read 19 tweets
3 Jan 20
Kort tråd om Socialdemokratiets kampagnevideo og dens manglende forståelse for racisme.

Den danske debat om racisme har indtil for et par år siden kun taget udgangspunkt i en forkert opfattelse af racisme. Eller rettere, den har taget udgangspunkt i én opfattelse af racisme:
Nemlig racisme som et individuelt karaktertræk—enkeltstående forskelsbehandling der sker pga. racistiske forestillinger hos enkeltpersoner. Den racisme er vigtig at tale om, men den står ikke alene.

I DK taler vi ikke nok om den anden, mere strukturelle form for racisme. 2/8
Grunden til at denne samtale mangler er bl.a. at forestillingen om racisme som noget der kun findes i individer, også har hersket på venstrefløjen.

Således kan Socialdemokrater og deres støtter i dag, vinkle kritikken af deres kampagnevideo som skandaløs. 3/8
Read 8 tweets
20 Sep 19
Det tyder på at den amerikanske højrefløjs ideologiske kamp mod akademiske discipliner der baserer sig på det nogle kalder ”identitetspolitik” er ved at få seriøst fodfæste i det danske akademi. Her en meget lang tråd om dette.
Jeg skrev for et par dage siden om @JMchangama's makværk af en identitetspolitik-kritik i Berlingske (), men dette indlæg i Uniavisen gør mig langt mere bekymret.

uniavisen.dk/identitets-pol…
Det giver fin mening at Mchangama søger at den myte om identitetspolitik, krænkelseskultur osv. som en trussel mod ytringsfrihed, hele hans karriere er baseret på. Men Uniavisen-indlæggets forfatter, min tidligere underviser i Engelsk på KUA, Peter Harder
Read 22 tweets
11 Jun 19
Lille tråd:

De seneste dages moralsk panik anført af borgerlige medier omkring muslimsk deltagelse i #fv19 er et eksempel på hvordan dansk anti-muslimsk racisme benytter sig af logikker der også ses i andre racismer. 1/5
I dette tilfælde ser vi en gentagelse af den racistiske forestilling om at en racialiseret minoritet ikke formår at forvalte deres stemmeret på en ordentlig måde. Men at de er mere til fals for manipulation og stemmestyring end andre befolkningsgrupper. 2/5
Kritikken af muslimer der stemte på RV eller Ø er nemlig ikke, at de har truffet en dårlig politisk beslutning, men at deres stemme er bestemt af en autoritets anbefalinger. Men der er jo alle mulige anbefalinger om hvem man bør stemme på under en valgkamp. 3/5
Read 5 tweets
25 Apr 19
Lang tråd:

Jeg havde med udgangspunkt i denne tweet en diskussion med @AnderssonMikkel på FB i går (facebook.com/mikkela/posts/…) og nåede frem til to erkendelser.

Først og fremmest at jeg tog fejl i at han og @Al_Niller er "virkelig tæt" på Stram Kurs.
Her min oprindelige kommentar, og efter en længere snak med MA, hvad jeg troede var en mere præcis udredning såvel som nogle af MAs svar derpå.

Kort fortalt: han afviser al enighed med SK. Det accepterer jeg ikke helt, men han er længere fra dem end jeg antydede i min tweet.
Jeg står ved tråden hvor jeg sammenligner SKs holdninger med bl.a. DF og NB, men vil trække tilbage at MA og NJ er "virkelig tæt på SK".

Blot "tæt" er mere præcist — ikke ift. løsningsforslag hvor SK er ekstrem, men dog ift. overordnet samfundsanalyse.
Read 14 tweets
23 Apr 19
Jeg lavede en hård, men synes jeg fair, analyse af noget @SociologenHD skrev på Facebook sidste uge (), og nu skriver han det her om mig på @LeifDonbaek's Facebook-væg.

Er det bare mig der er sart, eller er det her fucking sindssygt?
Altså, jeg kan sagtens tage det, jeg har ikke nok respekt for Henrik Dahl til for alvor at bekymre mig om hvad han synes om mig. Men det er da en virkelig uhensigtsmæssig måde for et folketingsmedlem at ytre sig på omkring en relativt tilfældig borger der har kritiseret ham?
(Henrik Dahl har desuden blokeret mig her på Twitter)
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!