POZDRAVLJAJU VAS MOJE DVE BUNDE.
Ovog meseca pune ravno 10 godina.
Ona je imala 2½ a on 2 meseca kad su se upoznali i od tad su ceo život zajedno. Izrodili 36 prelepe dece. Sad uživaju sami, više beba nema ali ljubavi ne manjka. On je jedno vreme imao između 93-81 kg a ona između 84-63. Vole da se maze do besvesti, ali i da pojedu, podosta.
A kad vide da počnem da se ponašam nezrelo, tj. kad pokušam nešto iz hira da im naredim, pogledaju me milo, odmahnu repom i iskuliraju. Ali zato kad im pričam normalno ili ljubazno zamolim, slušaju pažljivo i urade sa radošću sve što tražim.
Urođeno im je da čuvaju i veoma su privrženi. Ako se desi da nešto pukne, opkole me i on uvek stane sa moje desne strane gledajući napred a ona sa leve i gleda iza nas. On se jedino plaši vatrometa, pobegne u garažu i sakrije se iza zadnjeg točka u uglu.
Imaju samo jedan problem a to počinje upravo u ovo vreme. Biće svakodnevnog češljanjaaaaa danimaaa.... ali ja to mnogo volim, a i oni.
Volim da se šalim sa njima i da im dajem najsitnije granulice, koje se izgube u čeljustima bukvalno, jednu po jednu naizmenično. Oni sednu i mirno čekaju dok ja delim "jedna tebi, jedna njemu". Vole kolače i svašta da probaju. On svoj deo uvek njoj ostavi. Kakav dasa.
Jednom sam im odnela dve ogromne duge svinjske butne kosti od po 40 cm. On je odmah zubima stisnuo i nakon krckanja od desetak sekundi kost je bila na dva dela. Inače, znate koliko to mesari satarom udaraju. Malo me jeza uhvatila i tad sam postala svesna koliko su snažni.
Naučila sam ih da ne budu halapljivi i da bukvalno komad mesa iz usta mogu da im izvučem. Zimi dva jaka obroka obavezno, leti obilan doručak i laka večera. Šarplaninci ne smeju da gladuju. Blaga sam uvek prema njima, podjednako ih mazim, hranim. Jedino njoj uvek prvo sve dajem.
A kad sam odsutna oni čuvaju moje roditelje i ja sam mirna. Imaju nabolje telohranitelje na svetu. Ta radost kad se vratim i to valjanje. Sruše me bukvalno. Ona se izvali na leđa, sve 4 podigne i HRČE. To radi uvek kad je srećna ali i kad joj kažem "Hrči". Ovako hrče.
Napravim se luda i pitam ih: "Šta je ono?" Oni se okreću gledaju svuda, pa u mene, pa opet se okreću i onda im ja rukom pokažem. Oni gledaju pravac kojim rukom pokazujem i onda nešto mirno objašnjavaju ukoliko je nešto poznato na vidiku ili zalaju odmah ako treba da reaguju.
Pre dva meseca ona je bila na jednoj operaciji, odsutna nedelju dana. On je danima tugovao, spavao na njenom mestu, išao uz mene... Nedelju dana je ćutao i nijednom nije zalajao. Ali onog momenta kad je stigla, neopisiva radost, toplina i čista ljubav.
Hvala vam na pažnji.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with SEDMA SILA

SEDMA SILA Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!